Friday, May 1, 2009

Sayang Mak

~SELAMAT HARI PEKERJA~

Hari ini C.U.T.I.So,bila cuti itu adalah sempena merehatkan diri dari bekerja..maksudnya anda bebas dari melakukan sebarang kerja..dan itu jugak konsep yang i tgh mengguna pakai kan sekarang...merehatkan diri dari segala kerja..

Memang i sangat berehat hari ini..even nak pegang penyapu untuk menyapu pun i tak buat..hanya 1 kerja saja yang i buat hari ini....iaitu basuh pinggan sendiri selepas makan.sbb kalau pinggan pun mak i yang tolong basuh..itu sgtlah melampau ok!!seorang anak gadis yang berusia 23 tahun dan bakal menjadi 24 tahun pada tahun ni..pinggan pun malas basuh..konfemla akan keluar ayat2 berbaur hinaan ..

"pinggan pun malas basuh.camne nak kawin ni??"


huh...jangan sumpah anis ok!!anis bukan nya insan paranormal yang tak mahu kawin..nak!!nak!!nak!!~jodoh tak sampai lagi~...isk..ape kes cite bab kawin lak ni??cis....

I mmg cadang nak berehat je arini..sbb tu government bagi cuti pada hari ni..sbb die suruh berehat..so..tak payah la gatal2..nak amik kunci kereta tu..penat2 nak driving..tersesak nafas terperangkap dalam jammed..tak payah ok..sbb orang dah suruh engkau berehat..makan tido makan tido macam anak raja...kalo nak keluar pun..tolong upah kan driver sbb anda perlu berehat..sbb nanti takde la rase rugi cuti tu di sia siakan dgn aktiviti tiada kerehatan sbb nanti engkau akan menyesal barulah terhegeh hegeh nak apply cuti or cakap..penat nye keje..bila nak cuti ni??~sighhhhhhhhhhhh~

Oppss..i tidak menentang segala aktiviti berbentuk sosial pada cuti hari pekerja ini ok..tidak sama sekali..itu lagi bagus sebenarnye..akan teruja tahap melompat lompat macam beruk..sbb i memang sangat suka berhibur..mengeluarkan diri dari rumah ku syurgaku..keluar tgk duniaku syurga ku..then kembali balik ke sarang..rumah ku syurga ku..

Cuma i terasa sedikit beremosi sekarang..sbb tak join my freinds g pd @ port dickson arini..my mum tak kasi i drive sorang g kl today..actually bukan salah ibu yang mengandung atau salah kereta yang comel..apatah lagi salah hari ini hari cuti..tidak..tidak..tidak...sbnrnya..salah diri i sendiri yang tak plan awal2..actually my fren dah ajak i lame nak join die..tapi i yang decide last minutes..semalam bertarikh 30/4 baru hati ni decide nak pergi..then baru terhegeh hegeh nak cari tiket bas..berlagak seolah olah kat tempat i byk sgt perkhidmatan bas mcm boleh kalahkan pudu raya..padahal kaunter bas nye hanya lah 2..~sighhhhhhhh~..n sudah pastilah perkhidmatan bas itu amat dengki dekat i dengan mengeluarkan kata-kata

"esok punya tiket sudah habis la...."

So,bila dah kelam labut n last minutes punya plan..sudah pasti lah si 'ladyboss' itu tidak bagi kerana merisaukan keselamatan anak gadis nye yg suci lagi murni ( owh..ayat apakah ini?? )...pengajaran cerita : lain kali kalau nak pergi..plan awal2..jangan kelam kabut..even nak drive sekali pun..dont be a last minutes planning....kalau bertenag..pasti tiada signal lampu merah yang dapat..lampu hijau je sume..pasti!!

Sebab itu lah termaktubnya di dalam kamus diri pada hari ni iaitu...hari cuti ini adalah hari di rumah.I tak buat kerja..bukan bererti mogok..tapi i mmg dah rase tak best sbb plan di hati tak jadi..dan memahami cuaca di hati anak gadis ni dah menjadi macam nak mendung je..my mum pun ajak la i keluar..1st plan nak pergi Sungai Petani..nak cari kain baju kurung dekat Gulatis...but last2 plan bertukar untuk ke Taiping sahaja memandangkan plan pun dah petang kan....

So..we go to Taiping Sentral..orang punya la ramai..mcm berpesta hari pekerja plak i rase..parking pun sampai kene berebut rebut..sape cepat die punye..sape bijak die dapat...and the menggunakan kuasa kecomelan keretaku..my dad berjaya menempatkan kereta di celah-celah kesesakan kereta..itu kelebihan kereta comel..syg kereta..~muah!muah!muah!~

Hati i suddenly macam dah bertukar rentak..kalo kat rumah tadi ala2 60an je..now dah change to pop & r n B..suke..suke..suke..i ni kalau dah dapat shopping..even window shopping pun dah kira mcm terapi..hilang sume kecamuk di hati..memang my mum is the best mum in the world la..kalo dah tgk anak gadis nya ini lain macam je..macam ala2 nak kena sawan babi pun ader i rase..cepat je my mum leh bawa i wat theraphy session...patut jiwa tenang bersama ibu..:)

Dan lebih menenangkan jiwa lagi..my mum have treat me a heel today..tq..tq..tq..memang betulla kate orang..hanya ibu yang memahami jiwa anaknya..~sayang mak~

Pulang dengan hati riang.....~puas menikmati hari pekerja~

"Adakah perasaaan benci ini sebenarnya
Cinta yang masih bersemadi untukmu
Dan sebenarnya ku mengharapkan
Di sebalik senyuman mu itu
Kau juga merindui aku"
>
Tiba - tiba perasaan ini rindu nak main futsal...~who want to be my team??~

No comments:

PHD IS A LONELY JOURNEY