Sunday, May 31, 2009

Saya Tidak Dapat Mengupload Gambar Di Facebook

~Kami Mahu Pulang ~

~Sebelum Pulang~

~Masih Mahu Bergambar~


~suami Yon..Oppppsss~



~Puan Yon bersama kawan2nya~




Thursday, May 28, 2009

Adab

Semalam i bersembang dengan my mates di sekolah..and of coz..my mate di sekolah adalah lebih berpengalaman dari i..kerana lebih berusia...'makan garam' dulu org cakap...n kami berbicara tentang 'THE WAY OF COMMUNICATION'...dan i berminat untuk share with all the bloggers sebagai panduan....

Kami bersembang tentang cara menegur kawan yang berlainan jantina bila terjumpa di luar pejabat @ sekolah..dan kwn itu bersama pasangan masing2....

Sebagai yang berpengalaman..my mates memberitahu ..menegur kawan di luar ketika kwn bersama pasangan harus mempunyai adab tertentu..tambahan lagi kalau kawan kiter tu berlainan jantina...disebabkan taknak mengelakkan unsur2 kejeolousan pasangan..so the right way is..kalau jumpa kwan kita bersama pasangan...kite tegur pasangan nye dulu..sbb pasangan die tu kan sama jantina..perkenalkan diri kita sbgi rakan kepada suaminya @ bfnya..then baru la sembang..sebab ader setengah perempuan @ lelaki tu..g tegur kwn di kawasan umum..tapi dekat pasangan die buat dek je..mcm patung or tak wujud..n pastila pasangan kwn kite akan kecik hati..dahla sembang rancak..then tak tegur langsung...

k..itu saja kali ini..mau pergi sekolah menjaga adab.. :P

sudah pukul 2 ptg ma..

Tuesday, May 26, 2009

Anjakan Paradigma

Hati berkata... T_____________________T


"SAYA RASA SAYA SUDAH MATANG SEDIKIT"


Perubahan fasa dari remaja kepada ciri-cira separa kewanitaan....adalah satu simptom yang dialami oleh semua pihak yang bernama perempuan melayu terakhir..opss..cina dan india termasuk juga..tidak terlupa kepada kaum bajau dan lain2.....dan sebagai seorang yang bernama perempuan melayu terakhir yang comel...ok..silap..sudah berniat tak mau buat entry puji diri ..perlu sedikit humble..sebagai seorang yang bernama perempuan melayu terakhir yang tidak kurang comelnya...hehe...i pun rasa i mengalami sikit ciri2 separa kewanitaan itu..ini bermakna..ciri-ciri kewanitaan masih belum sempurna..tapi masih ada sikit...dan itu bermakna ianya normal.....ok..kalau pening.sila abaikan....haha..



Pelbagai persoalan akan timbul pada peringkat zaman remaja.Dan semua persoalan ini akan di jawab oleh pakar motivasi Datin Dr Hajah Anis Diyana sebentar nanti.Persoalan yang sering bermain main di fikiran seorang perempuan melayu terakhir yang tidak kurang comelnya adalah....




Adakah saya sudah matang?



Diantara faktor-faktor seorang remaja berasa separa kematangan adalah



1. Anda menjadi busan menonton Akademi Fantasia.Sebuah rancangan hiburan yang tiada ilmiah.Hanya nak dapat vote murahan.Di zaman era kegemilangan Mawi,Zahid dan Vince...anda menjadi fanatik Akademi Fantasia sehingga sanggup berebut rebut kerusi di 'Mapley" semata mata nak tgk Mawi nyanyi lagu "Tiada Lagi Ku Dengar Kidungmu........" dan taksub menonton sampai sanggup share bangku kedai mamak semata mata nak tgk final AF..gila taksub....dan kini..nak tgk ulangan apatah lagi diari pun sudah tidak kesah.Perubahan ini dialami oleh remaja yang berasa dirinya sedikit matang kerana tidak melayan rancangan berunsur tidak ilmiah.Hai..baru sekarang nak rasa tidak ilmiah...HAHA...T__________________T



2. Anda akan menjadi amat2 mementingkan penampilan diri.Jika di tahun 90an..jika kuah sambal nasi lemak yang di beli di kantin sekolah terjatuh di atas tudung..anak remaja akan cepat2 membasuh dan teruskan makan sambil berkata




"Hal perut harus di utamakan..makan dulu"



Tapi kini...jika sambal terkena tudung sikit pun anda akan kecoh macam dah takde tudung lain..




"Alamak!!kena sambal..ni tak suka ni..sighhhhhh"



Apatah lagi tentang isu2..hot body..makan banyak berasa gemuk..makan sikit berasa melengkung...Tipikal Woman...Simptom2 kewanitaan.....Selain itu,anda juga akan mengambil berat tentang isu2 kewanitaan seperti...make up terbaru mac~hello kitty~..perfume terbaru gucci ~flora~..fashion masa kini..~leggings n belt~...new shades ~the big one untuk menahan kesan uv..ahaks~...new handbag..heels...suma anda nak ambil tau...sbb anda kini bercirikan separa kewanitaan...zaman remaja?tshirt n jeans sgt suite....ringkas...



3. Anda nak tgk cerita bercirikan travel n living...sebab idamkan rumah yang cun2...bercirikan NGEO..untuk menjadi ilmiah senang hidup berfakta...dan yang penting..anda mula melayan berita pukul 9 di tv3..sedangkan dulu..bab berita paling membuhsankan.....apatah lagi nak tgk pun tak nak....



4. Anda kurangkan bercakap kerana kesibukan kerja...anda menghabiskan masa menanda buku jika anda guru..membuat soalan jika anda guru...merekod data pelajar jika guru..owh.kenapa contoh kerja hanya merujuk kepada guru..opss...ini disebabkan oleh perempuan melayu terakhir yang tidak kurang comelnya adalah seorang guru..HAHA..berbunyi seperti workaholic tapi sebenarnya anda mengalami fasa tidak suke bersembang tentang ridiculous things apatah lagi berunsurkan kipochi sedangkan dulu..jiran sebelah balik rumah pun asyik nak usha je. samada die bw bini or bw makanan ke tak time bulan puasa.Sgt menyebok...HAHA.... T________T



Ciri-ciri ini akan dialami oleh semua remaja yang meningkat ke alam wanita.Tetapi remaja ni masih tidak bercirikan wanita sepenuhnya kerana.....



1.Anda tidak melayan Akademi Fantasia tetapi masih menjadi peminat setia American Idol.Sangat teruja bila Kris Allen nyanyi lagu Heartless dan terus mendownload lagu tersebut dan ulang sampai 40 kali.Hanya suara Kris Allen bukan Kanye West.Sumpah Kanye West merajuk ngn Kris Allen lepas ni sbb suara dah tak laku.Hehe.

2.Masih menjadikan facebook sebagai makanan harian.Dunia blogging sebagai sayuran.Masih lagi mengeluarkan komen2 tidak berasas di dunia facebook.Masih lagi menjawab dan melayan kuiz-kuiz di facebook.Masih lagi berYM setiap malam.Dan masih mempunyai akaun skype yang kadang2 aktif.Masih..masih...masih...

3.Anda akan menjadikan movie marathon sebagai aktiviti mingguan.Ditambah dengan bowling dan karaoke sebagai acara sampingan.Kerana anda seorang perempuan melayu terakhir yang sedikit comel.Cis..ada lagi ayat ni..tak boleh blah langsung!

4. Anda masih lagi terkurang kontrol bile nak gelak.Masih lagi ketawa bercirikan hagemaru tanpa peduli orang kat sekeliling.Then bila dah terover..baru anda sedar dan berkata..


"Control...control"

Kenapa perlu control?Sebab anda seorang perempuan melayu terakhir yang tidak kurang comelnya yang bercirikan sedikit kewanitaan.HAHAHA.....


~berpikir sebentar tentang diri~

Berdasarkan ciri-ciri diatas...i merasakan i ader mempunyai 500% seperti ciri2 diatas dan ini bermakna i mempunyai sikit simptom2 kewanitaan..hehe..tapi kerana anis adalah seorang perempuan yang berusia 23thn dan bertemakan riang2 remaja..maka unsur2 keremajaan tidak hilang...cuma mengalami sedikit anjakan paradigma dalam diri....dan semoga lebih maju lagi..dan maju lagi..dan maju lagi....zoooooommmmmmmmmm....

Amin

Sunday, May 24, 2009

Trauma

Petang tadi i tgk Cerita Artis Malaysia..ulangan Abby Abadi..sangatlah tabah i tgk Abby..n itu telah menambahkan inspirasi diri...mean bukan i saja menjadi mangsa kegatalan dan keegoan lelaki...n lucky i still lagi in bercinta mode...kalau dah kawin macam Abby..pasti lagi sengsara bukan...n i sedih kat part anak Abby cakap...

"Papa..balik la papa...Danish nak macam dulu2...."
Serius..i tersentuh dgr Danish berkata macam tu...n..i pun nak bahagia macam dulu2..tapi bukan bersama lelaki itu...~trauma~


Tiada lagi airmata
Bisa ku tangiskan lagi ( tak guna menangis )
Tiada lagi guna bermadah ( tak gune merayu )
Tempatku bukannya di sini

Sepuluh tahun ku menghamba padamu ( 8 tahun saja )
Tak ku pinta lebih daripada
Tulus cinta ( harapan dulu)
Namun kau menoda
Berkecai mahligai kita ( mahligai belum terbina )

Tidak pernahkah kau terfikir
Kemungkinan yang berakhir
Tidak pernahkan tersingkap di minda
Wajah kita sekeluarga ( tiada kaitan )
Sekelip mata berubah segalanya
Tiba-tiba dunia daku
Gelap gelitaTak menentu halaMelihat kau bersamanya ( dulu ya..sekarang tidak ..i'm more stronger..lantak kau lah )

Trauma yang melanda
Menikam-nikam jiwa
Selemah ku lemah
Daku berserah
Trauma yang ku rasakan
Hanya pada Mu TuhanYang memahami
Pedih di hati
Tiada pengubat bisa merawat luka
Ku dalam trauma… ( trauma untuk tgk muka ex )

Walau seribu pujuk rayu ( tak pernah merayu..sudah bahagia bersama teman baru )
Tak mengubah pendirianku
Sekali kau menduakanku
Selamanya tertutup pintu ( ini sangat betul 900% )
Biar daku membawa diri ini ( i'm happy with my life now )
Pergi jauh takkan kembali ( tak pergi jauh pun )
Ku mencariKetenangan hati ( ayat tiada kaitan )
Cuba lenyapkan trauma ini ( tiada kaitan )

Saturday, May 23, 2009

Sudah Pukul 4 Pagi..

Sekarang sudah pukul 4 pagi..mata tak lelap lagi.. ketagih nak baca blog orang..bila lagi mau baca kalau bukan hujung minggu..hari biasa...tgk pada keadaan diri..kalau dah penat tahap gaban..bukan setakat facebook..blog pun i taknak bukak..baik tgk tv sambil merehatkan diri....then tido....itu lebih indah bukan....

Life as a carrier girl sgtlah hectic..dan barulah sekarang i memahami kawan2 i yang dah kerja..mengadu dekat i time i final year dekat UKM tercinta dulu....
"kerja tak best..belajar lagi best"

dan i akan cakap...

"best pe kerja...ada duit..boleh shopping"

Now...baru i rasa..memang tak best kerja.5 hari akan terisi dengan kerja dan hanya memikirkan kerja.2 hari rehat.Tapi tu belum lagi klau pengetua tak dengki...nak sep kan cuti ckgu dgn buat kokurikulum pada hari sabtu..pasti hati tak ikhlas..menyumpah nyumpah..bukankah hari sabtu hari cuti dan untuk kamu keluar g tgk wayang @ shopping @ bermain bowling bersama rakan..indah bukan.kenapa nak ganggu sabtu ku?~sighhhhhhh~

Memang tidak enak kerja..so i rasa...pilihan terbaik..adalah...

tak kerja..tapi duit masyuk supaya kau boleh shopping...HAHA

Angan2 saja..pastilah tidak tercapai bukan..tapi i rasa...my dream come true lately...

1. Nak makan chocolate cake ( dah dapat walaupun bukan chocolate indulgance )

2. Nak surprise sempena hari guru ( my students dah buat )

3. Nak bunga ( dah dapat sempena hari guru )

4. Nak cupcakes ( belum dapat )

So..boleh jadi juga impian itu jadi kenyataan..wink...

~wa..bestnya..mari tido mimpi best~

Kaki Wayang Era

Jom layan movies!!!


~cerita ni i tgk di Big Cinemas @ Taiping Sentral dengan adik i.cerita ni best.sangat best setakat ini i rasa.cerita die tak berat.sgt sesuai untuk yang suke cerita thriller mcm i.jalan cerita pun menarik n action dier mengagumkan..i bagi 5 bintang..~



~cerita ni i tgk di TGV @ Times Square dengan Farah.Cerita ni panjang.Dan memerlukan penumpuan bila tgk.Kalau lost..memang takkan paham langsung cerita die.Ada byk feeling dlm cerita ni.Part kelakar ada,sedih ada yang action pun ada.Jalan cerita ada part yang mengelirukan sikit.Then cerita ni kene berfikir sket baru paham.I bagi 3 bintang~


~cerita ni i tgk di TGV @ Jusco Ipoh dengan Ema n Nuex.Cerita ni di awalnya agak membusankan..tapi bila part tgh n klimaks..sgt best.Tambah best sbb ada unsur2 physics cam astronomi n jisim...so sgt menarik perhatian i.Cerita berkaitan dengan unsur2 keagamaan tapi tetap menarik dgn aksi2 yang thriller.Cerita ini best.I bagi 4 bintang~

Aktiviti Hari Sabtu

Yeah..weekend datang lagi..dan i hanya duduk di rumah...tgk movie..oppss..tgk movie di rumah?sangat ajaib lah bukan...ha..dah kantoi..duduk rumah konon..mana ada skrin TGV dlm rumah..pastilah anis keluar mencari liburan..kata cuti.isk,asyik keluar saja..tak reti duduk rumah ke??~hey!!watch out ur mouth!!~anis adalah remaja berusia 23tahun yang bertemakan riang ria remaja..so kehidupan remaja...memang tidak disiakan~

Hari dimulakan dengan membuat tugasan kerjaya profesional iaitu menjadi urusetia Forum Remaja Peringkat Negeri Perak.Sangat hebatlah bukan..sampai peringkat negeri tu i berkhidmat..tahun depan kalau tak naik DG 44 siap kau!!!haha..~tamak~..siapa nak bagi kau DG 44 kalau baru setahun kerja..dah..jgn demand lebih...Allah murka orang tamak..demand sket je..tahun depan kalau tak tukar kereta baru..siap kau!!HAHA ( gelak tamak sikit )
Hari diteruskan lagi dengan menjadi driver kepada ibunda di lebuh raya utara-selatan..memecut dengan kereta WAJA .menuju ke Ipoh...sambil menyumpah nyumpah kepada pemandu lori.Cis..i memang tak ske pemandu lori...sumpah tak suka.Rasa nak hapuskan saja semua pemandu lori especially yang suke bawa laju2..tak sedar diri yang lori tu dah barai..BAHAYANAKMAMPUS


Sebabkan mak i ader kerja sikit kat Hillcity Ipoh n i memang tak paham pun hal2 bisnes ni..mak i memberi cadangan yang bernas...

"Akak g jalan2 kat Jusco la kalau taknak ikut mak"

Ha...i tak cakap..sudah di offer..pastilah i mahu bukan..tambah menakjubkan...ada byk lagi movie yang dlm list tak tgk kan..pastilah tawaran mak the sempoiness tidak dapat ditolak..sudah memjadi kaki wayang era yang pasif sekarang..kalau dulu..kalau ada movie best,dengan pantas mengatur program dengan farah tgk midnite di Jusco Cheras Selatan..takpun Mines pun layan juga..asalkan ader cinema bukan tgk depan Panasonic 42"..ataupun Amir Ali..

Dan sgt beruntung juga sbb i byk frens kat ipoww..so..bila i dtg je...memang ramai kawan dah sedia menanti..cis..ayat budget artis...that why i love my frens so much...

Bila i lepak2 dengan ema n nuex kat big apple..eh?bila masa pulak nuex ada dlm cerita...ok..nuex dtg bersama ema dan kereta barunye..phewittt..kereta baru nuex..sgtlah hebat sekarang kawan2..semua sudah berkereta..tidak menaiki bas GENERAl lagi seperti dulu..cis bas busuk asap.dan kotor juga....sgt tidak suke..buweekkkkk...

Time i lepak2 kat big apple..ramai plak fren yang dtg tegur..1st..atikah n shimah...then.dtg plak mey and the geng..tak sangka plak big apple menjadi tempat reunion kecilan kan..maybe bau i dapat di hidu kot..so..dimana Anis...disitu ada kawan nya..~so sweet~ dimana ada gula..disitu ada semutnya...hakhak..:P

Hari pesta muda mudi tidak akan disiakan tanpa melihat movie...sudah bagitau bukan...memang niat ke JUSCO nak tgk movie kan...hati plak sedikit teruja bila ada sales kat JUSCO...eh..sikit saja?bukan sikit..tapi banyak...hasilnya?tiada..cis..tipu..macam tak berminat langsung bukan..itu lagi tipu..aktiviti window shopping tetap dijalankan...tetapi aktiviti shopping tidak berlangsung pada hari ini...sebab..i takkan shopping dengan boy melainkan boyfren ( jika ada )..sangatlah aneh shopping bersama boy melainkan boyfren ( jika ada ).so kehadiran nuex membantutkan aktiviti i pada hari ini..tapi bagus juga..hari ini bukahkah hujung bulan?maka aktiviti ini harus di rehatkan sementara...tapi nuex is a best fren...sbb pandai buat ayat amik hati...

"takpe..sales ni sampai bulan depan..next week boleh dtg lagi"

ya..u are rite..next week boleh dtg lagi dan ayat ini juga boleh ditafsirkan sebagai..

1. Anis..ini kan hujung bulan..sila simpan duit anda untuk kereta baru idaman kalbu next year..
2. Anis...sila pikirkan kepentingan kwn2..ko telah mendera kawan2 anda yang baik dengan membawa diorang msk ke kedai sesuka hati..adalah lebih baik aktiviti pertemuan dimulakan dengan aktiviti bertanya khabar dan bertukar cerita...bukannya berkata...
"Korang..jom masuk padini jap"

Sangat tidak adil bukan...Sila bagi ruang dan peluang....

Bila dah penat window shopping n chatting di big apple..kami ( anis,ema dan encik nuex )...pergi menonton wayang.( Menonton wayang---------> berbunyi skema ). Kumpulan Do Re Mi ini melihat cerita Angel n Demon.Best cerita ini.Menarik untuk ditonton bersama teman dan juga boyfren ( jika ada )

Selesai tgk wayang..mak i texting....

"dah hbs ke?mak dah lama tunggu"

So..i pun terus balik sbb my big boss dah panggilkan..tapi balik..nak drive pun dah pancit..so terserah pada co-pilot untuk memandu....

Dan hari ini berasa sedikit kepenatan tapi di taraf normal..HAHAHA


~my fren~


~no boy allowed~


~sudah kenyang mari BLAH sila tekan butang pangkah di hujung sebelah kanan..HAHA~
















Thursday, May 21, 2009

Kaget

Hati tersentuh....
Jiwa kaget....
Mendengar lagu cinta...
Tapi ANIS harus kuat....
Ada Apa Dengan Lagu...
"Dan lagu lagu di radio seolah olah memerli aku
Pabila kau bersama yang lain......"

Entry Ilmiah



Hari ini adalah hari yang sungguh BOSANDANMENGANTUKJUGABORINGSEKALI..eh..bosan itu bukankah boring?hantamlah labu....yang penting kau tahukan i nak bagitau sungguh bosan sekali hari ini...


Menjaga students time exam bukanlah perkara yang terbaik sekali dalam hidup...duduk sambil mendengar mp3 dan memakan keropok potato chips sambil menjaga exam...sgtlah bahagia sekali..haha..nak mampus kau..jaga students smbil dengar mp3..dahla pakai tudung bawal gred A..spesis yang jarang.pastilah nampak wayar earfon..lainla kau pakai selendang tebal pashima ke..bley la jugak nak sorok wayar earfon..haha..tapi kalaula boleh buat begitu..pasti pengalaman menjaga exam menjadi pengalaman yang bermakna sekali sebab boleh dengar byk kali suara kris allen nyanyi lagu heartless..sungguh sedap..memang layak kau menang american idol!!

I taktau berapa kali i menguap time jaga exam..dah la cuaca macam menggoda untuk tidur je..sejuk macam nak hujan...nikmatnye kalau disorongkan bantal..dahla kene tgk muke students je..tiada kenikmatan..lainla kalau tgk muka brad pitt dan angelina jolie kan..pastila tak ngntuk..muka artis..siapa yang taknak tengok bukan..tapi kalau i tidur..i risau plak students i bangun n cakap..

"hari hari cikgu suka tidur"

Argh..jatuhlah publisiti bukan..walaupun i tau..kadang2 mata ni memang dah taraf nak terpejam...memang jahat SYAITANDURJANA...asyik nak bergayut kat mata je...cis..

Bila tgk taktik students time exam pun kelakar gak..teknik peniruan yang sgt tak pro...ala..setakat teknik lama tu..i pun dah pakai dulu kan..cube ubah sikit..bg yang lebih extreme...barulah peniruan ilmiah namanya...ni setakat pandang belakang then tanya kat kawan...

"Soalan 39 apa jawapan die?"

Tu tektik kuno la bukan..i rasa sejak zaman p.ramlee pun pakai tektik ni..Takpun teknik peniruan yang tak pro yang masih diguna pakai ialah..berpura pura tutup muka..takpun tunduk..then tny kawan sebelah jawapan..HAHA..lagi tak ilmiah...taktik lama..sila jangan guna...cikgu Anis sangat pro dengan tektik lama..so pastilah akan kantoi bukan....

Teknik peniruan yang lama dan tak update sgtlah tak extreme..peniruan yang tak mencabar..takde class kau..cube kau gune teknik lain...berpura pura berfikir...sambil tangan memberi isyarat no soalan kat kawan sebelah...then kwn sebelah akan tunjuk la pembaris yang mewakili A..pemadam yang mewakili B...pensil yang mewakili C dan pen yang mewakili D....dan teknik ni akan berjaya sekiranya mendapat kawan yang 'sekepala' kat sebelah..berbincang sebelum misi dimulakan..barula success...HAHA...

Cis..sgt tak boleh blah..i plak yang bagi tips tiru..bukan nak bagi tips menjadi pelajar cemerlang ke..cara-cara cepat membaca ke..cis..memang tak boleh blah la kau cikgu Anis..ha..taktau...sekarang dah kantoi...cikgu Anis pun petnah tiru kan...haha..adatlah tu..tiru bukan bermakna kau tak tahu..tapi kadang2..simptom TAHU TAPI LUPA menyerang diri ketika exam..so bantuan kecemasan memang diperlukan lah bukan...tapi tu bergantung kepada sejauh mana cara kau mengorat untuk mendapat bantuan kecemasan...

Kalau nak mintak tolong jerit2...sambil cakap...

"woi..sombong ke?mailah tolong"

Pastilah takde orang nak tolong kan..yang nak menyumpah nyumpah lagi ada..haha...sebab tu la kerajaan buat kempen

BUDI BAHASA BUDAYA KITA..

Aik..ada kaitan ke dengan entry ni..ok..boleh sajalah..entry ilmiah lah bukan...

Wednesday, May 20, 2009

Penghargaan

Semalam i dapat hadiah hari guru lagi.Last present.So..kita cakap..belated teachers day...Tapi takpe..nak bagi tiap hari pun tidak kisahlah bukan...Cikgu Anis menerima dengan tangah yang terbuka..haha..hati pun terbuka juga..isk..buat demand plak kat students.tak malu....mau hadiah tiap hari...sangat lah tidak ikhlas..insaf diri..insaf diri...

Sangatlah semangat students i bagi hadiah.sampai semalam pun ada lagi yang berlari lari kejar i macam artis semata mata nak bagi hadiah..ok..cerita terpesong sikit..student bagi selepas kelas..tiada adegan berlari di sini..haha...i ingat kalau in secondary school nafsu nak membeli dan memberi hadiah dah kurang..ni i tgk..form 6 pun masih semangat lagi memberi hadiah...patut la i g TESCO malam Ahad aritu..i tgk brg yang berharga 5 ringgit dan ke bawah semua sold out..habis dijual di pasaran TESCO.wa..boleh buat bisnes hari guru macam ni..laku2...siapa mau join?bisnes hadiah hari guru...menjual barang2 bernilai 5 rgt dan kebawah...hanya setahun sekali..tempat di ruang legar tesco....keuntungan berpihak kepada anis jika laku banyak..jika sikit..amiklah kau..haha..sangat tidak adil.....dengki la tu...

Dulu i juga sangat beria nak bagi hadiah kat cikgu time hari guru.Paling semangat time primary school..tiap2 tahun hadiah hari guru i pastilah kipas cina..ayah pasti beli banyak2 sbb tau anak comelnya ini pasti merengek rengek nak bagi hadiah kat cikgu..kalau tak dapat tu..tunjuk mogok takmau g sekolah..pastu ayah cakap..amiklah kipas kat rumah..gila kau nak bw kipas elektrik kat rumah..pastilah hadiah i yang paling hebat kan..patu kembag diri..bangga..bw hadiah kipas elektrik g sekolah..konfem tak penah buat lagi sampai sekarang....HAHA..KIPAS MAU MATI PUNYA ORANG.....

Time secondary school..SEMANGAT PUN SUDAH HILANG..tapi yang paling best hari guru time i form 5.Siap ada unsur2 perang saudara lagi sebelum hari guru..tu belum lagi dengan kes berbunuhan di atas bukit..ok..stop..tidaklah begitu ganas seperti zionis..cuma peperangan kecil antara boy n girl..n sgt tak boleh blah..bila ingat serangan hendap berbalingan batu dengan boy atas bukit aspuri..haha..sgt ganas lah bulan.....semata mata berebutkan kek dan donut..alahai..sangat kenangan...~extreme~

Nasib baik students i tak ikut langkah kan..kang penat lak i nak control isu perang saudara.....tapi mungkin tidak di sekolah i sebab i tgk students i ni terlalu mesra rakyat..dan juga mesra jantina..kalau i dulu..jumpa boy yang tak suke..sgtlah anti..siap jerit2 kat dalam dorm...dalam dorm sahaja..kang kalau jerit tgh2 sekolah cikgu ingat sasau la plak kan..takpun histeria..masih control cun...cis..tak boleh blah kau anis....sighhhhhhhhhh...tension kat boy then cakap kuat2 kat dalam dorm...

"blahlah Acap...macam bagus sangat!!!"

"Tak suke Telob!!"

Tunjuk perasaan la konon...aisk.....

Ok..berbalik kepada isu alam sekitar tadi..haha..alam sekitar mana plak yang kau nak cerita ni..kau nak cerita umah sebelah tak rumput die panjang tak potong kah?or kau nak cerita masalah kucing kat taman yang sedang berleluasa sekarang....ha..tidak penting sekarang..minggu ini adalah minggu HARI GURU..so...kita cerita pasal HARI GURU saja k...Here,contribute to my students yang dah penat2 beli hadiah kat i...i want to say THANKS yang beribu ribu lemon...to all of them...even hadiah dia tak seberapa..yela..takkan kau nak hadiah red earth eyeshadow dari students..takpun lip gloss bobbi brown dan juga mascara loreal??...sangat lah keji bukan.owh..nape demand make up ni...haha..cakap saja kau punye lip gloss dah hbs..tak beli lagi....ok..disini saya ingin maklumkan...i'm very appreciate semua hadiah yang students i bagi even yang bernilai 20sen...ada ke?..ok..kita bagi contoh..jika ada hadiah bernilai 20sen pun cikgu appreciate......thanks my students..love all of u...muah!!muah!!

Tuesday, May 19, 2009

Jangan Tegur

Gambar ni gambar buat braces khas buat TYA yang nak tgk kan..1st i bertekad taknak letak coz gambar ini sgtlah buruksekali.....tapi takpe..sbb my lovely fren..kita ketepikan soal buruk..so..sila tgk tanpa tegur...





Suka Suka

Entry yang tiada motif ialah entry yang tiada cerita..tapi si penulis tetap nak letak entry..kenapa?kerana semangat kecintaan penulis pada bidang penulisan blog..uceh...Ya..dan semangat itu ditunjukkan apabila tiba masa "berintenet"..si penulis pasti tidak melepaskan untuk membuka blog...biarpun mendapat kritikan

"Asyik2 blog..haha.."

Tak kesah..blog i..i yang jagalah bukan..ia berkaitan kepuasan..kepuasan hati...

Entry tiada motif akan disertakan dengan elemen2 tag..

So.sekarang...mari kita main tag..tag diri sendiri..suka2....lets go!!!

1. Apa perasaan sekarang?
Rasa penat..kelas full arini..so nak rasa bebas malam ni...so entry pun bercirikan kebebasan..la..la..la...

2. Saya nak makan
Ni paling tak tau buat pilihan...selera makan sangatlah tidak hebat..patut kurus je...tapi yang paling nak makan sekarang....
Makanan yang berunsurkan chocolate..nikmat dah takde sejak bergigi besi..
Nak makan chicken chop yang sedap sbb dekat cn semua dah tak kena dengan selera...

3. Saya tak suka
Kipochi..sangat tak suka soalan paparazzi ok..nyahkau!!!

4. Impian saya
Kerjaya yang hebat..rumah yang hebat..kereta yang hebat...suami hebat..anak hebat.Semuanya hebat2 belaka... uceh....

5. Haiwan yang saya tidak suka
Kucing jalanan yang tak mandi sebab pernah berakdan beranak dekat rak kasut rumah i..damn!!!Sangat fobia dengan kucing jalanan yang terbiar..tak suka!!

6. Saya Harapkan
Cuti bergaji selama 365 hari.....

7. Jika boleh di putarkan masa..
Saya akan kembali pada 5 tahun yang lampau....

8. Saya pada 10 tahun akan datang...
Seorang mummy yang vogue dan anak2 yang comel....

9. Handfon saya adalah sebuah...
Alat untuk texting,calling n ambil gambar terdesak tanpa posing...
11. Saya pernah bercinta sebanyak....
1 kali selama 8 tahun...
12. Saya suka pada...
Kecantikan...dan itu termasuklah pakej make up dan fashion..i like!!!!
13. Kawan-kawan saya...
Pasti yang suka gelak.....pasti yang talkative...pasti yang suka berjalan..
14. Pernah dikhianati?
Pernah.Oleh cinta pertama.Sebab itu long relationship bukan jaminan untuk bahagia...
15. Apa yang anda hendak lakukan terhadap orang yang mengkhianati anda?
Bagi bom...haha..ingat Allah..Hanya Allah mampu membalasnya....
16. Senaraikan 5 orang untuk di tag
Sesiapa yang berminat sebab tag ni hanya suka suka untuk diri sendiri tapi kalau ada yang berminat nak buat..tiada paksaan dan tiada marahan...

Monday, May 18, 2009

Satu Dalam Dua






Lately i rasa macam i banyak terlanjur kata...
Maaf kepada sesiapa yang terasa....
...Muhasabah Diri.....

INDAH KHABAR DARI RUPA
I rasa now expression muka i tak seperti kata hati..senang nak cakap..mimik muka macam tipu ...haha..i pakai topeng ke g sekolah now??kenapa tipu plak?eh memakai topeng ke sekolah adalah idea yang bernas sekali..eh silap..amat bernas...sbb kalau i malas bukan i yang malas or tak buat kerja..bukan i yang salah..angelina jolie yang salah..sbb i pakai topeng bercirikan angelina jolie....haha..sungguh seksi bibir itu..~admirer~

Hari ni dah masuk kali kedua i mendapat teguran yang indah khabar dari rupa..tapi yang cantik itu hati kan..yang tak cantik itu muka..tapi muka i tetap cantik ( oppss..lagi sekali entry memuji diri yang pasti akan menggelikan ginjal kak mon :P )

Teguran 1 : "Anis kenapa muka macam bad mood je?"
Eh..Anis biasa ja..istilah bad mood kurang sikit kat i..tak tau..maybe i spesis yang suke nak gelak but now gelak terpaksa kontrol atas sbb2 yang tidak dapat di elakkan..( logikkah?? )

Tapi i bukan insan yang tak bernafsu..bad mood itu akan hadir bila good mood terganggu..dalam kata lain.."Jangan Ganggu Anis Yang Sedang Good Mood" dengan slogan "I Feel Good"..siap slogan gitu..~tak tahan~

Tapi hari itu i tidak terganggu..apatah lagi ciri2 bad mood pun tidak ada adalam hati tapi muka i menggambarkan ciri-ciri yang tidak munasabah..Ok..nevermind..back to basic...Indah Khabar Dari Rupa..hati tak berbicara seperti muka..Its OK...

Teguran 2:"Anis kenapa nampak macam letih"
Aikk..lagi muskil..superwoman ini letih..mm..i jarang rasa letih..i tak tau napa..adakah i telah disuntik dengan suplemen hulk or superman..ataupun catwoman?Sbb itu i jarang rasa letih?Oh..tidak2..masih normal dengan DNA manusia...ok stop..Anis tak reti berbicara tentang biol..opss..tentang bio....

Nampak seperti manusai paranormal jekan kalau tak tau letih..uceh..i tau erti letih bila i terpikir i letih tak pun bila dah malam..bila siang active saja..patut dikurniakan kaki yang suka berjalan lah bukan....

TERUJA

"Di Bidang Pembangunan
Kami Tetap Bersama
Membantu..Membina
Negara Yang Tercinta"

Petang tadi i nyanyi lagu ni kat sekolah...tapi bukan single singer ok..i nyanyi secara koir bersama cikgu2 lain...dan nyanyian ini bukan persembahan bertemakan "Rasa Syook Sendiri,Suka-Suka Nak Nyanyi"..haha..ni persembahan sempena

HARI GURU 2009
"Guru Pembina Negara Bangsa"
So..memang tak ubah dari zaman sekolah sampaila zaman kerjaya..time hari guru pasti ada pembacaan perutusan yang panjang lebar dan berkajang kajang seperti pekan kajang ( tiada kaitan ok..hanya rekaan semata mata ) dan persembahan students...~seperti biasa.tiada yang menarik~

Tapi KuSangka Panas Hingga Ke Petang,Rupanya Hujan Ditengah Hari..ok..kita ubah sikit makna peribahasa ini..Panas dianggap perkara yang tak best..sbb i memang tak suka panas..then Hujan dianggap perkara yang baik..sbb i memang suka kesejukan...so..sila ubah sekarang..sbb i ingat sambutan hari guru hari ini adalah yang biasa2 saja..tiada kejutan akademi fantasia..tapi tak sangka plak ada yang best...Owh!!!Anis dah belagak seperti A.Samad Said..argh..perasan lagi!nyah kau!!!

I tak sangka plak..bila i masuk kelas i after rehat..my students buat surprise kat i..buat jamuan kecilan untuk i sempena Hari Guru..~Sangat Teruja dan Sedikit Terharu~

Acara dimulakan dengan proses memanggil i di bilik guru.Agak sedikit weird sebab jam i tepat2 pukul 3.40..i tak lewat lagi.kenapakah students i semangat sangatlah bukan..ok..jgn pertikaikan semngat pelajar..sila pergi dengan cepat dan berjalan cepat..~haiyoohh..mana bley jalan cepat..nanti semput datang.haha~

Tentatif program dilanjutkan dengan proses penutupan mata.I pun dengan rasa ikhlas nya menutup mata tanpa bukak..memang setia..kalo nak tipu pun boleh jugak..boleh pura2 berlakon tersadung kaki then terbukak mata..ok..takmau jadi director..i kan queen of drama..so..just follow the script...

Then..acara dilanjutkan dengan bunyi bunyian mengujakan..actually memang dah dapat feel apakah bunyi itu..ok..kita queen of drama..ikut saja cakap director..bila director suruh i bukak mata..then suddenly makanan yang terbentang depan mata..sumpah cakap..hati kecil ni terharu...nak nangis kang jadi babak air mata plak..so control..sbb cerita ni adalah happy ending..mana ada nangis2..nak kene marah kau dengan director...sila kawal air mata teruja...follow the script ok..follow the script..hehe...

Acara diglamorkan lagi dengan pemberian award...ops silap..pemberian hadiah..sangar besar lah bukan kalau itu dikatakan award..ok..sekali lagi i terharu..thanks my students..

Acara kemuncak di akhiri dengan proses suapan manja ala pengantin..suddenly my students dtg untuk suap2 i plak..actually hati tak rela..tapi untuk berkata tidak bila students sudah teruja tahap melompat lompat pastilah i tak sampai hati lah bukan..so i terima asalkan slow n steady..haha..ayat apakah???

Opps..kenapa mahu seperti terharu tak bley blah sgt kan..

1st..sbb i tak sangka plak students i yg asyik i marah tu wat gimik surprise..dahla surprise ok..i suka..mungkin kah mereka sudah membaca blog..opss..dan nak mention lagi..ada kek juga dan kek itu adalah kek coklat..sedap2..sebab tu i terharu sbb macam fairytale plak..i wish dapat..suma naow..tak dapat cupcake je lagi..hey cupcake..sila muncul di hadapan ku sekarang...*ting*

2nd..sbb i tau taraf kemampuan my students..boleh imagine tak..my students mostly pendapatan ibu bapa adalah 400..then bley plak semangat nak kumpul duit untuk hari guru..siap bagi hadiah lagi..i terharu sbb walaupun diorg dtg dr family pendapatan rendah..masih sanggup keluarkan duit bukan..~terharu~


~Panjang plak i rasa entry arini..so i buat dalam 2 version..satu dalam dua~

Saturday, May 16, 2009

Kisah Cikgu Anis

2002

Pelajar perempuan comel itu..( watak heroin harus comel )...sangat suka berangan..pulak tu duduk tepi tingkap..kerja tiap hari usha ustaz hensem lalu..sumpah hensem macam norman hakim..cakap bahasa arab pun penuh dengan slaga..wah..admirer btol!!tiap ari wish ustaz hensem lalu..bila ustaz lalu..pastilah tak dapat tumpuan langsung..asyik nak usha ustaz hensem saja bersama rakan yang kurang sikit comel ( watak kedua harus kurang comel sikit..hahaha..gelak besar.. :P )

Masih hilang tujuan..apakah masa depan pelajar perempuan yang kerjanya asyik megusha orang lalu depan kelas dan tumpuan utama haruslah diberikan kepada ustaz hensem...tapi yang pasti..die tak suka biologi yang membiolkan..kerja sekolah asyik usha rakan yang kurang sedikit comel saja..tapi yang pasti nya..pelajar perempuan itu sangat suka pada fizik..she always gets a good marks in physics dan kawan yang kurang sedikit comel suka membalas dendam dengan mengusha semula kerja yang dibuat kawan yang comel..( haha..gelak besar lagi.. :P )..dan itu menambahkan kecintaan dia pada fizik..ya..she addicted to physic since form 5...

She lost in her future..before dis she admirer to be a doctor...tapi kalau setakat function of human cell saja yang dia tau..dan sangat tidak berjaya menghafal respiration process..itu adalah mala petaka namanya..macam mana benda simple pun tak bley ingat apatah lagi nanti kene hafal tentang physiology..dan juga therapy..dan juga surgery..arghh..tidak mungkin...sangat merisaukan kalau ada doctor yang pelupa....tetapi pelajar itu semakin bijak membuat calculation dan semakin memahami konsep pressure.force dan momentum...dan pelajar itu juga semakin pasti bahawa cita2 nya adalah CHEMICAL ENGINEER bukan lagi DOCTOR.....

2003
Pelajar itu sudah menjadi pelajar college..maka title nya sudah berubah ke PELAJAR KMPP YANG COMEL'..setahun di KMPP akan mementukan hala tuju hidupnya dan dia memang sudah makin cintakan fizik...kimia pun boleh semakin tertanam perasaan kecintaan dan dia semakin pasti..bidang yang hendak dipilih adalah fizik..fizik..fizik...

Bila pelajar kolej itu nak isi borang UPU..die menerima nasihat dari pelbagai pihak..dan dia tahu bahawa bidang engineering kene bersaing dengan lelaki...termenung sendirian..uceh...masih ingat lagi pelajar itu akan kata-kata lecturernya...

"bidang engineering adalah bidang yang diceburi lelaki..perempuan banyak sikit halangan bila jadi engineer ni..tambahan lagi kalau sudah berkahwin..u must spend the whole day with work not your family...."

dan setelah berfikir dengan panjang lebar nya..dan tidak mahu ambil risiko masa depan..ya..taknak amik risiko masa depan..nak cari kerja...nak pohon kerja...she choose to involve in education field..walaupun education bukan pilihan utama..bukan cita2 sebenar...but she keep trying to love this field....ya..dia akan cuba..pasti...

2004-2008
Pelajar itu sudah menjadi 'STUDENT UKM YANG COMEL'..cuba menerapkan unsur2 keguruan dalam diri dan menambahkan skill2 yang ada walaupun kaget....takpe2..keep trying..yang penting masih belajar fizik lah bukan..opps..dan juga math..itu tak tinggal.bagus2...itu yang dia suka sebenarnya..dan semakin hari..dia rasa bidang keguruaan memang bukan bidang utama..die lebih suka kepada bidang yang glamour..sbb dia memang suka glamour...

Ya..dalam hati tersemat nak jadi lecturer...tambah addicted nak jadi lecturer bila tgk lecturer TESL yang sangat memukau itu..dr norazah yang sangat baik hati..en zol yang sangat sempoy..en tajul yang sangat kelakar..wah..pelajar itu teruja..sgt teruja nak jadi seperti lecturernya..

2009
Jauh lagi perjalanan pelajar itu untuk mengejar cita-citanya..tahun ini merupakan tahun bermakna kerana dia baru menukarkan status dirinya yang double kepada single..Eh..apa ni?silap2..menukar status kepada Student Fakulti Pendidikan UKM kepada 'CIKGU ANIS YANG COMEL'..haha..dan last2 baru nak publish nama..itula gimik namanya kan..:P ..dimana mana orang panggil nya cikgu sekarang..her new name...

Niat untuk menjadi lecturer tidak pernah padam walaupun sudah 5 bulan berkhidmat di bawah Kementerian Pelajaran Malaysia...pasti ramai yang tertanya bukan..kalau berminat sangat untuk menjadi lecturer..kenapa tidak teruskan pengajian 'master'..kenapa tidak terus apply lecturer kat private college..itu lebih mudah dan pantas kan...

Sabar ye..Cikgu Anis slow and steady...she bounded with goverment 5 years..so..dia kene berkhidmat dengan UKM..eh..kenapa UKM?ya..saya impikan nak jadi lecturer di Fakulti Pendidikan UKM..walaupun Cikgu Anis sangat berminat nak jadi lecturer..tapi itu tak bermakna dia tak berminat langsung bidang keguruan..jangan salah sangka..dont make a judgement...memang Cikgu Anis mempunyai cita-cita sendiri..Cikgu Anis mahu berjaya juga dalam bidang keguruan..mahu melihat ada students yang berjaya hasil didikan nya..mahu mendapat khidmat cemerlang..then selepas puas...baru nak jump to her real dream~become a lecturer~

Perjalanan karier Cikgu Anis masih jauh lagi..kadang2..dia terpikir..adakah dia cukup sempurna untuk mendidik anak bangsa yang memang mencabar sekarang..tapi Ahamdulillah..sampai sekarang..dia masih lagi berpuas hati dengan pilihan yang di buat walaupun itu pada asalnya bukan pilihan utama..dan Cikgu Anis bersyukur dia tak pilih CHEMICAL ENGINEERING dulu sebab dia taknak jadi mangsa pengangguran di kala ekonomi gawat sekarang...n Cikgu Anis nak ingatkan di sini..tugas guru tidaklah semudah yang di sangka..tak percaya?jadilah guru...

Yang pasti..she want to be a good teacher before be a good lecturer....


"Kerana Dirimu Begitu Berharga"

~kisah ini adalah kisah benar dari seorang guru muda bernama Anis Diyana~


Friday, May 15, 2009

Hari Untuk Saya


nak cupcake comel..nak cupcake comel..nak cupcake comel...
"SELAMAT HARI GURU"
Semoga Menjadi Cikgu Yang Vogue dan juga Baik

Yang Best Dan Tak Best

Perasaan hari ni bercampur baur..kalau boleh dicampukan semua perasaan ni..i rasa boley menjadi chocolate caje yang sangat sedap sekali..aik..nape nak cakap pasal chocolate cake plak..ye..SAYA TERINGIN NAK MAKAN CHOCOLATE CAKE SEKARANG...haha..sudah menjadi kuat makan sekarang..cis..jangan gemuk..jangan gemuk..haha

Dari pagi tadi i rasa macam-macam....sekejap perasaan best tu datang..jap perasaan tak best datang...macam chipsmore..'sekejap ada sekejap takde'..yeah..maka tema hari ni adalah bercirikan kechipmorean....( owh..apakah itu kechipmorean ..haha.. )

I - Yang Bercirikan Best

I berjaya memasang braces di gigi hari ni..actually niat di hati ni memang dah lama nak pasang braces.since dari i kat ukm lagi.dulu time i kat ukm..i ader buat..buat yang unpermanent.tapi hangat-hangat si tahi ayam..yerks..tahi ayam tu hangat ke?sungguh geli orang yang mencipta peribahasa..mesti penah pegang tahi ayam..~geli...serius geli~

So bila hari ni dah berjaya..rasa best sgt..dah berjaya..sbb dah lama impiakan gigi yang rata..then pasni leh wat whitening lak..pasti gigiku cantik macam sarimah ibrahim nanti..dan..macam angelina jolie juga..opps..itu bibirku.haha..perasan..takpe..~i wish~

II - Yang Bercirikan Tak Best

I dengar berita yang pada asalnya i rasa boleh di timbang semula rupanya bukan jadi 'ramalanku benar-benar belaka'..i jadi rasa sangat tak best bila i tau yang sambutan hari guru akan di buat berasingan..sesi petang dan sesi pagi...sighhhh..baru plan taknak mengajar hari tu..then dah kene mengajar..cis bila nak appreciate cikgu ni...dahla 2 hari lepas i semangat je conduct sketsa..then..today dah jadi tak semangat..'semangat yang hilang'....serius tak best sbb tau sambutan hari guru tak best sekadar baca perutusan..nyanyi lagu..baca ikrar..sketsa?akan dibuat pada waktu pagi..sighhhh...cis...takde surprise langsung..cube la wat kek besar potong ramai2 ke...dan kek itu haruslah chocalate cake..wa..sedapnye..then buat la pertandingan makan kek..pastila i yang menang...makan paling banyak..wa..sangat lapar..hahaha..

Tak bestkan.serius tak best..takpela..sambut with my frens pun sudah dianggap bagus bukan..sebab itu lah kawan adalah segalanya..sila hargai teman anda...dan rasa nacam nak g karaoke dis weekend..nak nyanyi!!!



Ingin aku bertanya

Tidak jemukah kau mencuba

Ingin terus menggoda

Melempar kata-kata cinta

Masih aku bertahan

Ku tak semudah kau fikirkan

Namun tidak kau bosan

Selalu mahukan perhatian

Sekian lama telah kau pendam

Harapan dan angan untuk hidup bersamaku

Berilah masa hingga ku sedia

Namun kau tak mahu memahaminya

Oh, No!

Cuba kau memaksa

Apa kau gila

Khabarkan pada semua dengan bangga

Ku teman wanita kau benar gila

Reka cerita kita bercinta

Oh oh..

Ingin aku hargai

Kesanggupan kau menantiku

Ingin juga ku balas

Perasaan kasih ku lafaz

Masih lagi ku cari

Jika ada cinta di hati

Namun tidak ku temu

Rasa cinta di jiwa ku

Sekian lama telah kau pendam

Harapan dan angan untuk hidup bersamaku

Berilah masa hingga ku sedia

Namun kau tak mahu memahaminya

Oh, No!

Cuba kau memaksa

Apa kau gila

Khabarkan pada semua dengan bangga

Ku teman wanita kau benar gila

Reka cerita kita bercinta

Oh oh.. Hentikan saja mengekoriku

Setiap masaalah dan ku tak kau hirau

Tiada cara bisa ku ubah

Kerna tak mudah untuk dikau menyerah kalah

Sekian lama telah kau pendam

Harapan dan angan untuk hidup bersamaku

Berilah masa hingga ku sedia

Namun kau tak mahu memahaminya

Oh, No!

Cuba kau memaksa

Apa kau gila

Khabarkan pada semua dengan bangga

Ku teman wanita kau benar gila

Reka cerita kita bercinta Oh oh..

Oh, No!

Cuba kau memaksa

Apa kau gila

Khabarkan pada semua dengan bangga

Ku teman wanita kau benar gila

Reka cerita kita bercinta Oh oh..

Oh No!

Cuba kau memaksa

Apa kau gila!

Thursday, May 14, 2009

I Wish....

Hari in khamis.Dan pagi tadi buat kali ke empatnya dalam seminggu i datang awal ke sekolah iaitu pukul 10 pagi..sangat tak suka datang awal sbb nanti i akan terasa lama sangat kat sekolah..then mulala fikiran negatif merasuk kepala iaitu..'saya tidak mandi tengahari..busuk kah saya?'..haha..rase alergik tak mandi tengahari...sbb bukankah tengahari itu panas dan kita perlu mandi??

I bukan suka2 nak datang awal ke sekolah.Ada kerja nak di settlekan...sebab ada sok sek sok sek berkata

"Rajinnya Anis datang awal..."
Cis dari datang awal sek0lah..baik i layan astro hitz takpun mtv..sambil minum air milo..sedap2...This week i bz dengan preparation hari guru...dan isi borang maklumat murid...dat why asyik kene dtg pagi yang pastinya akan menggelikan ginjal i bila nak bangun pagi..dan mandi..dan bersiap dan ke sekolah..dan balik pada pukul 6.30..ahhh..tak rela!!!serius tak rela...

Tengahari tadi i ada rehearsal untuk hari guru..i incharge students for sketsa..sgt tak boleh blah kan..hari guru pun cikgu yang pikir nak buat apa bagi meriah..~syoook sendiri~...hehe..tapi takpela..hidup cikgu kan untuk students..cuma i wish juga..sepanjang i jadi cikgu ni...hopefully ader surprise untuk i sempena hari guru..because i sgt suka surprise...sbb pasti ianya akan teruja dan terharu dan terasa disayangi...biarpun maybe it is not this year..mungkin next year ke..next two years ke...~i wish~

Today..kejadian histeria di sekolah i mengganas lagi..i ingat after last week dah buang semua benda tu..kejadian ni takkan datang lagi..rupanya macam makin ganas je...serius i takut.hari ni pun dalam 5 orang students yang kena serangan histeria n i ada hantar one of them balik rumah.tapi sekarang i rasa macam tak selamat kalau masuk toilet..tak selamat kalau jalan sorang kat sekolah..serius rasa tak selamat..how i wish keadaan kembali aman..di hindarkan dari serangan makhluk itu n i makin bertambah seram bila dengar my student cerita diar tgk makhluk tu warna hitam dan berbulu mata merah..omg!!saya takut...cepatlah keadaan kembali aman..saya takut...~i wish~

Petang tadi balik sekolah dalam keadaan mengidam nak makan bubur nasi..so bile dah mandi dengan keadaan yang sungguh wangi..ops..dah segar sekali..sumpah segar..sbb tu i suka mandi...rasa nak pergi sunway lagi..tapi dah busan nak pergi tambun..tapi tak pernah lagi pergi the carnival sungai petani...wajib pergi..haha..i memang suka tempat bercirikan keairan..kecuali berkelah di air terjun..ajaklah i.i langsung takkan teruja k..sbb i sangat jahat orang yang suka berkelah di air terjun..suka buang pampers baby merata-rata..takpun bekas polistrin..~geli~..sbb tu tak suka air terjun..setakat main di gigi air bolehla...


*dush*dush*dush

Sekali lagi entry tiada kaitan..eh..boleh ape..

~i wish i nak g the carnival dan tempat bercirikan keairan yang lebih extreme one day~

Ok..kita kembali ke alam mengidam tadi iaitu sejenis bubur ayam...so i pun ajaklah my sis g makan marrybrown.but before dat i singgah dekat bank islam untuk withdraw duit..suddenly after i dah hbs withdraw duit..i sangatlah berasa #$@^%$& bila ada 1 kereta ni blok kereta i yang comel..sungguh stupid kan..tempat lain di sebelah kiri n kanan byk je lagi..tapi saje je nak bloking..mungkinkah die jeles tgk kereta i comel sgt..then mula nak tunjuk tanda2 protes..hello man...tak baik bully pemandu perempuan..sgt keji...sighhhhhhh...nasib baik die cepat sedar dengan kelakuan keji dia tu..then baru terhegeh hegeh nak ubah kereta diayag tidak comel..jealous2

Tapi sometimes driver dekat cn memang mencabar ginjal i pun..sometimes ada yang nak laju taraf schumacer tapi tak perasan ke ni bukan highway..cn pekan comel jela..engkau nak speed taraf enjin turbo pun memang la tak bley sbb ni kawasan pekan..hello..nyahkau ke sepang...tunjuk hebat la konon..then ada plak yang bawa taraf bersiar siar...over pelan..tu lagi mencabar..tambah2 bagi i yg memang suka nak rushing sbb konfem tiap ari suka lewat g sekolah..so bila jumpa pemandu bersiar siar di pekan comel..pasti la i rasa macam nak jadi casper je..terus tembus kereta die..i duduk depan...oo..mentang2 keretaku comel..jealous ke tak puas tgk..i wish sgt driver yang macam ni takde..nyahkah..aku benci...~i wish~

Hidup penuh permintaan..ala..adatlah tu..engkau nak beli kasut baru pun buat wish dulu kan..

"nak beli kasut bulan depan"

So sangat normal la kalau hidup di selubungi permintaan.....lainla kalau engkau lahir..dikurniakan tiada nafsu...pasti la memang takkan mintak ape-ape...kan..

Tapi permintaan terbesar la dalam hidup.....nak kebahagiaan..


~i wish~ ~i wish~ ~i wish~

Wednesday, May 13, 2009

Keinsafan



Alhamdulillah..i sudah selesai menunaikan solat isyak..cukup solat 5 waktu hari ni..Alhamdulillah..

Entry bermula dengan ciri-ciri keinsafan..sbb since dari semalam..ops..silap2 bukan semalam..actually after jumpa farah last week..hati i memang di sentuh dengan ciri-ciri keinsafan..yeah..i mahu jadi muslimah...aminnnnn

I bukan lah seorang yang alim..walaupun berasal dari keturunan yang alim...:)..ya..i bersyukur di lahirkan dalam family yang amat menitik beratkan soal solat sbb kalo i balik kampung..tok i pasti selalu ingatkan

"Anis dah solat?"

Kat rumah pun sama..bila i ni terrleka sket..mak selalu tanya soalan itu..syukur..syukur..kalau family i tak secaring itu..pasti i bertambah jahil lagi...

Tapi macam raihan nyanyi la kan.

'iman tak dapat di warisi'

Biarpun mak selalu pesan..tok selalu ingatkan..kadang2 memang i akan termiss jugak solat..isk..seorang gadis berusia 23 tahun dan tak cukup solat..adalah memalukan bukan??

Oppps..anis bukan tak beriman..tapi masih kurang lengkap imannya..i kadang2 semayang pun tak cukup..especially bila dah keluar tu selalu termiss..selalu terleka dengan hiburan dunia..selalu anggap benda itu remeh..selalu rasa it take times..isk..ingat Allah....ingat Allah..Anis insaf....insaf diri...

I sedang berusaha untuk mencukupkan solat now..sangat paling susah nak buat..bila time hanging out..sbb sometimes kat mall nak cari surau tak jumpe..tak pun kadang2 ramai orang n surau kecik...so ianya buat i rasa tak selesa...insaf diri....tolong jangan rasa begitu lagi..

Sometimes maybe i rase i need somebody yang selalu ingatkan i...
"Anis solat..." "Anis solat...." "Anis solat..."

Ya..i rasa sangat perlu sbb i seorang yang sangat suka terleka dan terlupa...

Now..i berusaha membaiki diri..berusaha untuk TIDAK TINGGAL SOLAT...janji pada diri...i rasa insaf bila time i keluar last week...farah sentiasa ingatkan i nak solat...i suka macam tu..time i keluar..ade somebody nak ingatkan..dat y i suke keluar ngn kawan2..kalau i keluar sorang..memang anis leka..insaf diri...


Hope after dis i takkan miss solat..selalu ingat Allah...n hati i bertambah tersentuh bila i dengar Dr Fadzillah Kamsah cakap di astro oasis semalam

"Allah akan ingat kamu kalau kamu ingat Allah"

Ya anis...ingatlah pada konsep itu..

"Ya Allah..ampuni daku dan cucurilah daku rahmatmu...Aminnnnnnn"

Tuesday, May 12, 2009

Cantikkan



Honda Malaysia Sdn Bhd finally brought us the 2009 Honda City. For those that already know pretty much everything about the car thanks to this blog’s detailed coverage in the past, let’s quickly get down to what’s important, the price!

The 2009 Honda City comes in 2 variants, the Honda City 1.5S and the Honda City 1.5E. The 1.5S is the lower end variant, priced at RM84,980 OTR with insurance while the top of the line is the Honda City 1.5E priced at RM89,980 and includes full specs such as larger wheels and paddle shifters.

The City comes with a 3 year warranty and 6 months free servicing. For the full scoop on the Honda City for the Malaysian market, continue reading this story after the jump


More about Honda City..read here

~opps..yang ini pun cantik juga..omg!!~



Kipochi

I actually baru je selesai berbuka puasa...aikk.tetiba lak buka puasa tgh malam.sgt tidak logik..ok..ayat kias..berpuasa dari facebooking and blogging..pergh..2 hari tak menyentuh keyboard..rase macam nak kena sawan babi pun ada..haha..sgt addicted..even my facebook or my blog takla seperti artis..tapi bila bukak blog n facebook my frens..actually i boleh juga update cerita kwn2..yela..dah hidup terasing ni..kene la pandai survive..haha..ayat tak boleh blah..macam la duduk kat hutan or planet marikh...

Menyibuk kan diri membuka blog orang atau membuka facebook orang..adakah itu kipochi?

Tidak..tidak..i tidak kipochi..i rase tu lumrah..tapi bila dah over nak sibuk2 tau hal orang itu boleh jadi macam entiti paranormal..luarbiasa..n memang buat i rimas..

I actually sebenarnya rimas sgt dengan orang kipochi dan orang kipochi itu adalah merujuk kepada penjual nasi ayam dekat dengan rumah i..sebab makcik tu asyik menyibuk hal orang dan pastilah ianya akan mengundang perasaan tak suka kan..di ulang..tak suka..bukan membenci..tak baik benci orang...

Biar i intro sket tentang makcik si penjual nasi ayam

Perniagaan bermula pada pukul 9 pagi dan berakhir pada pukul 10 malam...perniagaan di jalankan sejak bulan 12 yang lalu dekat depan taman i n kebetulan my mum kenal la makcik ni sket2..but not too close..mak i pun tak layan kipochi k...

N nak dijadikan sifat kipochi ni makin terserlah..kebetulan plak rumah i ni the 3rd house dari depan..so..memang boleh nampak la si penjual nasi ayam ni tiap ari dan lagi ligat la si penjual nasi ayam ni menjadi kipochi kan...

I tak tau kenapa die nak kipochi sgt..dan i tulis ni berdasarkan kepada fakta..bukan rekaan semata mata..1st time yang my mum n i dapat detect makcik ni adalah kipochi bila time awal2 dia buka stall kat depan taman i ni..my mum pun jadi lah di antara pembeli yang terawal..bila my mum nak beli tu..sempat lagi makcik penjual nasi ayam ni story the bad things about my neighbour yang tinggal setaman..my mum pun agak terkena jangkitan kejutan on dat day sbb kitaorang yang duduk lama pun tak tau cerita..ini plak die yang baru sehari dua berniaga..so nampak sgtlah die mula menunjukkan sifat kipochi kan..but my mum juz ignore selagi tidak kipochi hal2 peribadi kami..

Ku sangka panas hingga ke petang..rupanya hujan di tengah hari..makcik itu masih lagi mengulangi sifat ke kipochiannye..yang paling tak tahan..sbb die menyebuk hal i la..ok..i adalah seorang yang memang suka keluar..pagi2 i pergi sekolah..tgh hari balik rumah then pergi balik...weekends i tgk wayang ke..pergi tusyen ke..uiks..sape yang nak duduk rumah 24 jam kan..lain la i ni suri rumah tangga ke..pemganggur ke..tu sgt sesuai la..

Rupanya bila i rajin keluar..si makcik kipochi ini suka tgk i keluar n i dapat detect die ni menjadi karam sing walia bila i datang beli nasi ayam kat stall die then die bertanya

"Selalu sangat keluar ni pergi mana?"

Haha..makcik kipochi sgt tak pandai buat trick..tak pandai buat kipochi secra berhemah..ok..kipochi secara berhemah adalah..kamu sibuk hal orang..tapi tak payah la mintak pelakon yang buat rumusan tentang lakonan die kan..sangat tak boleh blah..pasti la si artis akan cakap

"no comment"

Biasa la...dunia artis memang begitu..

Tapi soalan makcik kipochi itu pada hari yang sudah dilupakan tarikh memang buat i sentap..baru i tahu rupanya yang selama ni i selalu keluar ada cctv rupanya kat time i..cctv free tak payah bayar ok...cis...

Dan semalam..sekali lagi makcik kipochi menunjukkan style kipochi nya adalah sgt tidak berhemah bila my mum pergi hantar kereta untuk di cuci dekat petronas yang jaraknya 500m je dari rumah i...my mum kalau hantar kereta..malas tgg lama2..so dia akan balik rumah balik...then bila my mum balik..die dengan suara terjerit nya

"eh.mana kereta??"

bila my mum jawab dengan ringkas.." pergi cuci "..dia plak lebih2 nak tanya..

"cuci dekat mana?"

sighh..masih sempat lagi bersoal jawab kan walaupun tgh meniaga...sbb tu i tak suka die..sbb i rasa now bila i nak keluar ader orang nak usha n kira berapa kali i keluar..ader je orang nak tgk i pkai baju ape bila keluar..ader je orang nak tgk sape yang dtg rumah i...sbb pernah sekali makcik kipochi sekali lagi menunjukkan sifat tak berhemah bila die tanya pada my mum time my friends dtg ramai2 kat rumah sbb nak attend kenduri hasnida..she ask my mum

"kenapa ramai sgt yang datang rumah tu??"

Sighhh..sgt tak boleh blah kan..dan i hari ni sgt bahagia bila stall makcik tu tutup...hopefully she not permanent here..hahaha :)

Sunday, May 10, 2009

Hati Ini Resah

Salam...

Sudah dua hari i off dari menceburkan diri dari bidang blog..maybe minggu ini merupakan minggu yang terlalu hectic buat si anis..ya..anis kepenatan menjadi bomoh bidang terjun...

This weekend i went to kl..kota metropolitan itu..actually niat di hati tak de la nak kesana..tapi because i feel lonely tinggal kat rumah..my mum ader urusan bisnes dekat sane,my sis takde kat rumah sbb sgt aktif menjadi atlit di kepala batas dis week so i dicide to went there dis week..at least tak busan plus can meet with my frens..owh tidak lupa..my cousins...saya rindu... :)

Seperti yang i maklumkan before..berjumpa dengan kawan sangat mengujakan..akan membuatkan hati melompat lompat..menari nari sume adela...owh..i sgt suka berhibur bersama rakan ok!

I jumpa farah.Serius cakap...memang sgt rindu dekat farah..i rase it almost 8 months i tak jumpa die after my convo...last day i jumpe farah.time hari convo..farah datang bawa bunga..sgt appreciate..bunga itu masih lagi i simpan..owh..bunga yang lain juga ya....masih i simpan sampai sekarang....

Owh..i dah tgk star trek..mm..nape entry ni mcm tak best je..kenapa?kenapa?kenapa?i macam tak reti nak atur ayat sekarang..dalam kepala i kosong even dah berhibur semalam..owh..maybe i tgh pikirkan sesuatu..hati celaru.. :(

Sebelum tu i nak wish 'Happy Mother Day' untuk mak tersayang...

Puan Nor Hashimah Bt Jelani...

I dah wish pagi tadi besertakan kad berbunyi..hehe...sgt suka memberi kad..tanda ingatan kasih sayang..:)

Isk..tak tahu la kenapa hati ni macam tak selesa je sekarang..sebenarnye i ader sesuatu yang bersarang di hati...tadi time i tgk my favourite cerita..'gol n gincu'..owh..sgt suka cerita ni..sbb i suke life the girls yang enjoy with the friends..suke..suke..suke..hope i pun ader life yang warna warni sebegitu..tapi susah la now..masing2 dah makin bz ngn life masing2..or kerja..takpe..anis paham..:(

Ok...berbalik kepada cerita..apa yang bersarang di hati sampai ianya mengganggu entry pada hari ini....dan apa kaitan gol n gincu di dalam entry ini...kaitan nya adalah..reza ( bukan nama sebenar ) telah membuatkan i rasa bersalah pada ibu lagi..huhu..siapa reza?reza adalah piere andre ( nama sebenar ) yang berlakon sebagai kekasih putri ( bukan nama sebenar ) iaitu fazura di dalam cerita itu...

Kita hentiakan seketika sinopsis cerita gol dan gincu yang hanya khayalan itu..berbalik kepada cerita yang nyata..

Mak i suddenly berkata

"Mak tgk muka piere andre..mak teringat kat fahmi...muka dia ada iras2 sikit..kakak perasan tak..mm..fahmi dah lama tak msg mak...die sibuk belaja kot"

Owh..hati i tersentuh..i tersentuh pada kata-kata mak yang terakhir...

Sebenarnya..i tak bagitau pun mak i even kepada keluarga about my relationship with my ex..bukan tak nak bagitau..tapi i susah nak cakap..i takut macam mengecewakan hati my mum..because before this my mum sgt baik with my ex..she know that he is a good boy..tapi sapa tahu kan..manusia boleh berubah...lelaki itu tidak seperti yang mak i expect..tidak seperti yang i kenal before yang membuatkan i rase i must end up the relationship....

I tak tahu macam mana nak mulakan ayat...

I bukan kata i tak boleh terima relationship i dah over...or masih mengharap..tidak..tidak..tidak..i dah build positive thinking in myself..buat ape i still nak thinking about the boy yang btol2 tak appreciate the relatinshiop yang telah 8 years terjalin..sikit pun lelaki itu tak kesah..so..why should i care?yang penting..doa pada Allah..u can meet the better man..jodoh yang baik2..amin....

Cuma..i tak nak mak i diserang shock ataupun histeria bila i cakap its over...even bila i bagitau my frens pun pasti ader yang tak percaya.. ingat i just make a joke..

"hey kamu!ini serious la...."


That why i macam taknak bagi tau my mum..i taknak mak i sedih si anak gadis ini telah di aniaya oleh seorang lelaki..i dah strong enough untu face all of this...tapi i try to keep it as secret tapi macam tak bley..ntah..berbelah bahagi now...so..apa harus i lakukan?what is the 1st sentence yang nak keluar dari mulut ni nak bagitau kat my mum?when is the suitable time?plz!!hati ini resah.....

Friday, May 8, 2009

Histeria Part 2

Kecoh...kecoh sgt sekolah i 2hari kebelakangan ni..kecoh dengan kes histeria yg memang history..uceh.......

Ditambah pula dengan i teacher on duty dis week.menjadikan life begitu hectic dis week...dan sophistikated..haha..tiada kene mengena..tapi saje nak tambah.. :P

I mmg takut dengan kes histeria kat sekolah i..even nak jadi rescue ranger apatah lagi power rangres apatah lagi powerpuff girl pun i tak berani...Students datang dekat i..dengan keadaan termengah mengah

"cikgu..cikgu..ader student histeria lagi dekat surau"

I dengan perasaan tidak membantu nya boleh jawab

"tunggu ye..cikgu panggil cikgu lain"

Maaf ye..cikgu memang tak boleh tolong...i'm not go go power rangers..tapi masih mengekalkan ciri2 wonderpets.. akan sentiasa bekerja sama tak kire masa..ok ubah topik:P

Tapi pengalaman histeria kat sekolah i memang bagi new experience for me..I dapat la usha dari jauh macam mane nak ubat orang yang kene rasuk ni kan..n the thing yang i nampak..ustaz kat sekolah i guna lada hitam...then bila ustaz baca surah..student tu akan mengamuk dan menjerit..

"kamu yang kacau tempat aku..'

eee..serius serammm..tak berani tgk lame2..i blah......

Yang i dengar cerita from the other teachers kat sekolah i...punca histeria kat sekolah i because sekolah i ader tebang satu pokok kat belakang sekolah sbb nak buat penambahan kantin...pokok tu kata jadi tempat bermain main benda itu..

Ee..serius takut..time i tulis ni pun suddenly hati berdebar..bulu roma rase nak naik...sbb i tinggal alone now...

So dipendekkan cerita...sbb takut nak cerita hantu panjang2..pagi tadi saja lebih kurang 7 orang student yang kena histeria..semalam 2 orang...so i dgr2 cerita jugak..hantu tu pun dah di tangkap ustaz dan di buang ke tempat lain...mm..ala2 expose mistik i rase..

Petang tadi pun..my school ader buat bacaan yassin dan Alhamdulillah..petang tadi dah takde students yang kene histeria menyebabkan hari last i on duty menjadi tak bz sgt..yeay!!!

Wednesday, May 6, 2009

Today's Entry:Version 2

AMARAN : ENTRY TODAY TERPAKSA DI BUAT DALAM 2 VERSION UNTUK MENGELAKKAN KEBORINGAN PEMBACA

I suka rabu...tapi membenci isnin..kerana rabu sgt free..hari yang sgt tiada kelas...so datang sekolah hanya untuk menggoyangkan kaki sambil menyanyikan lagu..'hip hip hooray'..lagu amat sesuai dengan tema...

Tapi today membuatkan i rase nak catatkan dalam diari

"RABU DALAM SEJARAH"

Sebab 1st time in my life selama 23 tahun ..i tgk orang histeria..ramai2 plak tu..sgt takut sbb i mmg penakut..even kalau bagi audibles berunsurkan kehantuan di ym pun i tak suke ok...

I tak sangka plak sekolah i tu agak keras tempat die..sampai students can be like that..sumpah lepas ni mesti i takut nak tido sekolah...tolong..tolong.....

........... new post ..............

Esok ada pertandingan pesta pantun peringkat daerah..so sbb SEMUA SUKE ANIS..maka i pun sudah pastilah akan terlibat dari pagi sampai petang..mampukah nak bangun awal??~sighhhhhhh~

Ok..stop blogging..stop facebooking..stop ym..i nak buat soalan exam..amat tergoda dengan dugaan ini..sungguh sexy kamu wahai blogger n facebook..membuat i sentiasa tergoda..:P

Entry akan bersambung esok....

Tuesday, May 5, 2009

Today's Entry:Version 1

Selamat Pagi Malaysia....Wah...global nye skop..sampai Malaysia gituww..macam famous sangat..ekeke..ok2..kecik kan skop..Selamat Pagi Readers...

Mm..nampak ceria saja i arini..yeah..orang dah baik demam..so meter keterujaan kembali ke paras normal...sudah berjaya memegang penyapu untuk menyapu sampah gaya seorang perempuan melayu terakhir..haha..ayat apakah??...( owh..i'm very sensitive about the dust..sakit mata..tapi kadang2 dah bz tu buat2 tak paham je.. )...menambahkan lagi meter kesihatan by follow the paula abdul's workout cardio dance dengan langkah yang songsang untuk kali yang ketiga selepas beli pada bulan lepas..apa ni??3 kali sebulan.sangat tidak sihat!!time beli aritu beria..tekad di hati nak buat tiap2 hari..haha..wahai anis..sila betulkan balik niat ok....:)..dan meter kesegaran di tambah dengan secawan hot milo..owh..sgt segar...~fresh~

Memulakan hari bersama hot milo @ hot chocolate yang dibuat dengan ramuan mesra gadis sunti amatlah menjadi rutin buat si peminat chocolate ni..

"owh..camnilah..camnilah.."

haha..siap bley menyanyi lagi...sangat best ok!

menjerumuskan diri dalam kancah kedemaman sgtlah membosankan..haha..ayat dengar pun mcm busan je..yela..i rase i byk tido je semalam..tido dalam keadaan separa sedar...ala2 sleeping beauty nak tgg prince dtg kiss..wow..sweetnye....serius sgt sweet..tgh2 tido ade orang dtg kiss..muka plak time tu tgh mamai...then when u open ur eyes..muke sweetheart yg muncul..hensem plak tu..sweetnyeeeee..suke2...hehe

~dush*dush*dush~

berangan lagi..bila nak habis cerita macam ni....sighhhhhhh

Tabiat buruk berulang kembali hari ini..kelam kabut sbb agak nak terrrrrlewat ke sekolah..ops..bukan sudah terrlewat..memang sudah lewat...isk..macam mana mahu awal kalo coldplay sedang menggoda untuk melayan lagu biarlah sebaris dua...haha..tipu..anis dengar sampai 3 lagu pagi tadi kat hitz..sbb tu die lambat..:P

Today i have meeting lagi...i rase now i dah fobia dan elergik dengan word MEETING..tak bley ke meeting ni tukar kepada eating ke..dancing ke..best la sket kan..mestila tak payah jemput or annouce..mesti i taip2 minggu nak tanye..ader eating tak?ader dancing tak?haha...ni almost every week ader je meeting kat sekolah..membuatkan i berkira kira untuk membeli ipod or psp bagi hilangkan kebusanan meeting..cis..sgt tak profesional.mendengar ipod or bermain psp ketika meeting....lupekan niat...ok kite change niat sket..berkira kira untuk membeli ipod or psp untuk keenjoyan tahap maksima...ok kan..dah la i rase semua meeting dekat sekolah i involve sbb banyak sgt jawatan sekolah ..ops..lupa2..bukan banyak jawatan..konsep i..SUME SUKA ANIS..sbb tu semua memerlukan i kan.sbb tu every meeting nak panggil i...haha..ayat positive thinking..:P


Tapi i lupa la plak yang i ni teacher on duty dis week..so i tak payah masuk meeting..juz kene jaga student dekat hall..tapi yang tak bestnye..i sorang je yang kene jaga lebey kurang 200 students dekat hall..my fren yang duty together tak datang becoz die ader interview untuk lantikan arini..so i pun menjaga la anak2 yang berjumlah 200...haha..banyak gile anak..kalau 200 orang anak boleh buat berapa banyak la team bola kan..main sehari pun tak habis..then konfem kalo mengandung tu..setahun kembar 10..pergh..mesti body tak bley maintain..~sighhhhhhh~..sgt tak boleh blah!

Sebagai seorang yg berkonsepkan SWEET BEAUTIFUL YOUNG LADY WITH BRAIN...haha..byk sgt konsep...so i pun takde la menggunakan sepenuhnya suara or tenaga i untuk menjaga 200 anak..hey..kite kan sweet beautiful..so untuk menjerit jerit suruh 'diam'..'diam'..'diam'..adalah tidak sesuai dengan konsep diri..so i just the menggunakan pshcology skills sejajar dengan theory freud...

Langkah-langkah yang digunakan oleh Anis Freud ialah...

1. Anak - anak yang bernilai 200 orang dengan penjagaan seorang ibu tunggal sgtlah banyak kerenah...ader yang sgt suka berjalan..untuk mengejar anak2 yang suka berjalan ini bukanlah konsep yang dipakai seorang YOUNG LADY WITH BRAIN..so..if ader anak i yang suka berjalan..i ask them bukak their shoes then berjalan kat padang sampai rase penat..sampai die puas berjalan..sampai die rase berjalan tu tak best....sampai meter kepuasan ke tahap 24/7..so bila dah puas..mesti dah tak nak berjalan kan..sumpah lepas tu takde sape yang nak berjalan...haha..senang keje..

2. Anak-anak memang memeningkan kepala..i yang sgt particular dengan sampah ni sgtla membenci kepada anak-anak yang sesuka hati melambung lambung kertas seperti bola dan mencampakkan sesuka hati kat kawasan hall...ops silap..kat kawasan rumah..i kan ibu tunggal dengan anak yang bernilai 200...so sebagai akibat kemurkaan ibu..i ask them untuk baling kertas then kutip..baling then kutip..baling then kutip..haha..look silly..cis apa i ni..??tak baik cakap anak sebegitu...tapi ibu sedang murka kan...


3. Ibu sgt penyanyang...amat memahami kehendak anak die yg suke bercakap...tak henti henti bercakap..i nak suruh diam pun i tau it macam waste time je..sbb kan mengikut pshcology..kanak2 tak boleh duduk diam..hanya boleh diam dlm 5 minit saja paling lama..oleh itu..untuk mengawal anak-anak yang bernilai 200 orang untuk diam..amatlah memeritkan melainkan i ni bertukar jadi wolverine ke...takpun hulk ke...takpun big monster ke..ha..mcm tu saje caranye..tapi si SWEET BEAUTIFUL ini masih kekalkan ciri2 thinker bell nye..hahaha...

Sesuai tak cara ni?entah..but for me it works la sekejap... :P






~sila beli cd ini untuk langsing seperti angelina jolie bley..kate winslet bley..britney bley..christina bley..pendek kata..seperti hollywood stars dengan harga 9.90 dan terdapat di pasaran jusco....i'm trying to become promoter now..tapi sgt tak berbakat..:P~


~ubat yang tak best..benci kepada ubat~

entry harus di sertakan gambar untuk menunjukkan bahawa cerita ini bukan rekaan semata-mata

Monday, May 4, 2009

Saya Rasa Saya Nak Demam

Simptom - simptom

1. selsema

2. hidung sumbat

3. sakit tekak

4. pening kepala

5. badan panas

~anis dah demam..nerves dah jammed..blog will be update soon~

Sunday, May 3, 2009

The Card

I rase lega...all the cards yang i post kat my fren dah sampai..even kat baram sekalipun...


"Happy Becoming Birthday...Annie"





~berita di sampaikan melalui YM..Love~





~miss someone today~

REVIEW: DTOX NATURAL SENDAYU TINGGI