Saturday, July 18, 2009

Niat @ Nafsu?

Pagi tadi i berNIAT untuk ke klinik gigi sebab i ader appoinment dengan doktor gigi untuk ketatkan besi braces.Sebulan sekali i akan berjumpa dengan Dr Foo untuk ketatkan gigi.Macam dating bulanan pulak i rasa.Tak jumpa pasti rindu rinduan.Tapi i tak penah pun rindu dekat Dr Foo.Apatah lagi untuk Dr Foo rindu kat i kan.Sebab Dr Foo tu perempuan.Kalau die tu laki.Muka ala2 Aaron Aziz,pasti i tiap minggu nak buat appointment sebab nak jumpa Dr Aaron Aziz.Miang...

Minggu ni i pergi bersama dengan Elina.Appoinment i pukul 4.Tapi pukul 3.40 i dah sampai klinik.Sumpah rasa takjub bila i tgk i sampai awal dari waktu yang di tetapkan.Sebab i ni ader masalah timing sket.I memang akan lambat dan suke terrrrrrlambat.Tapi hari i awal 20 minit.Serius takjub.Rasa macam the new moon...

Bila i di periksa..muka apa lagi bekerut kerut semacam.Siap tutup2 mata time Dr Foo ketatkan gigi i.Macam la thriller sangat.Macam Dr Foo cabut pakai playar.Padahal i yang beria ria buat muka macam tu sebab i memang ade sindrom penakut jumpa doktor gigi.Time ketatkan gigi tu,takdela beria sakit sangat.Tapi i je yang beria ria.Tu namenya sindrom penakut jumpa doktor gigi.So AWAS!..kalau muka dah berkerut tu..cuba cek..ntah2 kene syndrom...

Pertemuan i dengan Dr Foo pada kali ini menimbulkan bibit2 cinta sebab sebelum balik Dr Foo puji gigi i bersih n dah makin cantik.Siyes bangga jap.Kepada yang nak jeles tu terpulang la ye.Penat tau i jaga gigi ni nak bagi btol2 hygine.Makan bukan sebarangan.Gosok bukan sebarangan.Kalau tak sabar i rasa dah lame tertanggal braces dari mulut...

Lepas cek gigi tiba-tiba i rasa lapar.Sebab i tak amik lunch lagi sebelum g jumpa dental tadi.So i ngan Elina decide nak makan dekat noodle station.Ok..itu niat kedua.Makan di Noodle Station.Tapi sebelum g Noodle Station..i lalu depan Vinnci dan memang sengaja masuk dalam sebab i tgk macam menarik....Tapi hasilnya....'Sepasang rainbow heels'




Ok..tapi niat masih tidak berubah..makan di Noodle Station

Bila dah habis makan..i dengan Elina bercadang nak g solat.Lagipun macam dah lewat petang.tak baik tuang solat.Allah marah.Bila dah habis solat,kami berniat untuk balik terus.Sebab dah tak ade apa2 nak cari.Tapi dengan sengajanya i masuk kedai menjual aksesori rambut..dan hasilnya...'Sepit bling2'...'getah rambut rainbow' n..'keychain bear sumpah comel sebab tu i beli'..


Ok..ini hasil nawaitu pada hari ini....tadi i niat 3 je kan..nak pergi klinik gigi,makan n solat.kenapa ada byk extra nih..tapi happy!haha

~entry ini ditulis oleh seorang yang tak nak tidur walaupun sduah pukul 3 pagi~





















No comments:

PHD IS A LONELY JOURNEY