Sunday, June 28, 2009

Review Of Transformer:Revenge Of Fallen

Movie Of The Year.Sumpah Best.I sudah tengok pada hari ini dengan memegang tiket G-14 cinema no 4..tayangan pukul 12.30 tgh.....

Sebelum meneruskan penulisan...sorry to Ema..i dah tgk dulu...janji nak tgk 10hb..tapi hati meronta nak tgk jugak nak tgk jugak...so..excited lebey..start kereta...brooooommm..terus menuju ke Taiping Sentral membawa anak-anak...eh..mcm makcik2 pulak...pergi cinema membawa anak-anak dan memesan popcorn combo....mm..mungkin 10 tahun lagi boleh begitu..membawa anak comel menonton upin dan upin 5 : sesat di tahun 2008.....tunjuk pada anak comel...tahun 2008 mamanya masih menaiki komuter..terkepit di celah celah indon busuk tak tahan bau macam tengit....kerana di tahun itu...anak comel tak tahu apa itu komuter kerana perkhidmatan komuter telah dihentikan dan digantikan dengan bullet train..kene reject sbb perkihdmatan lembabbbb bangatttt....suke berenti tiba2...sesak nak mampuss..ok.ok...saya emo dengan komuter..ngaku...ngaku....HAHA..


I sangat teruja tgk Transformer 2.Best.Sumpah best.Cis..berapa kali nak ulang da...sampai i rasa macam nak suruh ulang lagi sekali tapi kalau nak tgk lagi sekali..sila bayar ok.Kau ingat free??

1st..i suke autobots..sangat kelakar....n cute juga..maybe sbb i memang suke BumbleBee since dari Transformer 1 lagi.Sangat cute bila Bee manja2 dengan Sam.Sukeeeee.....

2nd....i suke action die.Disamping itu...transformer kali ni mcm sket action die berbanding transformer 1.Jadi takjub sampai mulut ternganga ok.haha..nasib baik dalam wayang kau.gelap.So...no body know...lagipun i memang minat action movies..katakan saja...wolverine...terminator...dan bakal menyusuk G I Joe...pasti i suke.best2...ulang pleaseeeee....

3rd..paling suke loving couple megan fox n sam witwicky..loving gile.i sedih juga time part sam mati kejap tu...uwaa..bf mati..siapa yg tak sedih la..eh..i plak yg tereffect nye.. :)..megan fox sgt loyal ok.n i hope i can meet someone so i nak be loyal mcm megan fox jugaaa...dulu i try to be loyal..tapi orang itu tidak setia...siap tinggalkan i juz a reason yg tak bley pakai langsung...ah..sudah2..tak nak ingt...yg penting..i have my own prinsip...i'll be loyal to my love mcm megan fox...

4rd..i suke megan fox...dah2..berapa kali nak ulang da....ok..memang i suke...i suke sbb her beautiful face n so sexy...wish2 nak body mcm megan fox..then suke style die yg pakai boots with white jeans...i likeeeeeeeee..

5th...i juga suka mum n dad sam..sangat kelakar.paling kelakar mak die.memang since dari transformer 1..2 watak ni macam kelakar sket...siyes lawak!

6th...ah..sudah sudahla..takleh nak buat review byk sgt..nanti i bercerita sampai 2 jam 15 min lak..tapi yg pasti..nak tgk lagi...best..best.. :0

Friday, June 26, 2009

MJ dies



Pop icon Michael Jackson died on Thursday after suffering a cardiac arrest, multiple US media outlets reported, sending shockwaves around the entertainment world. The Los Angeles Times and TMZ.com celebrity news website reported Jackson, 50, died after suffering an arrest just after 12:00 pm (1900 GMT) local time and paramedics were unable to revive him.



The Times cited multiple city and law enforcement officials as confirming the pop icon’s death.





Jackson’s manager Tohme E. Tohme was not immediately available for comment when contacted by AFP. Officials at UCLA Medical Center where Jackson was treated also could not be reached for comment.National and local television networks showed hundreds of media gathered at UCLA Medical Center for what appeared to be a briefing. CNN was unable to confirm the death, stating that Jackson was in a coma.Los Angeles Fire Department spokesman Devin Gales did not confirm Jackson’s identity but said paramedics went to an address corresponding to the star’s home at 12:21 pm (1921 GMT) and the person was taken to UCLA Medical Center.



An unidentified family member earlier told TMZ — the first outlet to report that Jackson had suffered a cardiac arrest — that the star was in “really bad shape.” Michael’s father Joe Jackson told E! Online he was aware of the emergency but did not know further details.“I am in Las Vegas, but yes, people in Los Angeles called me and are with Michael and tell me he was taken to the hospital,” he said. “I am not sure what’s wrong. I am waiting to hear back from them.” The reports came as Jackson prepared to make a keenly anticipated concert comeback in London, his first series of shows in more than a decade and the first since his 2005 acquittal on child molestation charges.However those concerts — billed as the “final curtain” — had been thrown into doubt after Jackson pushed back the opening dates last month.Organizers of the concerts at the time stressed the delay was not linked to Jackson’s health.





In a press conference from the United States broadcast over the Internet, AEG Live president Randy Phillips was asked about Jackson’s health and said: “I would trade my body for his tomorrow. He’s in fantastic shape.” While Jackson reigned as the “King of Pop” in the 1980s, his once-stellar career had been overshadowed by his colorful public behavior, his startling physical transformation and multiple allegations of child abuse.Jackson lived as a virtual recluse following his 2005 acquittal on charges, including child molestation and plotting to kidnap his young accuser.Despite his acquittal, the trial was a body blow from which the pop music superstar struggled to recover.Four years later, Jackson is still worshipped by fans for revolutionising music, dance and music videos at the peak of his success.





The attention however paid to him in recent years has been less flattering, focusing on apparent cosmetic surgery — which he denies — his baby dangling antics and a decade of swirling child abuse allegations.Born on August 29, 1958, Jackson made his show business debut with four of his older brothers in the Jackson Five pop group, and went on to lead the stage clan with a piping soprano and dazzling dance moves.By 1969, the group had signed a contract with Motown Records, becoming one of the last great acts to emerge from the legendary label.





The Jacksons produced seven platinum singles for Motown, selling over a million, and three multi-platinum albums, selling more than two million. They moved to CBS’s Epic Records in 1976.Despite the early success, Jackson was to recall those years as unhappy and lonely ones. Eventually the family act broke up, as Jackson went solo.In 1979, Quincy Jones produced Jackson’s first solo album for Epic, “Off the Wall,” a huge disco-oriented success that sold 10 million copies.They teamed up again in 1982 for what would be Jackson’s breakthrough album as a composer and co-producer, “Thriller,” which became the top-selling album of all time, with sales exceeding 41 million.

Tuesday, June 23, 2009

TYA...I'm Gonna Miss You..








Pada hari Sabtu yang lalu...Uceh..macam karangan budak darjah 3 plak i rasa..hihi..i pergi meet my best buddy in secondary school TYA THE VOGUE...sumpah TYA sangat vogue...biasa la gf AZIZULHASNI.....macam artis gituwwww..
Only 3 weeks left...then TYA akan meninggalkan Malaysia Negara Kepanasan pergi ke Aussie Negara Kanggaroo Ang Ang.Owh..Macam sound DORAEMON je i rasa...Hihi..Pasti akan rindu bangat sama TYA nanti..nak g Aussie..nak g Aussie..plzz bring me there TYA or maybe i can meet wit someone kat sana mcm ur fren CHIKA..hehe..I wish..I wish..I wish..Hoya!!!



















Cupcakes Tomei

GARY..GARY....GARU...

MR PATRICK


CEPONBOB


ADORA RULE : NO ENTRY ON MONDAY

I rasa tidak akan ada entry pada hari ISNIN di blog ini.Sebab hari ISNIN adalah hari DISASTER.hahaha.Hari paling memenatkan dalam seminggu.Jadi..i memang takkan buat entry baru pada hari ISNIN.Dan entry baru akan bermula pada hari SELASA..iaitu hari ini...

I sekarang berada pada paras kecomelan.HAHA.Tipu.....Actually cupcakes i yang comel dah sampai.Bila bukak box...tgk cupcakes SPONGEBOB comel sgt..i pun turut berasa comel juga.Sampai buka 5 kali box pun still tak makan2 lagi cupcakes sebab tak sanggup tgk GARY dimusnahkan...SPONGEBOB dihapuskan dan PATRICK dikerjakan oleh saliva bukannya Kapten Jack Sparrow....R u ready kids??

Thanks to NANI sebab tolong buat cupcakes yang cantik menarik tertarik cupcakes memang dabommmmmm gituwwww...n hope ur bisnes bertambah maju sbb kiutttt..hihi..






















Saturday, June 20, 2009

How To End Up The Relationship?

Saya ada seorang kawan...tapi saya tak nak kawan dengan die sebab die meaningless for me..mcm mane?

Friday, June 19, 2009

Cupcakes For Sista

Comel..comel..comel..
Sumpah comel.....
Cupcakes ini sangat comel....
Comel..mcm...err...err..Ani...errr...errr..Anis!!!....
HAHA..
Gila kau...
Ader ke bley di samakan kecomelan Anis dengan Cupcakes..
Tidak..tidak tidak...
Sebab cupcakes ini sangatttttt comel....
Tapi mungkin ke'sweet'an nya boleh disamakan...
Anis memang SWEET..
Hihi..taknak kalah gituwww..


Ini cupcakes yg TYA tempah from NANI...
Sangat comel bukan..
Sampai i pun teruja...
Terus contact NANI nak tempah cupcakes jugak...
Thanks TYA publish kat ur blog..
Dan hasutan u mmg berjaya sampai Anis tergoda....
Tak sabar nak tgg my cupcakes...
Cupcakes For My Sista

Cepat NANI tlg buat!!!!!

Thursday, June 18, 2009

Anis Tak Kesah!

I ader satu habit yang paling i benci.I banyak tak kesah dalam banyak perkara.Mean..i tidak tegas.I tidak berupaya berkata tidak sampai kadang2 i rasa menyusahkan diri i sendiri sebab kena bawak batu turun bukit kemudian naik balik.Omaigod..kerahan tenaga ala jepun.HAHA..tipu...Kalau masih berlaku..sila report SUHAKAM....

I tak kesah kalau my fren ajak i keluar tiga hari berturut turut tanpa rehat as long as saya bukan driver.Kalau orang lain..pasti terhampar di gurun SAHARA bukan..tapi i tak kesah pun....even i penat sekali pun i akan pergi.Cuma sorry naik lorry..since i dah bekerja ni..i ader satu habit yang tidak mulia iaitu malas menjadi pemandu peribadi.Kalau dulu i ligat saja nak pegang stereng kereta.Nak kemana kamu?Kajang?Bangi?Damansara?..HAHAHA..semangat je nak jadi tukang drive..

Malangnya..walaupun saya malas membawa kereta.Opppss..kesalahan tatabahasa.Walaupun saya malas mendrive kereta.....Haha..Sila kesan kesalahan tatabahasa disini.Sape menang i bagi award.Piala Pusingan Teka Betul....Nak tak?Nak..tak..nak..nak tak..tak nak....I masih akan berkata i tak kesah nak drive even i mmg pemalas nak jadi driver babe..sumpah saya berkata benar.hati i tidak rela..tidak..tidak..tidak..Tapi masih berkata tak kesah.Sangat benci bukan habit ini.....

Habit tak kesah ni berpanjangan ke tempat kerja.I tak kesah students i buat lawak hampagas.Walaupun setengah orang akan berkata itu no manners..tapi i tak kesah..sbb i malas nak marah2 macam monsters vs alien or angel n demon.I angel.Hantu di sekolah demon..hahaha...because such of a bad things....mmg tidak bagus bukan...

I juga tak kesah kalau my fren buat lawak bodo yang orang rasa macam tak leh terima tapi i masih tak kesah.Hey..they are frens.My frens.I Love Man.Opppsss..apsal tetiba lak.Haha..Malu sket.Kan sudah bagitau.Anis is SINGLE BUT NOT DESPRATE..so..wachaaaaaaaaa!!!I Love All Frens.Sbb mereka kawan.Saya terima semua lawak anda.As long as tidak menjatuhkan maruah....Tapi masih tidak pernah lagi kawan saya begitu.Sbb we respect each other.Sebab itu saya sayang kawan saya......

I tak tahu perangai ini bagus untuk kesihatan atau tidak.Jika tidak..minum lah Lasindah Cafe untuk kesihatan dalaman.Jika ya..minumlah Kacip Fatimah.Uiks..ape punye promote ni..hihi...Tak sesuai dengan tema.I takut jugak sumtimes kalau perangai i ni memakan diri.Tapi Alhamdulillah..setakat ni termometer masih menunjukkan paras normal.Tidak gila dan masih terkawal....Jadi saya masih normal...Anis Tak Kesah!!

Wednesday, June 17, 2009

My New Hobby....

Sekarang saya mempunyai hobi baru.....
Shopping Online!!


I rasa it is not too bad dengan shopping online.Harga die ok.Affordable.N the materials pun..semua lawa.Yeay..semua lawa..baju lawa..heels lawa..shawl lawa...tapi i more interested to heels..n..shoes..sumpah lawa....

I suka this website.Barang2 die sgt chic.Maybe baju die mcm not suitable for muslims..tapi i rasa..as long as korang pandai mix n match...apa baju pun boleh pakai......tak kesah samada baju tu untuk superman..spiderman or keluangman...Ianya akan jadi cantik menarik tertarik kau memang da boommm..eh..ada ruffedge disini?autograph pleaseeeeee.......Semua baju yang korang beli..semuanya akan jadi cantik...kalau korang pandai sesuaikan dengan tema.Kalau majlis tema denim..sila pakai denim..jangan nak pakai songket kalau teringin nak kena halau......



I suka heels ni..nak!nak!nak!..tapi sygkan..i dah terlambat..heels bersaiz kaki donaldku.....sudah habis di pasaran online.Padan muka...padan muka...padan muka...Kau menangis..meraung....menjerit pun tak boleh buat ape kan..Itula..Orang Lambat Selalu Rugi.Sape yang rugi?Anis kah.Owh..pastilah bukan...Si penjual yang rugi sbb Anis Tak dapat beli heel itu.KAHKAHKAH.....Pujuk Hati..
Actually..i tak penah pun nak try order untuk mana2 barangan di mana-mana website.Tapi i rasa..selagi u percaya terhadap website tersebut dan yakin diri..u can go on...It is like e-bay....membeli secara online..sgt mudah bukan....

Takpe..i still waiting for another heel to be update by this website.So..kalau ader yang lawa...sila jangan berebut dengan saya.Kang i sawan jadi hantu...nak kene cekik????

Monday, June 15, 2009

Terkini

"Anda dijatuhkan hukuman gantung mandatori kerana tidak mengupdate blog selama 4 hari"

Uiks...kalau ada hukuman macam tu..pasti blogers2 makin pupus.Yang tinggal hanya pembaca bloggers.Isk..Isk..Isk..Maaf...i sudah lama tidak mengupdate blog.Sibuk dengan aktiviti peribadi yang dicipta sendiri.Life for Fun bukan...Ops..ingat Allah juga..Astagfirullahazim...Ingat Tuhan..Ingat Tuhan..

Ok..mari saya membuat senarai ttg aktiviti yang dicipta sendiri...

1. Saya berada di KL bermula hari Rabu.Bersuka ria bersama Laa The Explorer berlari lari anak membuat marathon movies.I dah tgk Monster Vs Alien n Drag Me To Hell.Sumpah Best.Biasa terkeluar jantung.Oppss..kena sambut.Then letak balik.Kalau tak matila kau takde jantung.HAHAHA.Kami juga sempat berkunjung ke Kawasan Matahari Terbit untuk bermain ski dan juga memakan sushi.Ok...cuba teka.Dimana?Pastilah bukan Jepun sebab i masih lagi di Malaysia..berasai hot wheater yang mmg mengelupaskan kulit.I dan Laa The Explorer berjalan jalan dengan suka ria nya di Sunway Pyramid.Tapi tak sempat nak main ice skating sebab time is running out bak kate Muse......

2. Saya pulang dari KL pada hari Jumaat bersama kawan saya Efa And The Gang.Pukul 1 pagi bertolak dari KL..sumpah ngantuk dan saya terus ketiduran sepanjang perjalanan.Tidur dengan gaya cantik tapi kadang2 garu-garu hidung sebab gatal.KAHKAHKAH.Omaigod..cantiknye.....tudung baru beli kat Giant Shah Alam...

3. Saya menjalankan aktiviti perkumpulan bersama Dlone, Adi n Ema di Jusco Ipoh pada hari Sabtu.Makan Pizza bersama Baskin Robbin sumpah mengeyangkan.Buat i kenyang sampai burrrrpppppppp.Oppss..i burrpppp pelan je sampai takde siapa yang perasan....

4. Saya sedar diri.Pulang kepangkal jalan.Baru sedar diri nak pulang kerumah.HAHAHA.Tapi masih lagi tak sedar sebab bila sudah sampai...terus i bertolak ke PENANG menghantar my kids.Opss...bukan my kids..my brother in law...Opss...masih lagi bukan...MY BIG BROTHER.Tapi sumpah badan tak penat sebab aktiviti saya suka berjalan jalan.One day nak g Italy..if i have a lot of money..Dush...angan2..tapi harap makbul....

5. Saya memulakan kembali kerjaya di bidang perguruan.Adesssss.............Saya nak bercuti lagi.Holiday Pleaseeeeeeeeeeee......

Thursday, June 11, 2009

Entry Book Record

I tgk Drag Me To Hell arini....

I meet my fren today at Doli @ 13...

I pening sek....

Entry terpendek dalam sejarah....

Sekian,Terima Kasih...

Wednesday, June 10, 2009

Saya di KL

I kini berada di bumi ambia.owh..indah nya jika dapat kesana bukan.Serius.Memang nak pegi.Tapi tiada keizinan lagi.Lalu i membawa diri pergi ke KL berjumpa my fren Ava Adore.Merajuk hati nampak.Hihihi.....

Sebelum cuti sekolah habis..i memang nak enjoy with my frens..my family..last week sudah masa bersama family.So dis week..i jalan2 ke sini...

Perjalanan di mulakan dengan menaiki pengangkutan Konsurtium JFP6534.I memang malas nak driving sekarang.Ketika saya masih student..i kerap jugak ulang alik KL-Bgn Serai.But now..i malas.Malas sbb kereta saya kecik..tak bley speed..Aikk...baru sekarang nak rase kereta tu kecik atau saja nak buat mogok lapar kata nak tukar kereta besar sket..huahuahua.Tamak....T____T

Aktiviti semalam diisikan dengan membuat solat jamak dan memandikan diri dan juga mengeluarkan diri ke Jusco Bukit Raja.I keluar dengan Laa, Aimi, Mira, Nalim n Bf Mira.

Cerita Monster vs Alien sumpah sangat kelakar.Omaigod.Sampai laa pun gelak besar..satu cinema je dgr suara die.Kalau ader pertandingan gelak..i tau ..Laa pasti menang tanpa bertanding..dengan sokongan padu dari kawan2.Uceh.hihi....N i suke BOB..si jelly..sangat kelakar ok!!

Sekian untuk entry kali ini..i post dis entry from laa's house.Nak g masak jap.Uceh......

Tuesday, June 9, 2009

Saya Sudah Tidak Bernafsu



Petang tadi i makan KFC.Fingers Lickin Good.KFC sungguh sedap.Bila menempah cheezy wedges...badan tiba2 terasa gemuk..terus balik menimbang berat.Dan berasa gembira bila diri masih langsing.Yahoooooooo.Makanan yang wajib di beli adalah Snack Plate.Memakan coleslow bersama seketul roti dan juga kentang putar..memang mengeyangkan.I suka menempah snack plate.Sbb i suke makan kentang putar.Tapi i tak suke bila sometimes kentang putar itu terasa terlebih lada hitam.Rasa seperti membunuh.I suka bersederhana.Wasatiah dalam Islam.....





I juga suka makan twister.Roti yang di bakar terasa macam less carbohidrat.Sesuai untuk orang yang cepat gemuk seperti i.Ya..my body sangat cepat terangsang terhadap pemakanan.Macam ada enzim lain di dalam badan yang menggalakkan kegemukan.





I juga suka makan ayam bercirikan spicy.Bila makan...i mesti habiskan kesemuanya sampai yang keras2 itu pun i akan habiskan.Kecuali tulang.I masih normal.Tapi tulang pun i boleh makan sehingga bogel.Opss....mean licin.Sesuai dengan tema..Finger Lickin Good..





I suka..I suka..I suka..makan KFC...





Tapi itu dulu....





Petang tadi i makan lagi KFC.Tapi i tak tahu kenapa i macam tak de appetite terhadap KFC.I tak tahu mahu menempah ape.I order twister.I rasa tak sedap.I order chezzy wedges....I rasa mual.I makan kentang putar terasa byk black paper.Semua tak sedap.I tak tahu kenapa i macam tiada bernafsu terhadap KFC sek.Adakah mungkin sbb kandungan KFC yang terlalu byk dlm bdn...membuatkan i dah rase menyampah nyah kau KFC.Ataupun sbb may fingers dah tak sedap..so bila nak lick pun dah tak feel good.Ataupun mungkin KFC telah menukar ramuan menyebabkan rasanya sudah tak sedap.Ataupun memang mungkin i tiada bernafsu terhadap KFC sekarang..mungkin...mungkin..mungkin....





Nafsu boleh berubah..begitu juga manusia...boleh berubah bukan.Sama seperti Conan...akan berubah suara bila-bila masa yang dia suka.Kita semua berubah dan telah berubah........tanpa sedar ataupun tidak..kita sebenarnya sudah berubah....

Saturday, June 6, 2009

Bunga Hati

Hari ini cuaca cerah.Membuatkan i ketiduran sehingga lewat pagi baru bnagun.Terasa tidur itu nikmat.Tidur umpama sleeping beauty yang menantikan prince dtg untuk mengkiss..muah..muah.

I terjaga bila prince charming dtg mengkiss diri.Tapi di tolak mentah2 kerana diri belum di miliki.Argh..cerita umpama adegan merogol.Dah2..jangan tipu.Sape nak kiss kamu bangun pagi2?HAHA.I terjaga bila ema msg bagitau aktiviti hari ini akan bermula pada pukul 12 tghr...baca msg..then terus ketiduran kerana lemas dalam dakapan prince.... @#&*!%

I terjaga semula pada pukul 10 pagi.Bila ke dapur..tgk makanan sudah terhilang.Siyes rasa best.Lama tak rasa feel macam ni.Cuti yang membahagiakan dan memalaskan juga menggemukkan.Opss..masih mengekalkan ciri ciri kelangsingan walaupun berat bertambah sedikit.. :P

Pukul 11 i dah get ready gosok baju.Aktiviti hari ini seperti biasa..menjaga lembu meragut rumput di padang kota.Eh..mana ada menjaga lembu sungguh cantik beserta make up.I menggosok baju untk menjadi pemakan daging lembu di kenduri shida.dan seperti biasa teman setia adalah ema dan romong.friendship never die.Hanya penggoda bf orang je should die.Dah blah kau.G main jauh2. ~sighhhhhhh~

I sampai Kuala Kangsar pada pukul 2.30 ptg.Dan time itu tetamu yang tinggal hanyalah kawan2 pengantin dr UKM,KISAS dan only of us adalah wakil dari KASAS.Actually..i tak close sgt ngn shida..but as a fren dan juga sebagai ahli anggota Mickey Mouse Clubhouse..setiap jemputan pasti akan dipenuhi asalkan berstatus kan KASAS....

Kesilapan teknikal berlaku pada hari ini sbb i tertinggal my camera.Lucky ader SLR dlm handbag..so nikmat posing umpama model masih dapat di praktikkan.Sungguh bertuah memiliki senyuman yang menawan.Membuatkan tak putus2 lensa camera menjadi tarikan.Tapi bila mahu upload gambar di facebook..hanya sekeping gambar bersama pengantin.Mana gambar yang lain?Sangat menjadi persoalan.Dan tanda tanya itu dapat di selesaikan apabila mendapati camera SLR itu hanyalah camera photograper yang di upah pengantin.Gambar yang banyak itu adalah gambar pengantin.Gambar kau hanya sekeping..itu pun tangkap menggunakan khidmat sony ericson K800i CyberShot.Syukur kerana msih memiliki sebuah handfon yang cantik kualiti gambar nya.Cayalah!!

Khidmat telefon i masih di teruskan di Hutan Lipur Ulu Kenas.Terujaan Ema untuk melihat suasana waterfall niagra membuatkan i n romong berasa kesian lalu berusaha pergi membawa ema ke Ulu Kenas selepas kenyang menjamah daging lembu dengan baju yang di gosok dan juga make up.Sumpah cantik.Cuma tiada air setinggi niagrafalls..ini Ulu Kenas ok.N tempat die i boleh bagi kredit sebab kurang sampah.Kecintaan pada nature yang melampau.So..i tak suke kalau pergi ke waterfall yang kotor banyak polistrin n pampers.Yerks!!Tapi Ulu Kenas bersih..n kredit tu pihak pengurusan.Iklan ini ditaja oleh Jabatan Alam Sekitar dengan tajuk Cintailah Alam Sekitar.

Bila dah penat bergambar macam artis n control sket bila ada laki tgk mcm rasa nak join sama...huahuahua..We all pun meneruskan perjalanan pulang.Dan hari ini i telah selamat menghadiri wedding schoolmates i yang ke 10.Sudah 10 orang mendirikan rumah tangga.Hidup penuh kecintaan.Bila hati ini mahu bertukar menjadi bunga?

~sila rujuk FB untuk gambar~


Thursday, June 4, 2009

Single Bukan Desprate

Cuaca petang ini sungguh panas.Bukan petang ini saja.Petang semalam pun panas.Petang kelmarin pun panas petang sebelum itu pun panas...dan i mengharapkan petang esok hujan.Tadah tangan mintak doa turun hujan.Serius panas.Mula mengahrapkan air con dengan 15hp terpasang di rumah..tiba-tiba mengharapkan winter di Malaysia walaupun angan2 ku benar2 palsu belaka...Dan ramalan cuaca mengatakan akan panas hingga ke petang dan kadang2 membawa ke malam.Jadi sila tinggalkan peribahasa harapkan panas hingga ke petang rupanya hujan di tengah hari sebab hujan tak penah lagi turun pada waktu tengah hari sejak 2 minggu ni....

Syukur keadaan cuaca tidak mempengaruhi keadaan hati.Kalau hati i juga panas..mungkin ada melibatkan aktiviti membaling bom.Itu tidak termasuk dengan aktiviti tikam menikam sehingga membawa ke aktiviti berbunuhan.Nauzubiillah.Anis masih terhindar dengan perbuatan keji dan mungkar.Amin...

Tapi hati siapa yang tidak panas bukan...melihat lelaki yang penah dicintai selama 8 tahun dengan mesranya bertangkap gambar dengan perempuan desprate.Ya sangat desprate..kerana die godaannya....cinta ini musnah selama lamanya.Ah..jangan kau fikir lagi..oppss..i bukan nak buat kenyataan murahan atau pencarian jejak kasihan atau luahan perasaan di Wanita Hari Ini.Tidak..Tidak..Tidak..Tapi i cuma muhasabah diri..manusia terdiri dalam pelbagai jenis..ada yang nampak seperti Wonderpets..akan membantu dalam kesusahan..tapi sebenarnya dia hanyalah seperti Hagemaru yang suke gelak dekat orang lain bila manusia dilanda kekecewaan..dan..ader yang kiter nampak seperti Akatsuki tapi sebenarnya mulia seperti Naruto

Penglibatan i di dunia FB juga menemukan i dengan pelbagai jenis orang..Owh..dimanakah i selama ini..Mungkinkah duduk di Gua Hira' selama 23 tahun kemudian baru keluar dan mengenali orang?Kenapa baru sekarang nak tahu populasi di Malaysia terdiri dari pelbagai jenis spesis manusia?Ya..kerana sebelum ini i sibuk dengan dunia percintaan.Saya tahu saya silap.tapi siapa yang rasa dia silap ketika tengah melakukan kesilapan bukan.But i think i'm not too late to know about human..dan i rasa i masih tidak terlambat untuk bertemu dengan TRUE LOVE even my LOVE before is totally BULLSHIT!!

Tapi i masih berasa dangkal dengan sejenis spesis manusia yang i tidak kenal langsung even bertanya khabar pun tidak apatah lagi tidak pernah memberi salam tiba2 berpura pura seolah olah macam i dah kenal 10 tahun.Hey..what a jerk!!Tiba-tiba mengaku bf dan tiba-tiba mahu berkasih sayang.Owh man!!....

I tidak marah..apatah lagi cuba untuk menyenarai hitam kan kawan2 seperti ini.I memang tidak mudah berasa panas hati sekarang.Hati tidak di pengaruhi cuaca.T_______T.Spesis sebegini membuatkan i lebih mengenali dan lebih berhati hati dengan manusia.Thanks to introduce me to the world.But i'm not a single girl but desparate untuk menamatkan status ini kepada in a relationship.I bukan seperti desprate girl itu yang tak kire bf orang pun nak goda.I masih tahu batas2 pergaulan sebab I percaya kepada ketentuan tuhan bahawa ada seseorang yang di takdirkan untuk i menanti i di luar sana.Mungkin jalan untuk 'dia' masih belum jumpa sbb itu i masih tidak bertemu 'dia' lagi sehingga kini.....

MIckey Mouse Clubhouse

Hari Ini..

I menghadiri kenduri kahwin lagi..kenduri kahwin adik kepada my fren..Shidah.baru berumur 21 tahun sudah mendapat jodoh.Alhamdulillah.Ucaplah Alhamdulillah..Syukur Kita Kepada Allah.. T________T..berhenti seketika mendengar lagu Alhamdulillah dendangan Ramli Sarip...Err..Tak tau..I sangat tak mahir lagu nasyid.I hanya tau lagu nasyid sekolah....Sangat jahil lagu nasyid bukan...

Ahad lalu..

I juga telah menghadiri kenduri kahwin my mates.Azila.Juga sangat bertuah..baru berumur 23 tahun sudah mendapat jodoh.Owh..bukankah i juga masih sudah berusia 23 tahun?kenapa belum mendapat jodoh.Itu ketentuan tuhan bukan.Sedikit hati tidak goyah.Ceh tipu.I takut kalau semua kawan i dah kawin tapi i masih single.Bukan kah tidak menarik menonton wayang keseorangan.Juga bermain bowling keseorangan.Juga bershopping keseorangan.Tidak menarik bukan.Mula berfikir sejak Puan Yon sudah berkahwin...Ema juga mahu berkahwin tahun depan..kalau berjodoh..Tya juga katanya..Laa sangat sudah merancang mahu berkahwin...Aida sudah dalam proses pertunangan...Semua mahu berkahwin.Membuatkan diri sedikit goyah kerana i tak mahu keseorangan bila all my best mates dah kahwin...pasti tidak menarik bukan..Siapa lagi yang mahu memberi idea..

"Anis..shade ni sumpah lawa..ko kene beli"

Then i terus beli setelah mendengar hasutan Ema.Siapa lagi yang nak bisik dan hembus di telinga kiri....

"Cantik tak baju ni?".......

"Cantik Anis"

Then i terus beli...Siapa lagi mahu melakukan itu semua bukan kalau semua sudah berkahwin.Durghhhhhh....

Sabtu Ini...

I juga bakal menghadiri kenduri kahwin my mates.Shahida.Tidak berasa goyah kali ini seperti kenduri Puan Yon sbb i tak close sgt dengan Shidah..but as a fren..i memang suke pergi kenduri kahwin my mates.Masih memegang rekod kehadiran terbanyak kenduri kahwin kawan2.Berminat untuk join?Sila hubungi Mickey Mouse Clubhouse untuk keterangan lanjut.Ahli setakat ini.Anis,Ema dan Romong.Syarat menjadi ahli : Comel seperti Minnie Mouse..dan tidak memberi alasan seperti Donald Duck ketika perancangan telah di buat.. T_________T. Yuran keahlian : 300 Rubel...Harap Maklum

Wednesday, June 3, 2009

Where Have U Been?

Keyboard : Berhabuk
Monitor : Berhabuk
Anis : Berhabuk
Anis juga berhabuk?Anis ni tak mandi kah.tidak2..bukan berhabuk..cuma kurang sihat..patut blog 2 hari dah tak update.Tetiba menghilangkan diri.YM tak aktif.FB je masih sihat.Tapi jarang chat juga.Anis sakit ok.Anis sakit....Sangat kesian bukan.Asyik tidur saja.Selera bertambah.Ops..sakit apakah yang selera makin bertambah??Actually..saya mengalami sakit kaki yang keterlaluan dan penat yang melampau 2 hari ini...
Sebenarnya sakit ini memang di cari.Memang sengaja pegi tepi jalan then shouted.."hey sakit kaki..sila datang..tak datang siap kau..HAHA".Uiks..mana ada orang minta kesakitan.Allah murka.Sila insaf.I sakit kaki sebab simptom virus menghirup udara segar U1N1 telah datang.Uceh.Macam tidak cukup oksigen saja di rumah.Mungkin memerlukan bantuan gas.Tapi simpton ni di alami oleh i ketika hanya waktu CUTI...yeah..i'm free...
Memegang title gadis yang free dari segi waktu menuntut penggunaan otot kaki yang banyak jika anda di serang simptom virus udara segar U1N1.I dah tekad semalam i nak stay di rumah.Basuh baju dan meningkatkan skill2 kulinari.Tapi msg dari Romong yang berbaur godaan memang menghalang perbuatan i menambahkan skill untuk menjadi gadis melayu.Ujibakat 6/6 di KL Sentral.Last!!HAHA..Iklan...
"Weh..aku boring di rumah.."
Dan aktiviti biasa bila di landa keboringan adalah tengok wayang di Taiping Sentral.Dan cerita memang best..Terminator Salvation.Sumpah best.I bagi 5 bintang.Ema yang join di saat akhir pun bagi 5 bintang.After movie..macam biasa..aktiviti LawaKing bersama lawak-lawak Romong yang bercirikan Hagemaru dan Kiteretsu akan dilakukan di kedai makan.N balik pukul 11...sumpah badan penat dan kaki sakit....
Hari ini I tekad lagi nak stay di rumah.Tapi suddenly ajakan ayam mak i yang berunsur godaan juga amat susah untuk dicegah.Umpama badai Tsunami yang melanda.Datang tiba-tiba.
"Kakak..jom teman mak ambil adik"
Sebagai anak yang baik hati..i pun dgn ikhlasnya menjadi driver my mum..ambil adik i kat MRSM Kepala Batas.Destinati yang wajib singgah adalah Sunway Carnival Mall.Sumpah menambah beban kepenatan semalam tapi bila masuk mall tiba2 sakit hilang jap.T__________T.Tengok bodyshop ader sale tanpa berfikir panjang terus amik beli lip gloss dan juga perfume.Owh dan juga seluar dan juga eyeliner dan juga buku.I sudah ilmiah.Memang tekad tiap kali keluar mahu membeli buku..buku..buku..buku..buku..dan magazines.I'm addicted to MPH now!!!!Keluar mall....tiba2 i rasa badan penat kaki sakit..pencen jd driver..i sakit ok..i sakit..dah blah kau anis..asyik bising cakap sakit.Campak dia ke Hospital Seberang Jaya wad 15.huahuahua..
Esok sudah Khamis.Harap esok tiada godaan untuk i meneruskan aktiviti membasuh baju dan juga meningkatkan skill kulinari.Uceh.Sudah 3 bulan tidak baking cake.I rasa skill dah hampeh.Skill memasak lagi tiada.Skill makan pun tiada.Patut I langsing.Huahuahua.Perasan kau.Seluar masih bersaiz 27.Tidak patut di gelar langsing bukan.Sejak memakai braces...nafsu nak makan memang terbatas.Masih belum sempat menikmati Chicken Chop....wa..lapar!!
Cuti di habiskan dengan aktiviti mengeluarkan diri.Sila pulang ke rumah Anis.Where Have U Been??

Monday, June 1, 2009

Kerana Dirimu Begitu Berharga

Assalamualaikum....( sila jawab )..Adess..sudah buat entry ke 54..baru mau beri salam..ok..takpe.buat history...

CIK ANIS MEMBERI SALAM DI ENTRY YANG KE 54

I rasa macam menghormati blogger pun ada...memberi salam sebelum membaca entry T_______T..bagus..sila amalkan selalu..ataupun i dah terbawa bawa perangai Cikgu Syuhadah di dalam Syurga Cinta.Omaigod!Anis telah tgk Syurga Cinta.Satu pilihan yang agak kurang bijak kerana die sgt tidak suka filem melayu yg jalan cerita die same je.Balik2..adegan clubbing..then insaf...takpun adegan rempit..then insaf..takpun adegan jalan pilih jalan hitam..then insaf..aish..tipikal malay punye cerita..sume same....tapi sebab bercirikan kekeluargaan..adik n my aunt juga ibuku mahu tengok..anis ikut saja.....ANIS BUDAK BAIK...huahuahua...

30 Mei 2009..hari i mula mencutikan diri dari segala kerja tapi membzkan diri dengan aktiviti perkahwinan..menghadiri kenduri kahwin kawan merupakan aktiviti wajib i pada musim cuti sekolah..mungkin semua sudah tidak sabar mahu bergelar puan..meninggalkan i yang masih bergelar cik seri..kerana cantik berseri seri...CIK SERI ANIS DIYANA..oyeaahh..mcm sesuai juga....

30 Mei 2009..juga merupakan hari yg HISTORY buat my best friend..Yanti @ Puan Yon..sungguh comel memanggil Yanti sebagai Puan Yon..serius comel...kalau anak letak Yona dan Yoni..lagi comel..ah..blah kau Anis..anak orang pun kau nak pandai2 suggest nama..

I memang teruja bila dengar Cik Yon ( ketika itu ) mahu berkahwin..sampai semangat jadi tukang inviter tak bertauliah..invite kawan2..sehingga berjaya menginvite Anne Hassan dan Zura yang tak pernah2 dtg kenduri kahwin mana2 kawan lagi..yes....berjaya!!kepada kawan2..sila alert..anis sudah menjadi tukang jemput yang berjaya..kalau nak special guest dtg ke kenduri kawin..sila minta Anis jemput.Harga boleh runding.HAHA..pasti tak berani bukan..i sudah letak harga lepas ni...biasala.komitmen tinggi...

Tapi i juga ada berasa sedikit sedih..bila terkenang kan zaman gadisku bersama Cik Yon ( ketika itu )...sama2 share donut JCO..sama2 balik kampung drive pagi2 buta nak last2 tersadai kat Hentian Tanjung Malim...sama2 g Danau Kota..tido sama2..sekarang sudah terbatas...sekarang kalau mahu tidur bersama Puan Yon...En Helmi akan berkata ..langkah mayatku dulu..Ceh..tipu...Helmi kata boleh je lagi tapi sangat tidak bermoral tidur bersama isteri orang sedangkan suami tidur keseorangan....tapi serius sedikit terasa sedih bila best fren sudah kahwin...

Sebagai seorang yang mempunyai semangat kemerdekaan dan kewarganegaraan..Cis..pehal pulak ni..silap..sebagai seorang yang mempunyai semangat setiakawan yang tinggi..Eceh..tak boleh blah..i telah bangun awal untuk menyiapkan diri ke Teluk Intan..Tapi masalah timing masih membelenggu diri..even bangun awal..pukul 10 masih di rumah padahal janji bersama Ema pukul 10.30 sudah di Ipoh..HAHA..JANJI DIYANA...

Sepandai pandai Anis Yang Lambat..Akhirnya Anne Hassan Lagi Lambat..bila i sampai Ipoh pukul 11.30...Anne still tak sampai lagi.Dan di hati sudah tahu Anne pasti lambat.Janji mahu naik bas pukul 8.Tapi siapa yang tak kenal Anne Koala..last2 pukul 10 baru naik bas dari PUDURAYA..ya...JANJI DIANA.....

Perjalanan ke Teluk Intan amat meriah dengan kehadiran Koala dan Panda..sangat comel Anne Koala dan Zura Panda...masih seperti dulu... Anne masih isu2 ketiduran di dalam bas seperti koala..sampai tak sedar i call..dan Zura tiba2 menyampuk mempromote kilang Carlo Rino murahan dan akhirnya penipuan terbongkar bila itu bukan Carlo Rino tetapi Alfio Raldo..ADA KILANG ALFIO RALDO DI LALUAN KAMPAR_SG MANIK...BUKAN KILANG CARLO RINO..harap maklum...

Kehadiran VVIP pada pukul 3 petang sgt dinantikan...sudah lama pengantin menanti VVIP dan oleh kerana VVIP terlalu lambat..proses persandingan terpaksa di mula kan kerana menghormati tetamu yang dtg lebih awal..takpe..VVIP ngerti..dan sgt memahami..uceh...

Bila sudah makan dan taraf perut sudah kembali ke taraf normal..baru bersedia untuk bergambar walaupun pengantin sudah kepanasan tapi i tetap boleh mengekalkan muka maintain comel..huahua....dan zura sgt teruja untuk menangkap gambar sawah..sampai sanggup berenti kereta tepi jalan semata mata nak tangkap gambar sawah tapi bila sampai rumah Puan Yon tak sangka rumah die dikelilingi sawah..maka taraf keterujaan zura semakin tinggi sehingga sanggup menghentak hentak kaki dan berkata..

"Nak tangkap gambar..Nak tangkap gambar"

Dan i telah mempromote diri untuk menjadi photograper tapi di tolak mentah mentah kerana risau dengan kualiti gambar oleh photograper amatur..Cis..siap kau zura..huahuahua...Nasib baik sanggup belanja Old Town untuk ambil hati dan lepak sampai pagi..sumpah dah lame tak lepak sampai pagi..sampai waiter berkata..

"Sila balik..kedai mau tutup.."

30 Mei 2009 juga menjadikan hari yang paling best sepanjang bulan mei kerana sudah lama tak sembang with my freinds lama2..gelak sampai tak ingat dunia..sumpah dah lama tak buat..asyik pikir kerja saja..dan kini..kawan sgt bermakna..menceriakan hati yang lara..KERANA DIRIMU BEGITU BERHARGA...

PHD IS A LONELY JOURNEY