Saturday, May 23, 2009

Aktiviti Hari Sabtu

Yeah..weekend datang lagi..dan i hanya duduk di rumah...tgk movie..oppss..tgk movie di rumah?sangat ajaib lah bukan...ha..dah kantoi..duduk rumah konon..mana ada skrin TGV dlm rumah..pastilah anis keluar mencari liburan..kata cuti.isk,asyik keluar saja..tak reti duduk rumah ke??~hey!!watch out ur mouth!!~anis adalah remaja berusia 23tahun yang bertemakan riang ria remaja..so kehidupan remaja...memang tidak disiakan~

Hari dimulakan dengan membuat tugasan kerjaya profesional iaitu menjadi urusetia Forum Remaja Peringkat Negeri Perak.Sangat hebatlah bukan..sampai peringkat negeri tu i berkhidmat..tahun depan kalau tak naik DG 44 siap kau!!!haha..~tamak~..siapa nak bagi kau DG 44 kalau baru setahun kerja..dah..jgn demand lebih...Allah murka orang tamak..demand sket je..tahun depan kalau tak tukar kereta baru..siap kau!!HAHA ( gelak tamak sikit )
Hari diteruskan lagi dengan menjadi driver kepada ibunda di lebuh raya utara-selatan..memecut dengan kereta WAJA .menuju ke Ipoh...sambil menyumpah nyumpah kepada pemandu lori.Cis..i memang tak ske pemandu lori...sumpah tak suka.Rasa nak hapuskan saja semua pemandu lori especially yang suke bawa laju2..tak sedar diri yang lori tu dah barai..BAHAYANAKMAMPUS


Sebabkan mak i ader kerja sikit kat Hillcity Ipoh n i memang tak paham pun hal2 bisnes ni..mak i memberi cadangan yang bernas...

"Akak g jalan2 kat Jusco la kalau taknak ikut mak"

Ha...i tak cakap..sudah di offer..pastilah i mahu bukan..tambah menakjubkan...ada byk lagi movie yang dlm list tak tgk kan..pastilah tawaran mak the sempoiness tidak dapat ditolak..sudah memjadi kaki wayang era yang pasif sekarang..kalau dulu..kalau ada movie best,dengan pantas mengatur program dengan farah tgk midnite di Jusco Cheras Selatan..takpun Mines pun layan juga..asalkan ader cinema bukan tgk depan Panasonic 42"..ataupun Amir Ali..

Dan sgt beruntung juga sbb i byk frens kat ipoww..so..bila i dtg je...memang ramai kawan dah sedia menanti..cis..ayat budget artis...that why i love my frens so much...

Bila i lepak2 dengan ema n nuex kat big apple..eh?bila masa pulak nuex ada dlm cerita...ok..nuex dtg bersama ema dan kereta barunye..phewittt..kereta baru nuex..sgtlah hebat sekarang kawan2..semua sudah berkereta..tidak menaiki bas GENERAl lagi seperti dulu..cis bas busuk asap.dan kotor juga....sgt tidak suke..buweekkkkk...

Time i lepak2 kat big apple..ramai plak fren yang dtg tegur..1st..atikah n shimah...then.dtg plak mey and the geng..tak sangka plak big apple menjadi tempat reunion kecilan kan..maybe bau i dapat di hidu kot..so..dimana Anis...disitu ada kawan nya..~so sweet~ dimana ada gula..disitu ada semutnya...hakhak..:P

Hari pesta muda mudi tidak akan disiakan tanpa melihat movie...sudah bagitau bukan...memang niat ke JUSCO nak tgk movie kan...hati plak sedikit teruja bila ada sales kat JUSCO...eh..sikit saja?bukan sikit..tapi banyak...hasilnya?tiada..cis..tipu..macam tak berminat langsung bukan..itu lagi tipu..aktiviti window shopping tetap dijalankan...tetapi aktiviti shopping tidak berlangsung pada hari ini...sebab..i takkan shopping dengan boy melainkan boyfren ( jika ada )..sangatlah aneh shopping bersama boy melainkan boyfren ( jika ada ).so kehadiran nuex membantutkan aktiviti i pada hari ini..tapi bagus juga..hari ini bukahkah hujung bulan?maka aktiviti ini harus di rehatkan sementara...tapi nuex is a best fren...sbb pandai buat ayat amik hati...

"takpe..sales ni sampai bulan depan..next week boleh dtg lagi"

ya..u are rite..next week boleh dtg lagi dan ayat ini juga boleh ditafsirkan sebagai..

1. Anis..ini kan hujung bulan..sila simpan duit anda untuk kereta baru idaman kalbu next year..
2. Anis...sila pikirkan kepentingan kwn2..ko telah mendera kawan2 anda yang baik dengan membawa diorang msk ke kedai sesuka hati..adalah lebih baik aktiviti pertemuan dimulakan dengan aktiviti bertanya khabar dan bertukar cerita...bukannya berkata...
"Korang..jom masuk padini jap"

Sangat tidak adil bukan...Sila bagi ruang dan peluang....

Bila dah penat window shopping n chatting di big apple..kami ( anis,ema dan encik nuex )...pergi menonton wayang.( Menonton wayang---------> berbunyi skema ). Kumpulan Do Re Mi ini melihat cerita Angel n Demon.Best cerita ini.Menarik untuk ditonton bersama teman dan juga boyfren ( jika ada )

Selesai tgk wayang..mak i texting....

"dah hbs ke?mak dah lama tunggu"

So..i pun terus balik sbb my big boss dah panggilkan..tapi balik..nak drive pun dah pancit..so terserah pada co-pilot untuk memandu....

Dan hari ini berasa sedikit kepenatan tapi di taraf normal..HAHAHA


~my fren~


~no boy allowed~


~sudah kenyang mari BLAH sila tekan butang pangkah di hujung sebelah kanan..HAHA~
















No comments:

REVIEW: DTOX NATURAL SENDAYU TINGGI