Sunday, May 10, 2009

Hati Ini Resah

Salam...

Sudah dua hari i off dari menceburkan diri dari bidang blog..maybe minggu ini merupakan minggu yang terlalu hectic buat si anis..ya..anis kepenatan menjadi bomoh bidang terjun...

This weekend i went to kl..kota metropolitan itu..actually niat di hati tak de la nak kesana..tapi because i feel lonely tinggal kat rumah..my mum ader urusan bisnes dekat sane,my sis takde kat rumah sbb sgt aktif menjadi atlit di kepala batas dis week so i dicide to went there dis week..at least tak busan plus can meet with my frens..owh tidak lupa..my cousins...saya rindu... :)

Seperti yang i maklumkan before..berjumpa dengan kawan sangat mengujakan..akan membuatkan hati melompat lompat..menari nari sume adela...owh..i sgt suka berhibur bersama rakan ok!

I jumpa farah.Serius cakap...memang sgt rindu dekat farah..i rase it almost 8 months i tak jumpa die after my convo...last day i jumpe farah.time hari convo..farah datang bawa bunga..sgt appreciate..bunga itu masih lagi i simpan..owh..bunga yang lain juga ya....masih i simpan sampai sekarang....

Owh..i dah tgk star trek..mm..nape entry ni mcm tak best je..kenapa?kenapa?kenapa?i macam tak reti nak atur ayat sekarang..dalam kepala i kosong even dah berhibur semalam..owh..maybe i tgh pikirkan sesuatu..hati celaru.. :(

Sebelum tu i nak wish 'Happy Mother Day' untuk mak tersayang...

Puan Nor Hashimah Bt Jelani...

I dah wish pagi tadi besertakan kad berbunyi..hehe...sgt suka memberi kad..tanda ingatan kasih sayang..:)

Isk..tak tahu la kenapa hati ni macam tak selesa je sekarang..sebenarnye i ader sesuatu yang bersarang di hati...tadi time i tgk my favourite cerita..'gol n gincu'..owh..sgt suka cerita ni..sbb i suke life the girls yang enjoy with the friends..suke..suke..suke..hope i pun ader life yang warna warni sebegitu..tapi susah la now..masing2 dah makin bz ngn life masing2..or kerja..takpe..anis paham..:(

Ok...berbalik kepada cerita..apa yang bersarang di hati sampai ianya mengganggu entry pada hari ini....dan apa kaitan gol n gincu di dalam entry ini...kaitan nya adalah..reza ( bukan nama sebenar ) telah membuatkan i rasa bersalah pada ibu lagi..huhu..siapa reza?reza adalah piere andre ( nama sebenar ) yang berlakon sebagai kekasih putri ( bukan nama sebenar ) iaitu fazura di dalam cerita itu...

Kita hentiakan seketika sinopsis cerita gol dan gincu yang hanya khayalan itu..berbalik kepada cerita yang nyata..

Mak i suddenly berkata

"Mak tgk muka piere andre..mak teringat kat fahmi...muka dia ada iras2 sikit..kakak perasan tak..mm..fahmi dah lama tak msg mak...die sibuk belaja kot"

Owh..hati i tersentuh..i tersentuh pada kata-kata mak yang terakhir...

Sebenarnya..i tak bagitau pun mak i even kepada keluarga about my relationship with my ex..bukan tak nak bagitau..tapi i susah nak cakap..i takut macam mengecewakan hati my mum..because before this my mum sgt baik with my ex..she know that he is a good boy..tapi sapa tahu kan..manusia boleh berubah...lelaki itu tidak seperti yang mak i expect..tidak seperti yang i kenal before yang membuatkan i rase i must end up the relationship....

I tak tahu macam mana nak mulakan ayat...

I bukan kata i tak boleh terima relationship i dah over...or masih mengharap..tidak..tidak..tidak..i dah build positive thinking in myself..buat ape i still nak thinking about the boy yang btol2 tak appreciate the relatinshiop yang telah 8 years terjalin..sikit pun lelaki itu tak kesah..so..why should i care?yang penting..doa pada Allah..u can meet the better man..jodoh yang baik2..amin....

Cuma..i tak nak mak i diserang shock ataupun histeria bila i cakap its over...even bila i bagitau my frens pun pasti ader yang tak percaya.. ingat i just make a joke..

"hey kamu!ini serious la...."


That why i macam taknak bagi tau my mum..i taknak mak i sedih si anak gadis ini telah di aniaya oleh seorang lelaki..i dah strong enough untu face all of this...tapi i try to keep it as secret tapi macam tak bley..ntah..berbelah bahagi now...so..apa harus i lakukan?what is the 1st sentence yang nak keluar dari mulut ni nak bagitau kat my mum?when is the suitable time?plz!!hati ini resah.....

No comments:

PHD IS A LONELY JOURNEY