Saturday, May 2, 2009

Puas



~SELAMAT HARI PEKERJA~

Aikk..tak habis2 lagi ke cerita hari pekerja..ya..memang tak habis..selagi itu namanya cuti..maka kite pun kene la manfaat kan cuti dengan aktiviti berunsurkan keremajaan tetapi masih menerapkan ciri-ciri keilmiahan...becoz i am sweet beautiful young lady with brain..hahah... :)

Semalam i ke Taiping Sentral lagi..kali ni my fren merangkap bekas housemate merangkap bekas coursemate dtg Taiping..so she invites me to meet her there..i pun dengan automatik nye terus cakap..

"Ok,tgg situ ye..lagi half an hour aku sampai"

Jalan nak ke Taiping memang agak menyesakkan nafas semalam..tapi bley la tahan ni..tak la seteruk jem di kota metropolitan itu..haha..kota apakah??mean..kl la..i bley lagi stand dengan jammed kat Taiping ni..its not like Jalan Bukit Bintang ke..Jalan Tun Razak ke...masih lagi boleh tahan la..yang penting aircon n radio berfungsi..kalo tak mmg busan tahap gaban..tinggal nak bertukar kaler hijau je lagi jadi HULK....

So,sampai sane we lepak at secret recipe..tetiba plak perut i ni mintak nak makan..lapar plak macam tahap tak jumpe makanan 100 hari..ke sbb i ni terangsang bila tgk chocolate indulgence..haha..i'm addicted to chocolate..sgt tak boleh dengan chocalate..tapi bila enzyme amylase dan pepsin bersatu lalu mengenalpasti bahawa punca-punca kelaparan ini adalah bukan di sebabkan faktor2 rangsangan chocolate...so i pun memesan chicken grilled bbq yang unsur-unsur nya adalah memang lari dari ciri-ciri ke'coklat' an..melainkan hanya warna ayam dan kuah bbq sahaja..

Macam biasala..bila kawan lama tidak berjumpa..sembang pun macam takde full stop je...mcm bullet train..N now kalo isu persembangan macam dah bley agak...1st berkisar tentang kerjaya..2nd isu2 perkahwinan..sape kawan yang bakal nak berpindah alam..dari alam keremajaan ke alam kewanitaan..ceewahh..dan pasti nye isu i pun tak kan terlepas jugak..

"ha.dah clash??"

Cuba berpura pura untuk terkejut beruk..ya..ya..ya..sudah.dah tak larat nak annouce pun..percayalah..anis tidak tipu..~dush~tinggalkan cerita duka..buat hilang mood dan meroyan seluruh badan nanti..

Meet our fren memang akan menambahkan keterujaan dalam hati..hati akan menyanyi dan berdangdut lagu pop yeah..yeah..n..dapat mengmuhasabahkan diri i jugak...ya..betul kata KEMA..i cant live without mcd,kfc,movies,mall..and sangat bersyukur sebab i tak di tempatkan di pendalaman Sarawak or Sabah..mesti i mati..mati..mati..mati..and now i admit kata2 FARAH before i nak habis belaja dulu..

"Anis..ko tak bley posting pendalaman..dah la suke makan chicken chop"

Haha..itu kaitan nye..tapi boleh dijadikan reason la.why i cant live in suburban area...sbb kadang2 stay in Bagan Serai ni pun i dah sesak nafas..even i masih lagi bley ke Taiping @ Penang nak tgk movies n shopping kan.tapi itu masih lagi tak memuaskan..tempat lepak takde..~sighhhhhhh~so..sila ambil perhatian..sila buat klcc ke..sunway ke..sungai wang ke..pavillion ke..di bagan serai ok...arahan dari Tuanku Anis Diyana!!mm,tgg sampai kucing bertanduk la baru nak dapat....

Suddenly..i teringat kat Annie..
"Annie..ko mesti tabah kan tinggal kat baram..i'm so proud of u"

Ok..berbalik kepada kejadian yang berlaku semalam iaitu pada hari sabtu...selepas puas berchatting tanpa komp..kitaorg g tgk movie plak...n movie yg i choose is WOLVERINE..cerita die sgt best...rugi kepada sesiapa yang tak tgk...sangat thriller..biasa gugur jantung2 ini..tapi i paling tak sabar nak tgk citer TRANSFORMER..sgt tak sabar ok!!..aritu yg 1st i dah tgk..sip beremosi lagi kat wayang..ok..i mmg sensitif..mudah tersentuh.. :(..cepatla TRANSFORMER release..!!

Bila nak balik..hujan pula mengiringi pemergian..hehe..ayat macam sedih je..bila dah hujan tu..biasa la akan mengundang kepada unsur-unsur ke'jammed' an.tula..siapa suruh semalam dengki sgt dekat org yang berhibur kan..siap kempen orang duduk rumah lagi..so arini kene bersabar la ye dgn taraf kejammed yang melampau..bayangkan la..i nak kuar from parking lot pun it takes about 40 minutes..~sighhhhhh~ nasib baik aircon n radio berfungsi..kalo tak??hehehe..



Semalam i rase puas!Puas sbb dapat tgk cite best..memang berbaloi..tapi suddenly teringat dekat citer Witch Mountain..sbb i tak tgk lagi..harus cari dvd..tak kire!harus..harus..harus...

Esok dah kerja..hari Isnin plak tu..sgt lah malas ok!!





~chocolate!!~

~gambar di susun secara berterabur untuk menunjukkan variasi..:P~

No comments:

REVIEW: DTOX NATURAL SENDAYU TINGGI