Monday, May 18, 2009

Satu Dalam Dua






Lately i rasa macam i banyak terlanjur kata...
Maaf kepada sesiapa yang terasa....
...Muhasabah Diri.....

INDAH KHABAR DARI RUPA
I rasa now expression muka i tak seperti kata hati..senang nak cakap..mimik muka macam tipu ...haha..i pakai topeng ke g sekolah now??kenapa tipu plak?eh memakai topeng ke sekolah adalah idea yang bernas sekali..eh silap..amat bernas...sbb kalau i malas bukan i yang malas or tak buat kerja..bukan i yang salah..angelina jolie yang salah..sbb i pakai topeng bercirikan angelina jolie....haha..sungguh seksi bibir itu..~admirer~

Hari ni dah masuk kali kedua i mendapat teguran yang indah khabar dari rupa..tapi yang cantik itu hati kan..yang tak cantik itu muka..tapi muka i tetap cantik ( oppss..lagi sekali entry memuji diri yang pasti akan menggelikan ginjal kak mon :P )

Teguran 1 : "Anis kenapa muka macam bad mood je?"
Eh..Anis biasa ja..istilah bad mood kurang sikit kat i..tak tau..maybe i spesis yang suke nak gelak but now gelak terpaksa kontrol atas sbb2 yang tidak dapat di elakkan..( logikkah?? )

Tapi i bukan insan yang tak bernafsu..bad mood itu akan hadir bila good mood terganggu..dalam kata lain.."Jangan Ganggu Anis Yang Sedang Good Mood" dengan slogan "I Feel Good"..siap slogan gitu..~tak tahan~

Tapi hari itu i tidak terganggu..apatah lagi ciri2 bad mood pun tidak ada adalam hati tapi muka i menggambarkan ciri-ciri yang tidak munasabah..Ok..nevermind..back to basic...Indah Khabar Dari Rupa..hati tak berbicara seperti muka..Its OK...

Teguran 2:"Anis kenapa nampak macam letih"
Aikk..lagi muskil..superwoman ini letih..mm..i jarang rasa letih..i tak tau napa..adakah i telah disuntik dengan suplemen hulk or superman..ataupun catwoman?Sbb itu i jarang rasa letih?Oh..tidak2..masih normal dengan DNA manusia...ok stop..Anis tak reti berbicara tentang biol..opss..tentang bio....

Nampak seperti manusai paranormal jekan kalau tak tau letih..uceh..i tau erti letih bila i terpikir i letih tak pun bila dah malam..bila siang active saja..patut dikurniakan kaki yang suka berjalan lah bukan....

TERUJA

"Di Bidang Pembangunan
Kami Tetap Bersama
Membantu..Membina
Negara Yang Tercinta"

Petang tadi i nyanyi lagu ni kat sekolah...tapi bukan single singer ok..i nyanyi secara koir bersama cikgu2 lain...dan nyanyian ini bukan persembahan bertemakan "Rasa Syook Sendiri,Suka-Suka Nak Nyanyi"..haha..ni persembahan sempena

HARI GURU 2009
"Guru Pembina Negara Bangsa"
So..memang tak ubah dari zaman sekolah sampaila zaman kerjaya..time hari guru pasti ada pembacaan perutusan yang panjang lebar dan berkajang kajang seperti pekan kajang ( tiada kaitan ok..hanya rekaan semata mata ) dan persembahan students...~seperti biasa.tiada yang menarik~

Tapi KuSangka Panas Hingga Ke Petang,Rupanya Hujan Ditengah Hari..ok..kita ubah sikit makna peribahasa ini..Panas dianggap perkara yang tak best..sbb i memang tak suka panas..then Hujan dianggap perkara yang baik..sbb i memang suka kesejukan...so..sila ubah sekarang..sbb i ingat sambutan hari guru hari ini adalah yang biasa2 saja..tiada kejutan akademi fantasia..tapi tak sangka plak ada yang best...Owh!!!Anis dah belagak seperti A.Samad Said..argh..perasan lagi!nyah kau!!!

I tak sangka plak..bila i masuk kelas i after rehat..my students buat surprise kat i..buat jamuan kecilan untuk i sempena Hari Guru..~Sangat Teruja dan Sedikit Terharu~

Acara dimulakan dengan proses memanggil i di bilik guru.Agak sedikit weird sebab jam i tepat2 pukul 3.40..i tak lewat lagi.kenapakah students i semangat sangatlah bukan..ok..jgn pertikaikan semngat pelajar..sila pergi dengan cepat dan berjalan cepat..~haiyoohh..mana bley jalan cepat..nanti semput datang.haha~

Tentatif program dilanjutkan dengan proses penutupan mata.I pun dengan rasa ikhlas nya menutup mata tanpa bukak..memang setia..kalo nak tipu pun boleh jugak..boleh pura2 berlakon tersadung kaki then terbukak mata..ok..takmau jadi director..i kan queen of drama..so..just follow the script...

Then..acara dilanjutkan dengan bunyi bunyian mengujakan..actually memang dah dapat feel apakah bunyi itu..ok..kita queen of drama..ikut saja cakap director..bila director suruh i bukak mata..then suddenly makanan yang terbentang depan mata..sumpah cakap..hati kecil ni terharu...nak nangis kang jadi babak air mata plak..so control..sbb cerita ni adalah happy ending..mana ada nangis2..nak kene marah kau dengan director...sila kawal air mata teruja...follow the script ok..follow the script..hehe...

Acara diglamorkan lagi dengan pemberian award...ops silap..pemberian hadiah..sangar besar lah bukan kalau itu dikatakan award..ok..sekali lagi i terharu..thanks my students..

Acara kemuncak di akhiri dengan proses suapan manja ala pengantin..suddenly my students dtg untuk suap2 i plak..actually hati tak rela..tapi untuk berkata tidak bila students sudah teruja tahap melompat lompat pastilah i tak sampai hati lah bukan..so i terima asalkan slow n steady..haha..ayat apakah???

Opps..kenapa mahu seperti terharu tak bley blah sgt kan..

1st..sbb i tak sangka plak students i yg asyik i marah tu wat gimik surprise..dahla surprise ok..i suka..mungkin kah mereka sudah membaca blog..opss..dan nak mention lagi..ada kek juga dan kek itu adalah kek coklat..sedap2..sebab tu i terharu sbb macam fairytale plak..i wish dapat..suma naow..tak dapat cupcake je lagi..hey cupcake..sila muncul di hadapan ku sekarang...*ting*

2nd..sbb i tau taraf kemampuan my students..boleh imagine tak..my students mostly pendapatan ibu bapa adalah 400..then bley plak semangat nak kumpul duit untuk hari guru..siap bagi hadiah lagi..i terharu sbb walaupun diorg dtg dr family pendapatan rendah..masih sanggup keluarkan duit bukan..~terharu~


~Panjang plak i rasa entry arini..so i buat dalam 2 version..satu dalam dua~

6 comments:

Azwandy Bin Muhamad said...

salam...
Teringat masa sy jd cikgu sandaran kejap dulu b4 sambung blajar...
Murid2 nye pon dari kalangan ibu bapa yg berpendapatan rendah...Sampai ade baju yg koyak. tapi nampk la kesan jahitannye yg daif...huhu...
Tapi, yg buat saya terharu... Masa last day sy kat sekolah 2... Murid2 tu bg hadiah kat sy... Sy x mntk pon hadiah2 dr diorg... Siap, mak ayah diorg pon dtg ucap terima kasih kat sy... Terharu sgt masa 2... Walaupun mereka x kaya duit.. Tapi, diorg kaya budi bahasa... Sbb 2 jugak la menggalakkan sy ambik profesion perguruan ni...

ADORA said...

Btol2..yang terharu tu bukan ape..diorang kan susah..then masih lagi sanggup nakkeluarkan duit kan..kdg2..belanja pun bw 50sen sehari..i terpikir..mesti ader yang tak makan coz nak wat jamuan..~terharu~

Azwandy Bin Muhamad said...

betul 2... Ade gak yg xde duit belanje sbnrnye...diorg tgk je kwn2 diorg mkn masa rehat... Lagi sedih masa tu...huhu...

Anonymous said...

wey anis..
aku xtau plak ank murid hg wat jamuan..
bgs2 btol ank2 hg ek..
syg btol depa kt hg..
hohoho

HASNIZA IBRAHIM said...

ntah... tu la..udak2 peralihan.. baju pon mcm xcukup sifat jek..so anis..ape lg..stop mngomen+mngutuk diorg... ko bimbing je diorg btol2 biar jd insan berguna..yg seimbang dari segi jasmani, emosi, rohani dan intelektual... cewahhhhhhh... masuk FPN tu wakakakaka...

ADORA said...

ok..GTH!!haha

REVIEW: DTOX NATURAL SENDAYU TINGGI