Posts

Showing posts from June, 2009

Review Of Transformer:Revenge Of Fallen

Movie Of The Year.Sumpah Best.I sudah tengok pada hari ini dengan memegang tiket G-14 cinema no 4..tayangan pukul 12.30 tgh.....

Sebelum meneruskan penulisan...sorry to Ema..i dah tgk dulu...janji nak tgk 10hb..tapi hati meronta nak tgk jugak nak tgk jugak...so..excited lebey..start kereta...brooooommm..terus menuju ke Taiping Sentral membawa anak-anak...eh..mcm makcik2 pulak...pergi cinema membawa anak-anak dan memesan popcorn combo....mm..mungkin 10 tahun lagi boleh begitu..membawa anak comel menonton upin dan upin 5 : sesat di tahun 2008.....tunjuk pada anak comel...tahun 2008 mamanya masih menaiki komuter..terkepit di celah celah indon busuk tak tahan bau macam tengit....kerana di tahun itu...anak comel tak tahu apa itu komuter kerana perkhidmatan komuter telah dihentikan dan digantikan dengan bullet train..kene reject sbb perkihdmatan lembabbbb bangatttt....suke berenti tiba2...sesak nak mampuss..ok.ok...saya emo dengan komuter..ngaku...ngaku....HAHA..


I sangat teruja tgk Transfo…

MJ dies

Image
Pop icon Michael Jackson died on Thursday after suffering a cardiac arrest, multiple US media outlets reported, sending shockwaves around the entertainment world. The Los Angeles Times and TMZ.com celebrity news website reported Jackson, 50, died after suffering an arrest just after 12:00 pm (1900 GMT) local time and paramedics were unable to revive him.



The Times cited multiple city and law enforcement officials as confirming the pop icon’s death.





Jackson’s manager Tohme E. Tohme was not immediately available for comment when contacted by AFP. Officials at UCLA Medical Center where Jackson was treated also could not be reached for comment.National and local television networks showed hundreds of media gathered at UCLA Medical Center for what appeared to be a briefing. CNN was unable to confirm the death, stating that Jackson was in a coma.Los Angeles Fire Department spokesman Devin Gales did not confirm Jackson’s identity but said paramedics went to an address corresponding to the star…

TYA...I'm Gonna Miss You..

Image
Pada hari Sabtu yang lalu...Uceh..macam karangan budak darjah 3 plak i rasa..hihi..i pergi meet my best buddy in secondary school TYA THE VOGUE...sumpah TYA sangat vogue...biasa la gf AZIZULHASNI.....macam artis gituwwww.. Only 3 weeks left...then TYA akan meninggalkan Malaysia Negara Kepanasan pergi ke Aussie Negara Kanggaroo Ang Ang.Owh..Macam sound DORAEMON je i rasa...Hihi..Pasti akan rindu bangat sama TYA nanti..nak g Aussie..nak g Aussie..plzz bring me there TYA or maybe i can meet wit someone kat sana mcm ur fren CHIKA..hehe..I wish..I wish..I wish..Hoya!!!


















Cupcakes Tomei

Image
GARY..GARY....GARU...
MR PATRICK


CEPONBOB


ADORA RULE : NO ENTRY ON MONDAY
I rasa tidak akan ada entry pada hari ISNIN di blog ini.Sebab hari ISNIN adalah hari DISASTER.hahaha.Hari paling memenatkan dalam seminggu.Jadi..i memang takkan buat entry baru pada hari ISNIN.Dan entry baru akan bermula pada hari SELASA..iaitu hari ini...

I sekarang berada pada paras kecomelan.HAHA.Tipu.....Actually cupcakes i yang comel dah sampai.Bila bukak box...tgk cupcakes SPONGEBOB comel sgt..i pun turut berasa comel juga.Sampai buka 5 kali box pun still tak makan2 lagi cupcakes sebab tak sanggup tgk GARY dimusnahkan...SPONGEBOB dihapuskan dan PATRICK dikerjakan oleh saliva bukannya Kapten Jack Sparrow....R u ready kids??

Thanks to NANI sebab tolong buat cupcakes yang cantik menarik tertarik cupcakes memang dabommmmmm gituwwww...n hope ur bisnes bertambah maju sbb kiutttt..hihi..






















How To End Up The Relationship?

Saya ada seorang kawan...tapi saya tak nak kawan dengan die sebab die meaningless for me..mcm mane?

Cupcakes For Sista

Image
Comel..comel..comel.. Sumpah comel..... Cupcakes ini sangat comel.... Comel..mcm...err...err..Ani...errr...errr..Anis!!!.... HAHA.. Gila kau... Ader ke bley di samakan kecomelan Anis dengan Cupcakes.. Tidak..tidak tidak... Sebab cupcakes ini sangatttttt comel.... Tapi mungkin ke'sweet'an nya boleh disamakan... Anis memang SWEET.. Hihi..taknak kalah gituwww..

Ini cupcakes ygTYA tempah from NANI... Sangat comel bukan.. Sampai i pun teruja... Terus contact NANI nak tempah cupcakes jugak... Thanks TYA publish kat ur blog.. Dan hasutan u mmg berjaya sampai Anis tergoda.... Tak sabar nak tgg my cupcakes... Cupcakes For My Sista
Cepat NANI tlg buat!!!!!

Anis Tak Kesah!

I ader satu habit yang paling i benci.I banyak tak kesah dalam banyak perkara.Mean..i tidak tegas.I tidak berupaya berkata tidak sampai kadang2 i rasa menyusahkan diri i sendiri sebab kena bawak batu turun bukit kemudian naik balik.Omaigod..kerahan tenaga ala jepun.HAHA..tipu...Kalau masih berlaku..sila report SUHAKAM....

I tak kesah kalau my fren ajak i keluar tiga hari berturut turut tanpa rehat as long as saya bukan driver.Kalau orang lain..pasti terhampar di gurun SAHARA bukan..tapi i tak kesah pun....even i penat sekali pun i akan pergi.Cuma sorry naik lorry..since i dah bekerja ni..i ader satu habit yang tidak mulia iaitu malas menjadi pemandu peribadi.Kalau dulu i ligat saja nak pegang stereng kereta.Nak kemana kamu?Kajang?Bangi?Damansara?..HAHAHA..semangat je nak jadi tukang drive..

Malangnya..walaupun saya malas membawa kereta.Opppss..kesalahan tatabahasa.Walaupun saya malas mendrive kereta.....Haha..Sila kesan kesalahan tatabahasa disini.Sape menang i bagi award.Piala Pusinga…

My New Hobby....

Image
Sekarang saya mempunyai hobi baru.....
Shopping Online!!

I rasa it is not too bad dengan shopping online.Harga die ok.Affordable.N the materials pun..semua lawa.Yeay..semua lawa..baju lawa..heels lawa..shawl lawa...tapi i more interested to heels..n..shoes..sumpah lawa....

I suka this website.Barang2 die sgt chic.Maybe baju die mcm not suitable for muslims..tapi i rasa..as long as korang pandai mix n match...apa baju pun boleh pakai......tak kesah samada baju tu untuk superman..spiderman or keluangman...Ianya akan jadi cantik menarik tertarik kau memang da boommm..eh..ada ruffedge disini?autograph pleaseeeeee.......Semua baju yang korang beli..semuanya akan jadi cantik...kalau korang pandai sesuaikan dengan tema.Kalau majlis tema denim..sila pakai denim..jangan nak pakai songket kalau teringin nak kena halau......


I suka heels ni..nak!nak!nak!..tapi sygkan..i dah terlambat..heels bersaiz kaki donaldku.....sudah habis di pasaran online.Padan muka...padan muka...padan muka...Kau menangis..m…

Terkini

"Anda dijatuhkan hukuman gantung mandatori kerana tidak mengupdate blog selama 4 hari"
Uiks...kalau ada hukuman macam tu..pasti blogers2 makin pupus.Yang tinggal hanya pembaca bloggers.Isk..Isk..Isk..Maaf...i sudah lama tidak mengupdate blog.Sibuk dengan aktiviti peribadi yang dicipta sendiri.Life for Fun bukan...Ops..ingat Allah juga..Astagfirullahazim...Ingat Tuhan..Ingat Tuhan..

Ok..mari saya membuat senarai ttg aktiviti yang dicipta sendiri...

1. Saya berada di KL bermula hari Rabu.Bersuka ria bersama Laa The Explorer berlari lari anak membuat marathon movies.I dah tgk Monster Vs Alien n Drag Me To Hell.Sumpah Best.Biasa terkeluar jantung.Oppss..kena sambut.Then letak balik.Kalau tak matila kau takde jantung.HAHAHA.Kami juga sempat berkunjung ke Kawasan Matahari Terbit untuk bermain ski dan juga memakan sushi.Ok...cuba teka.Dimana?Pastilah bukan Jepun sebab i masih lagi di Malaysia..berasai hot wheater yang mmg mengelupaskan kulit.I dan Laa The Explorer berjalan jalan denga…

Entry Book Record

I tgk Drag Me To Hell arini....

I meet my fren today at Doli @ 13...

I pening sek....

Entry terpendek dalam sejarah....

Sekian,Terima Kasih...

Saya di KL

I kini berada di bumi ambia.owh..indah nya jika dapat kesana bukan.Serius.Memang nak pegi.Tapi tiada keizinan lagi.Lalu i membawa diri pergi ke KL berjumpa my fren Ava Adore.Merajuk hati nampak.Hihihi.....

Sebelum cuti sekolah habis..i memang nak enjoy with my frens..my family..last week sudah masa bersama family.So dis week..i jalan2 ke sini...

Perjalanan di mulakan dengan menaiki pengangkutan Konsurtium JFP6534.I memang malas nak driving sekarang.Ketika saya masih student..i kerap jugak ulang alik KL-Bgn Serai.But now..i malas.Malas sbb kereta saya kecik..tak bley speed..Aikk...baru sekarang nak rase kereta tu kecik atau saja nak buat mogok lapar kata nak tukar kereta besar sket..huahuahua.Tamak....T____T

Aktiviti semalam diisikan dengan membuat solat jamak dan memandikan diri dan juga mengeluarkan diri ke Jusco Bukit Raja.I keluar dengan Laa, Aimi, Mira, Nalim n Bf Mira.

Cerita Monster vs Alien sumpah sangat kelakar.Omaigod.Sampai laa pun gelak besar..satu cinema je dgr suara die.Kalau…

Saya Sudah Tidak Bernafsu

Image
Petang tadi i makan KFC.Fingers Lickin Good.KFC sungguh sedap.Bila menempah cheezy wedges...badan tiba2 terasa gemuk..terus balik menimbang berat.Dan berasa gembira bila diri masih langsing.Yahoooooooo.Makanan yang wajib di beli adalah Snack Plate.Memakan coleslow bersama seketul roti dan juga kentang putar..memang mengeyangkan.I suka menempah snack plate.Sbb i suke makan kentang putar.Tapi i tak suke bila sometimes kentang putar itu terasa terlebih lada hitam.Rasa seperti membunuh.I suka bersederhana.Wasatiah dalam Islam.....





I juga suka makan twister.Roti yang di bakar terasa macam less carbohidrat.Sesuai untuk orang yang cepat gemuk seperti i.Ya..my body sangat cepat terangsang terhadap pemakanan.Macam ada enzim lain di dalam badan yang menggalakkan kegemukan.





I juga suka makan ayam bercirikan spicy.Bila makan...i mesti habiskan kesemuanya sampai yang keras2 itu pun i akan habiskan.Kecuali tulang.I masih normal.Tapi tulang pun i boleh makan sehingga bogel.Opss....mean licin.Sesuai de…

Bunga Hati

Hari ini cuaca cerah.Membuatkan i ketiduran sehingga lewat pagi baru bnagun.Terasa tidur itu nikmat.Tidur umpama sleeping beauty yang menantikan prince dtg untuk mengkiss..muah..muah.
I terjaga bila prince charming dtg mengkiss diri.Tapi di tolak mentah2 kerana diri belum di miliki.Argh..cerita umpama adegan merogol.Dah2..jangan tipu.Sape nak kiss kamu bangun pagi2?HAHA.I terjaga bila ema msg bagitau aktiviti hari ini akan bermula pada pukul 12 tghr...baca msg..then terus ketiduran kerana lemas dalam dakapan prince.... @#&*!%I terjaga semula pada pukul 10 pagi.Bila ke dapur..tgk makanan sudah terhilang.Siyes rasa best.Lama tak rasa feel macam ni.Cuti yang membahagiakan dan memalaskan juga menggemukkan.Opss..masih mengekalkan ciri ciri kelangsingan walaupun berat bertambah sedikit.. :PPukul 11 i dah get ready gosok baju.Aktiviti hari ini seperti biasa..menjaga lembu meragut rumput di padang kota.Eh..mana ada menjaga lembu sungguh cantik beserta make up.I menggosok baju untk menjadi …

Single Bukan Desprate

Cuaca petang ini sungguh panas.Bukan petang ini saja.Petang semalam pun panas.Petang kelmarin pun panas petang sebelum itu pun panas...dan i mengharapkan petang esok hujan.Tadah tangan mintak doa turun hujan.Serius panas.Mula mengahrapkan air con dengan 15hp terpasang di rumah..tiba-tiba mengharapkan winter di Malaysia walaupun angan2 ku benar2 palsu belaka...Dan ramalan cuaca mengatakan akan panas hingga ke petang dan kadang2 membawa ke malam.Jadi sila tinggalkan peribahasa harapkan panas hingga ke petang rupanya hujan di tengah hari sebab hujan tak penah lagi turun pada waktu tengah hari sejak 2 minggu ni....

Syukur keadaan cuaca tidak mempengaruhi keadaan hati.Kalau hati i juga panas..mungkin ada melibatkan aktiviti membaling bom.Itu tidak termasuk dengan aktiviti tikam menikam sehingga membawa ke aktiviti berbunuhan.Nauzubiillah.Anis masih terhindar dengan perbuatan keji dan mungkar.Amin...

Tapi hati siapa yang tidak panas bukan...melihat lelaki yang penah dicintai selama 8 tahun de…

MIckey Mouse Clubhouse

Hari Ini..

I menghadiri kenduri kahwin lagi..kenduri kahwin adik kepada my fren..Shidah.baru berumur 21 tahun sudah mendapat jodoh.Alhamdulillah.Ucaplah Alhamdulillah..Syukur Kita Kepada Allah.. T________T..berhenti seketika mendengar lagu Alhamdulillah dendangan Ramli Sarip...Err..Tak tau..I sangat tak mahir lagu nasyid.I hanya tau lagu nasyid sekolah....Sangat jahil lagu nasyid bukan...

Ahad lalu..

I juga telah menghadiri kenduri kahwin my mates.Azila.Juga sangat bertuah..baru berumur 23 tahun sudah mendapat jodoh.Owh..bukankah i juga masih sudah berusia 23 tahun?kenapa belum mendapat jodoh.Itu ketentuan tuhan bukan.Sedikit hati tidak goyah.Ceh tipu.I takut kalau semua kawan i dah kawin tapi i masih single.Bukan kah tidak menarik menonton wayang keseorangan.Juga bermain bowling keseorangan.Juga bershopping keseorangan.Tidak menarik bukan.Mula berfikir sejak Puan Yon sudah berkahwin...Ema juga mahu berkahwin tahun depan..kalau berjodoh..Tya juga katanya..Laa sangat sudah merancang mahu …

Where Have U Been?

Keyboard : Berhabuk Monitor : Berhabuk Anis : Berhabuk Anis juga berhabuk?Anis ni tak mandi kah.tidak2..bukan berhabuk..cuma kurang sihat..patut blog 2 hari dah tak update.Tetiba menghilangkan diri.YM tak aktif.FB je masih sihat.Tapi jarang chat juga.Anis sakit ok.Anis sakit....Sangat kesian bukan.Asyik tidur saja.Selera bertambah.Ops..sakit apakah yang selera makin bertambah??Actually..saya mengalami sakit kaki yang keterlaluan dan penat yang melampau 2 hari ini... Sebenarnya sakit ini memang di cari.Memang sengaja pegi tepi jalan then shouted.."hey sakit kaki..sila datang..tak datang siap kau..HAHA".Uiks..mana ada orang minta kesakitan.Allah murka.Sila insaf.I sakit kaki sebab simptom virus menghirup udara segar U1N1 telah datang.Uceh.Macam tidak cukup oksigen saja di rumah.Mungkin memerlukan bantuan gas.Tapi simpton ni di alami oleh i ketika hanya waktu CUTI...yeah..i'm free... Memegang title gadis yang free dari segi waktu menuntut penggunaan otot kaki yang banyak jika an…

Kerana Dirimu Begitu Berharga

Assalamualaikum....( sila jawab )..Adess..sudah buat entry ke 54..baru mau beri salam..ok..takpe.buat history...

CIK ANIS MEMBERI SALAM DI ENTRY YANG KE 54

I rasa macam menghormati blogger pun ada...memberi salam sebelum membaca entry T_______T..bagus..sila amalkan selalu..ataupun i dah terbawa bawa perangai Cikgu Syuhadah di dalam Syurga Cinta.Omaigod!Anis telah tgk Syurga Cinta.Satu pilihan yang agak kurang bijak kerana die sgt tidak suka filem melayu yg jalan cerita die same je.Balik2..adegan clubbing..then insaf...takpun adegan rempit..then insaf..takpun adegan jalan pilih jalan hitam..then insaf..aish..tipikal malay punye cerita..sume same....tapi sebab bercirikan kekeluargaan..adik n my aunt juga ibuku mahu tengok..anis ikut saja.....ANIS BUDAK BAIK...huahuahua...

30 Mei 2009..hari i mula mencutikan diri dari segala kerja tapi membzkan diri dengan aktiviti perkahwinan..menghadiri kenduri kahwin kawan merupakan aktiviti wajib i pada musim cuti sekolah..mungkin semua sudah tidak saba…