Wednesday, May 20, 2009

Penghargaan

Semalam i dapat hadiah hari guru lagi.Last present.So..kita cakap..belated teachers day...Tapi takpe..nak bagi tiap hari pun tidak kisahlah bukan...Cikgu Anis menerima dengan tangah yang terbuka..haha..hati pun terbuka juga..isk..buat demand plak kat students.tak malu....mau hadiah tiap hari...sangat lah tidak ikhlas..insaf diri..insaf diri...

Sangatlah semangat students i bagi hadiah.sampai semalam pun ada lagi yang berlari lari kejar i macam artis semata mata nak bagi hadiah..ok..cerita terpesong sikit..student bagi selepas kelas..tiada adegan berlari di sini..haha...i ingat kalau in secondary school nafsu nak membeli dan memberi hadiah dah kurang..ni i tgk..form 6 pun masih semangat lagi memberi hadiah...patut la i g TESCO malam Ahad aritu..i tgk brg yang berharga 5 ringgit dan ke bawah semua sold out..habis dijual di pasaran TESCO.wa..boleh buat bisnes hari guru macam ni..laku2...siapa mau join?bisnes hadiah hari guru...menjual barang2 bernilai 5 rgt dan kebawah...hanya setahun sekali..tempat di ruang legar tesco....keuntungan berpihak kepada anis jika laku banyak..jika sikit..amiklah kau..haha..sangat tidak adil.....dengki la tu...

Dulu i juga sangat beria nak bagi hadiah kat cikgu time hari guru.Paling semangat time primary school..tiap2 tahun hadiah hari guru i pastilah kipas cina..ayah pasti beli banyak2 sbb tau anak comelnya ini pasti merengek rengek nak bagi hadiah kat cikgu..kalau tak dapat tu..tunjuk mogok takmau g sekolah..pastu ayah cakap..amiklah kipas kat rumah..gila kau nak bw kipas elektrik kat rumah..pastilah hadiah i yang paling hebat kan..patu kembag diri..bangga..bw hadiah kipas elektrik g sekolah..konfem tak penah buat lagi sampai sekarang....HAHA..KIPAS MAU MATI PUNYA ORANG.....

Time secondary school..SEMANGAT PUN SUDAH HILANG..tapi yang paling best hari guru time i form 5.Siap ada unsur2 perang saudara lagi sebelum hari guru..tu belum lagi dengan kes berbunuhan di atas bukit..ok..stop..tidaklah begitu ganas seperti zionis..cuma peperangan kecil antara boy n girl..n sgt tak boleh blah..bila ingat serangan hendap berbalingan batu dengan boy atas bukit aspuri..haha..sgt ganas lah bulan.....semata mata berebutkan kek dan donut..alahai..sangat kenangan...~extreme~

Nasib baik students i tak ikut langkah kan..kang penat lak i nak control isu perang saudara.....tapi mungkin tidak di sekolah i sebab i tgk students i ni terlalu mesra rakyat..dan juga mesra jantina..kalau i dulu..jumpa boy yang tak suke..sgtlah anti..siap jerit2 kat dalam dorm...dalam dorm sahaja..kang kalau jerit tgh2 sekolah cikgu ingat sasau la plak kan..takpun histeria..masih control cun...cis..tak boleh blah kau anis....sighhhhhhhhhh...tension kat boy then cakap kuat2 kat dalam dorm...

"blahlah Acap...macam bagus sangat!!!"

"Tak suke Telob!!"

Tunjuk perasaan la konon...aisk.....

Ok..berbalik kepada isu alam sekitar tadi..haha..alam sekitar mana plak yang kau nak cerita ni..kau nak cerita umah sebelah tak rumput die panjang tak potong kah?or kau nak cerita masalah kucing kat taman yang sedang berleluasa sekarang....ha..tidak penting sekarang..minggu ini adalah minggu HARI GURU..so...kita cerita pasal HARI GURU saja k...Here,contribute to my students yang dah penat2 beli hadiah kat i...i want to say THANKS yang beribu ribu lemon...to all of them...even hadiah dia tak seberapa..yela..takkan kau nak hadiah red earth eyeshadow dari students..takpun lip gloss bobbi brown dan juga mascara loreal??...sangat lah keji bukan.owh..nape demand make up ni...haha..cakap saja kau punye lip gloss dah hbs..tak beli lagi....ok..disini saya ingin maklumkan...i'm very appreciate semua hadiah yang students i bagi even yang bernilai 20sen...ada ke?..ok..kita bagi contoh..jika ada hadiah bernilai 20sen pun cikgu appreciate......thanks my students..love all of u...muah!!muah!!

1 comment:

PHD IS A LONELY JOURNEY