Saturday, June 6, 2009

Bunga Hati

Hari ini cuaca cerah.Membuatkan i ketiduran sehingga lewat pagi baru bnagun.Terasa tidur itu nikmat.Tidur umpama sleeping beauty yang menantikan prince dtg untuk mengkiss..muah..muah.

I terjaga bila prince charming dtg mengkiss diri.Tapi di tolak mentah2 kerana diri belum di miliki.Argh..cerita umpama adegan merogol.Dah2..jangan tipu.Sape nak kiss kamu bangun pagi2?HAHA.I terjaga bila ema msg bagitau aktiviti hari ini akan bermula pada pukul 12 tghr...baca msg..then terus ketiduran kerana lemas dalam dakapan prince.... @#&*!%

I terjaga semula pada pukul 10 pagi.Bila ke dapur..tgk makanan sudah terhilang.Siyes rasa best.Lama tak rasa feel macam ni.Cuti yang membahagiakan dan memalaskan juga menggemukkan.Opss..masih mengekalkan ciri ciri kelangsingan walaupun berat bertambah sedikit.. :P

Pukul 11 i dah get ready gosok baju.Aktiviti hari ini seperti biasa..menjaga lembu meragut rumput di padang kota.Eh..mana ada menjaga lembu sungguh cantik beserta make up.I menggosok baju untk menjadi pemakan daging lembu di kenduri shida.dan seperti biasa teman setia adalah ema dan romong.friendship never die.Hanya penggoda bf orang je should die.Dah blah kau.G main jauh2. ~sighhhhhhh~

I sampai Kuala Kangsar pada pukul 2.30 ptg.Dan time itu tetamu yang tinggal hanyalah kawan2 pengantin dr UKM,KISAS dan only of us adalah wakil dari KASAS.Actually..i tak close sgt ngn shida..but as a fren dan juga sebagai ahli anggota Mickey Mouse Clubhouse..setiap jemputan pasti akan dipenuhi asalkan berstatus kan KASAS....

Kesilapan teknikal berlaku pada hari ini sbb i tertinggal my camera.Lucky ader SLR dlm handbag..so nikmat posing umpama model masih dapat di praktikkan.Sungguh bertuah memiliki senyuman yang menawan.Membuatkan tak putus2 lensa camera menjadi tarikan.Tapi bila mahu upload gambar di facebook..hanya sekeping gambar bersama pengantin.Mana gambar yang lain?Sangat menjadi persoalan.Dan tanda tanya itu dapat di selesaikan apabila mendapati camera SLR itu hanyalah camera photograper yang di upah pengantin.Gambar yang banyak itu adalah gambar pengantin.Gambar kau hanya sekeping..itu pun tangkap menggunakan khidmat sony ericson K800i CyberShot.Syukur kerana msih memiliki sebuah handfon yang cantik kualiti gambar nya.Cayalah!!

Khidmat telefon i masih di teruskan di Hutan Lipur Ulu Kenas.Terujaan Ema untuk melihat suasana waterfall niagra membuatkan i n romong berasa kesian lalu berusaha pergi membawa ema ke Ulu Kenas selepas kenyang menjamah daging lembu dengan baju yang di gosok dan juga make up.Sumpah cantik.Cuma tiada air setinggi niagrafalls..ini Ulu Kenas ok.N tempat die i boleh bagi kredit sebab kurang sampah.Kecintaan pada nature yang melampau.So..i tak suke kalau pergi ke waterfall yang kotor banyak polistrin n pampers.Yerks!!Tapi Ulu Kenas bersih..n kredit tu pihak pengurusan.Iklan ini ditaja oleh Jabatan Alam Sekitar dengan tajuk Cintailah Alam Sekitar.

Bila dah penat bergambar macam artis n control sket bila ada laki tgk mcm rasa nak join sama...huahuahua..We all pun meneruskan perjalanan pulang.Dan hari ini i telah selamat menghadiri wedding schoolmates i yang ke 10.Sudah 10 orang mendirikan rumah tangga.Hidup penuh kecintaan.Bila hati ini mahu bertukar menjadi bunga?

~sila rujuk FB untuk gambar~


No comments:

PHD IS A LONELY JOURNEY