Trauma

Petang tadi i tgk Cerita Artis Malaysia..ulangan Abby Abadi..sangatlah tabah i tgk Abby..n itu telah menambahkan inspirasi diri...mean bukan i saja menjadi mangsa kegatalan dan keegoan lelaki...n lucky i still lagi in bercinta mode...kalau dah kawin macam Abby..pasti lagi sengsara bukan...n i sedih kat part anak Abby cakap...

"Papa..balik la papa...Danish nak macam dulu2...."
Serius..i tersentuh dgr Danish berkata macam tu...n..i pun nak bahagia macam dulu2..tapi bukan bersama lelaki itu...~trauma~


Tiada lagi airmata
Bisa ku tangiskan lagi ( tak guna menangis )
Tiada lagi guna bermadah ( tak gune merayu )
Tempatku bukannya di sini

Sepuluh tahun ku menghamba padamu ( 8 tahun saja )
Tak ku pinta lebih daripada
Tulus cinta ( harapan dulu)
Namun kau menoda
Berkecai mahligai kita ( mahligai belum terbina )

Tidak pernahkah kau terfikir
Kemungkinan yang berakhir
Tidak pernahkan tersingkap di minda
Wajah kita sekeluarga ( tiada kaitan )
Sekelip mata berubah segalanya
Tiba-tiba dunia daku
Gelap gelitaTak menentu halaMelihat kau bersamanya ( dulu ya..sekarang tidak ..i'm more stronger..lantak kau lah )

Trauma yang melanda
Menikam-nikam jiwa
Selemah ku lemah
Daku berserah
Trauma yang ku rasakan
Hanya pada Mu TuhanYang memahami
Pedih di hati
Tiada pengubat bisa merawat luka
Ku dalam trauma… ( trauma untuk tgk muka ex )

Walau seribu pujuk rayu ( tak pernah merayu..sudah bahagia bersama teman baru )
Tak mengubah pendirianku
Sekali kau menduakanku
Selamanya tertutup pintu ( ini sangat betul 900% )
Biar daku membawa diri ini ( i'm happy with my life now )
Pergi jauh takkan kembali ( tak pergi jauh pun )
Ku mencariKetenangan hati ( ayat tiada kaitan )
Cuba lenyapkan trauma ini ( tiada kaitan )

Comments

Tyazizul said…
busan dowh ngn laki..
zaina said…
br ni bergosip lam blik guru..
ngan kak yus, niamh, rodiah n yam..
depa tgk semanis kurma..
ade ke jemput memey..topic psl remaja..
kan ke memey tu rosk akhlak..
bongok btol p jemput dia...
depa suma tensen n melaut tgk..
trus xde mood nk tgk smpi abih depa kt..aku gelak j dengo..tp aku pun meluat tgk memey..hahahaha
ADORA said…
yeke..nak masuk kump B jugak jaga exam..mcm best je groupmate die
ADORA said…
tya..boys are suck!!!

Popular posts from this blog

Info Buat Cikgu Yang Nak Sambung Belajar FREE

Entry Yang Terlambat

Jalan Jalan Di Bandar Muar