Thursday, June 4, 2009

Single Bukan Desprate

Cuaca petang ini sungguh panas.Bukan petang ini saja.Petang semalam pun panas.Petang kelmarin pun panas petang sebelum itu pun panas...dan i mengharapkan petang esok hujan.Tadah tangan mintak doa turun hujan.Serius panas.Mula mengahrapkan air con dengan 15hp terpasang di rumah..tiba-tiba mengharapkan winter di Malaysia walaupun angan2 ku benar2 palsu belaka...Dan ramalan cuaca mengatakan akan panas hingga ke petang dan kadang2 membawa ke malam.Jadi sila tinggalkan peribahasa harapkan panas hingga ke petang rupanya hujan di tengah hari sebab hujan tak penah lagi turun pada waktu tengah hari sejak 2 minggu ni....

Syukur keadaan cuaca tidak mempengaruhi keadaan hati.Kalau hati i juga panas..mungkin ada melibatkan aktiviti membaling bom.Itu tidak termasuk dengan aktiviti tikam menikam sehingga membawa ke aktiviti berbunuhan.Nauzubiillah.Anis masih terhindar dengan perbuatan keji dan mungkar.Amin...

Tapi hati siapa yang tidak panas bukan...melihat lelaki yang penah dicintai selama 8 tahun dengan mesranya bertangkap gambar dengan perempuan desprate.Ya sangat desprate..kerana die godaannya....cinta ini musnah selama lamanya.Ah..jangan kau fikir lagi..oppss..i bukan nak buat kenyataan murahan atau pencarian jejak kasihan atau luahan perasaan di Wanita Hari Ini.Tidak..Tidak..Tidak..Tapi i cuma muhasabah diri..manusia terdiri dalam pelbagai jenis..ada yang nampak seperti Wonderpets..akan membantu dalam kesusahan..tapi sebenarnya dia hanyalah seperti Hagemaru yang suke gelak dekat orang lain bila manusia dilanda kekecewaan..dan..ader yang kiter nampak seperti Akatsuki tapi sebenarnya mulia seperti Naruto

Penglibatan i di dunia FB juga menemukan i dengan pelbagai jenis orang..Owh..dimanakah i selama ini..Mungkinkah duduk di Gua Hira' selama 23 tahun kemudian baru keluar dan mengenali orang?Kenapa baru sekarang nak tahu populasi di Malaysia terdiri dari pelbagai jenis spesis manusia?Ya..kerana sebelum ini i sibuk dengan dunia percintaan.Saya tahu saya silap.tapi siapa yang rasa dia silap ketika tengah melakukan kesilapan bukan.But i think i'm not too late to know about human..dan i rasa i masih tidak terlambat untuk bertemu dengan TRUE LOVE even my LOVE before is totally BULLSHIT!!

Tapi i masih berasa dangkal dengan sejenis spesis manusia yang i tidak kenal langsung even bertanya khabar pun tidak apatah lagi tidak pernah memberi salam tiba2 berpura pura seolah olah macam i dah kenal 10 tahun.Hey..what a jerk!!Tiba-tiba mengaku bf dan tiba-tiba mahu berkasih sayang.Owh man!!....

I tidak marah..apatah lagi cuba untuk menyenarai hitam kan kawan2 seperti ini.I memang tidak mudah berasa panas hati sekarang.Hati tidak di pengaruhi cuaca.T_______T.Spesis sebegini membuatkan i lebih mengenali dan lebih berhati hati dengan manusia.Thanks to introduce me to the world.But i'm not a single girl but desparate untuk menamatkan status ini kepada in a relationship.I bukan seperti desprate girl itu yang tak kire bf orang pun nak goda.I masih tahu batas2 pergaulan sebab I percaya kepada ketentuan tuhan bahawa ada seseorang yang di takdirkan untuk i menanti i di luar sana.Mungkin jalan untuk 'dia' masih belum jumpa sbb itu i masih tidak bertemu 'dia' lagi sehingga kini.....

No comments:

REVIEW: DTOX NATURAL SENDAYU TINGGI