Tuesday, May 5, 2009

Today's Entry:Version 1

Selamat Pagi Malaysia....Wah...global nye skop..sampai Malaysia gituww..macam famous sangat..ekeke..ok2..kecik kan skop..Selamat Pagi Readers...

Mm..nampak ceria saja i arini..yeah..orang dah baik demam..so meter keterujaan kembali ke paras normal...sudah berjaya memegang penyapu untuk menyapu sampah gaya seorang perempuan melayu terakhir..haha..ayat apakah??...( owh..i'm very sensitive about the dust..sakit mata..tapi kadang2 dah bz tu buat2 tak paham je.. )...menambahkan lagi meter kesihatan by follow the paula abdul's workout cardio dance dengan langkah yang songsang untuk kali yang ketiga selepas beli pada bulan lepas..apa ni??3 kali sebulan.sangat tidak sihat!!time beli aritu beria..tekad di hati nak buat tiap2 hari..haha..wahai anis..sila betulkan balik niat ok....:)..dan meter kesegaran di tambah dengan secawan hot milo..owh..sgt segar...~fresh~

Memulakan hari bersama hot milo @ hot chocolate yang dibuat dengan ramuan mesra gadis sunti amatlah menjadi rutin buat si peminat chocolate ni..

"owh..camnilah..camnilah.."

haha..siap bley menyanyi lagi...sangat best ok!

menjerumuskan diri dalam kancah kedemaman sgtlah membosankan..haha..ayat dengar pun mcm busan je..yela..i rase i byk tido je semalam..tido dalam keadaan separa sedar...ala2 sleeping beauty nak tgg prince dtg kiss..wow..sweetnye....serius sgt sweet..tgh2 tido ade orang dtg kiss..muka plak time tu tgh mamai...then when u open ur eyes..muke sweetheart yg muncul..hensem plak tu..sweetnyeeeee..suke2...hehe

~dush*dush*dush~

berangan lagi..bila nak habis cerita macam ni....sighhhhhhh

Tabiat buruk berulang kembali hari ini..kelam kabut sbb agak nak terrrrrlewat ke sekolah..ops..bukan sudah terrlewat..memang sudah lewat...isk..macam mana mahu awal kalo coldplay sedang menggoda untuk melayan lagu biarlah sebaris dua...haha..tipu..anis dengar sampai 3 lagu pagi tadi kat hitz..sbb tu die lambat..:P

Today i have meeting lagi...i rase now i dah fobia dan elergik dengan word MEETING..tak bley ke meeting ni tukar kepada eating ke..dancing ke..best la sket kan..mestila tak payah jemput or annouce..mesti i taip2 minggu nak tanye..ader eating tak?ader dancing tak?haha...ni almost every week ader je meeting kat sekolah..membuatkan i berkira kira untuk membeli ipod or psp bagi hilangkan kebusanan meeting..cis..sgt tak profesional.mendengar ipod or bermain psp ketika meeting....lupekan niat...ok kite change niat sket..berkira kira untuk membeli ipod or psp untuk keenjoyan tahap maksima...ok kan..dah la i rase semua meeting dekat sekolah i involve sbb banyak sgt jawatan sekolah ..ops..lupa2..bukan banyak jawatan..konsep i..SUME SUKA ANIS..sbb tu semua memerlukan i kan.sbb tu every meeting nak panggil i...haha..ayat positive thinking..:P


Tapi i lupa la plak yang i ni teacher on duty dis week..so i tak payah masuk meeting..juz kene jaga student dekat hall..tapi yang tak bestnye..i sorang je yang kene jaga lebey kurang 200 students dekat hall..my fren yang duty together tak datang becoz die ader interview untuk lantikan arini..so i pun menjaga la anak2 yang berjumlah 200...haha..banyak gile anak..kalau 200 orang anak boleh buat berapa banyak la team bola kan..main sehari pun tak habis..then konfem kalo mengandung tu..setahun kembar 10..pergh..mesti body tak bley maintain..~sighhhhhhh~..sgt tak boleh blah!

Sebagai seorang yg berkonsepkan SWEET BEAUTIFUL YOUNG LADY WITH BRAIN...haha..byk sgt konsep...so i pun takde la menggunakan sepenuhnya suara or tenaga i untuk menjaga 200 anak..hey..kite kan sweet beautiful..so untuk menjerit jerit suruh 'diam'..'diam'..'diam'..adalah tidak sesuai dengan konsep diri..so i just the menggunakan pshcology skills sejajar dengan theory freud...

Langkah-langkah yang digunakan oleh Anis Freud ialah...

1. Anak - anak yang bernilai 200 orang dengan penjagaan seorang ibu tunggal sgtlah banyak kerenah...ader yang sgt suka berjalan..untuk mengejar anak2 yang suka berjalan ini bukanlah konsep yang dipakai seorang YOUNG LADY WITH BRAIN..so..if ader anak i yang suka berjalan..i ask them bukak their shoes then berjalan kat padang sampai rase penat..sampai die puas berjalan..sampai die rase berjalan tu tak best....sampai meter kepuasan ke tahap 24/7..so bila dah puas..mesti dah tak nak berjalan kan..sumpah lepas tu takde sape yang nak berjalan...haha..senang keje..

2. Anak-anak memang memeningkan kepala..i yang sgt particular dengan sampah ni sgtla membenci kepada anak-anak yang sesuka hati melambung lambung kertas seperti bola dan mencampakkan sesuka hati kat kawasan hall...ops silap..kat kawasan rumah..i kan ibu tunggal dengan anak yang bernilai 200...so sebagai akibat kemurkaan ibu..i ask them untuk baling kertas then kutip..baling then kutip..baling then kutip..haha..look silly..cis apa i ni..??tak baik cakap anak sebegitu...tapi ibu sedang murka kan...


3. Ibu sgt penyanyang...amat memahami kehendak anak die yg suke bercakap...tak henti henti bercakap..i nak suruh diam pun i tau it macam waste time je..sbb kan mengikut pshcology..kanak2 tak boleh duduk diam..hanya boleh diam dlm 5 minit saja paling lama..oleh itu..untuk mengawal anak-anak yang bernilai 200 orang untuk diam..amatlah memeritkan melainkan i ni bertukar jadi wolverine ke...takpun hulk ke...takpun big monster ke..ha..mcm tu saje caranye..tapi si SWEET BEAUTIFUL ini masih kekalkan ciri2 thinker bell nye..hahaha...

Sesuai tak cara ni?entah..but for me it works la sekejap... :P






~sila beli cd ini untuk langsing seperti angelina jolie bley..kate winslet bley..britney bley..christina bley..pendek kata..seperti hollywood stars dengan harga 9.90 dan terdapat di pasaran jusco....i'm trying to become promoter now..tapi sgt tak berbakat..:P~


~ubat yang tak best..benci kepada ubat~

entry harus di sertakan gambar untuk menunjukkan bahawa cerita ini bukan rekaan semata-mata

No comments:

PHD IS A LONELY JOURNEY