Tuesday, July 7, 2009

Emosi

Pagi ini i terbangun lewat.Pukul 7 baru solat Subuh.Subuh gajah.Bila bangun terus bancuh Milo dan on9.Tak mandi.Sangat tidak produktif.I rasa.I menjadi tidak produktif di saat keseorangan tinggal di rumah.Otak pasti jammed nak buat ape.Macam jam yang di sapu di atas roti.Bangun pagi tak tau nak buat ape.Nak kemas rumah macam tak tau part mane yang berselerak.Hanya i n adik di rumah.Kalau lepas makan..pinggan mesti basuh balik...Lain la kalau i n adik tiba-tiba nak wat kerja gila..selerak kan kain dalam almari then kemas2 balik..HAHA..takde keje..i takkan buat kerja gila.yang penting..i sangat anti rumah berselerak..kalau adik tukar baju..tak letak balik dalam bakul..i mesti bising..kalau adik goreng telur..tak kemas balik dapur..i pasti membebel..so tiada siapa yang berani nak berselerak kat rumah ni kalau i ader sbb i Watchgirl dalam rumah...rumah selerak siap kau!!!...

Semalam i sedikit emosi.Emosi bagai di kocak-kocak.Alhamdulillah bila bangun pagi..i masih berada di paras normal hanya tidak produktif.Satu paras petanda yang baik.Yahoooooooo.Com.I tak suka beremosi lebih macam kena sawan babi.Rasa &*^%.Sebab itu saya tidak suka perasaan emosi menyerang diri.Tapi semalam emosi tetap nak datang.Puas i lari buat marathon pakai slogan 'Dont Disturb'..tapi emosi tetap nak datang dekat i.Cis..jahat sungguh!!!

Semalam hati i teremosi sebab....

1. my ex tiba2 text me ...mintak balik sijil kahwin...ikut hati jahat taknak bagi.tapi macam no reason nak simpan.n i tak suke adegan clash di susuli dengan adegan membuang barang.tak cool.ok..ok..ex bf texting mintak balik sijil kahwin tak emosi.tapi jadi emosi bila bace ayat dari bekas kekasih mengimbau kenangan lama....

'kita asyik gaduh'

i teremosi sebab the most reason i gaduh dulu sbb i tak suke perempuan DESPERADO datang goda bekas kekasih dan bekas kekasih suke dengan tindakan liar tersebut.tapi kenapa sekarang keluarkan kenyataan macam i yang suke cari gaduh....ahhh..lelaki miang memang suke buat ayat cover diri kan... :P

2. my close fren yang agak miang juga membuat tanpa segan silu juga membuat kenyataan perlindungan diri....i'm single padahal terus terang the whole world tahu girlfren wat kenyataan cinta di alam maya.tidak bercakap benar.tidak suke.dah..malas cite pasal lelaki miang.....

3. mak i dah takde selama 4 hari di rumah atas urusan kerja.maka tinggal la i n my adik tomei tomei di rumah ber2.....rindu mak..segala kehidupan tak lengkap.mak takde nak kejut bangun pagi.sebab tu i terlewat bangun subuh tadi.ah alasan.padahal dah pasang alarm bangun pukul 6.30.ayah call suruh bangun.tapi tetap layan mata.last2..tgk pukul 7 baru kelam kabut.rindu mak.takde mak nak jadi tukang gosip.takde mak nak tlg bancuh milo bangun pagi.takde mak nak salam sebelum g keje.takde mak nak tengok i g keje.takde mak nak cakap 'pagi mak...'..takde mak nak suruh i iron baju die.takde mak nak suruh i masak nasi sebelum g keje.wa..hidup tak sempurna..emosi... T________T

4. adik i dengan hati yang murninya tolong hidangkan i nasi n sediakan air untuk makan malam sebab i cakap kat die i lapar bila balik sekolah.i tak suruh pun ok.tapi itu satu usaha kasih sayang adik terhadap kakak dan kakak sangat terharu dapat adik sayang kakak.terus kakak makan dengan nasi dengan linangan air mata sebab rasa terharu konon.ah tipu..air mata tak keluar sikit...tapi ader raser sebak di hati..dah la rindu mak...uwaaaaaaaaa.....

5. i rasa emosi sebab semalam hari Selasa.My class pack.Mengajar 7 waktu sehari.5 waktu direct.penat dan lenguh kaki.sampai i ajar pun kadang2 sambil duduk.sangat malas kalau mengajar duduk.tapi kaki ku lenguh..ader kau kesah???

Meter mood hari ini dah ok..tak emo lagi...entry yang di tulis dalam keadaan mood yang ok adalah sangat TERBAIK bukan...ahhh..blah..pasan!!!

No comments:

PHD IS A LONELY JOURNEY