Sunday, April 26, 2009

Penat...

Permulaan hari yang indah...pagi yang damai dan tenang...( haha..anis sekarang cuba berlagak seperti shakespere )..i plan dengan my mates nak kuar penang arini...meter keterujaan dlm hati naik sket sbb nak kuar berjalan jalan..anis mmg suke keluar..pantang di ajak..kaki dah terasa gegar nak g..yg penting kalo dah berkaitan ngn shopping @ window shopping sekalipun..anis pasti nak g!!!nak g!!!nak g!!!nak g!!!tak kire...hehe

Sebagai seorang pemandu yang berjaya....i pun dengan sederas hati nya membawa kawan2 bagaikan teksi tunai ke penang..memotong tanpa penuh perasaan..mencelah celah di antara kereta comel dan bas...( sbb bw mmg suke speed pun..haha.. )..akhirnye smpi la kat penang bridge..ha..ni baru nak mula kisah penat sampai mencapai meter 100 sbb anis tak tau pun keterujaan hati itu akan bertukar menjadi kepenatan 24/7

Dengan penuh perasaan nye anis memijak padal minyak kereta..laju dan laju lagi...sehingga la sampai ke tempat touch lalu go!!!..suddenly i rase mcm tak sedap je bw kete ni..hati mmg dah cuak..yela bw kete member kan..adakah sbb i ni semangat sgt bw kete ke sampai berbunyi bunyi ni..tapi nampak sgt dasar perempuan yg tak tahu ape2 bab kereta kan..i pun slumber la bw kereta tu lagi sampai la ke tgh2 jambatan..dah rase lain mcm sgt..tahap kereta mahu tertanggal...then i stop..bila dah stop..suddely..kereta berasap asap cume bukan taraf nak panggil bomba je lagi...


Pergh..mmg cuak..temperature kereta naik..%$^&HG dalam hati..tapi hati kene tenang..dugaan anis..dugaan..Allah Sayang Kamu..die nak uji kesabaran..mmg tahap kesabaran di uji la..bayangkan duduk 2 jam di penang bridge..tgk laut je..rase nak terjun pun ade..kalo i jadi mermaid..konfem dah lame buat mcm tu..terjun ke laut..berenang renang..g dasar laut..bermain main ngn coral...then lepas 2 jam timbul balik dgn berpakaian manusia...bestnye..kalau lah sebegitu..tak la terasa 2 jam tu lame..rase 2minit je..ngeh2..

~dush*dush*dush~

Setelah agak puas menikmati udara laut walaupun tanpa naik feri...dtgla peronda plus memberi bantuan..n lucky my aunt pun stay in penang....so die pun dtg bagaikan bomba dgn membawa bantuan air..kirenye bantuan dtg serentak selepas 2 jam la..sighhhhhhh..oppss lupa cite..kereta yg dinaiki mmg ada sikit je bekalan simpanan air...so amat tidak cukup la nak menampung tangki yang kering kontang tu....sbb tu kereta boleh tersadai di tepi jalan hanya kerana tiada air...agak mencabar iman sikit kan..cuba bayangkan..anda berada di tgh2 laut..kawasan sekeliling air. anda mmg memerlukan air..tapi air tu tak bley amik pun..sekadar untuk tontonan awam..sighhhhh.. :)

Then kereta dah bley jalan..tapi tak lame pun kitaorg jalan..after 10 minutes...temperature naik balik..si pemandu berjaya yang bernama Anis Schumacher ini cuba la mencari tempat berenti sbb cuak kereta takut meletup then die berjaya menempatkan diri dekat area island read cafe dekat dgn roundbout bukit jambul sbb perut lapar..pikir nak makan je...walaupun makanan kat island read cafe tu tak sedap..tapi sbb perut lapar..sumpah rase nikmat..cuma gg yg sedang sakit tak bley makan manyak..~sighhhhhhhh~

Bantuan kecemasan diminta..try call workshop..lucky ader jugak workshop yg separa bukak on Sunday kan...so..kitaorg pun pegila area giant..prob besar gak..kene tgl kereta tu...n i tau dasar perempuan yg tak tau bab kereta..that mechanic just tukar suiz..then die mintak RM 70..&^%#@$$..die sedang mentipu kami ok!!tapi nak taknak bayar jela..money is not the issue when we are in emergency.,..tapi hati mmg tak ikhlas..sumpah tak ikhlas...

Meter kepenatan dah naik sampai 80 now..mmg rase penat la kehulur kehilir disamping perasaan yg cuak muak kan..ok..anis sedang mengubah sekali lagi ayat bahasa melayu nye..hehe...i pun bwla kereta..tapi mcm tak berubah je keadaan kereta tu..asal bw je temperature naik..ya..mechanic itu mmg sudah mentipu kami..sighhhhh....then untuk ketenangan jiwa..kitaorg pun bw la kereta tu queensbay atas dasar mau semayang..mintak ampun dosa..jauhkan bala...then..nak bagi coolkan kereta n hati...:)

Singgah di Queensbay..mmg mencoolkan hati..sbb nye..bukan saje persekitaran yg sejuk..tapi sbb bley tgk barang n sempat lagi nak shopping gituww..haha..anis mmg begini..sgt tak bley g mall ok..mesti sangkut barang..tak kesah janji terapi hati..n hati sgt lega..kwn i plak..berusaha untuk menyetelkan kereta nye..sbb nak bw balik mmg tak bley melain kan anda bawa kereta 5 minit then berenti 1 jam untuk sejukkan kereta..perghh..sampai bila mau sampai gituwwww...

Bantuan..bantuan..bantuan..diterima lagi..kawan kepada kawan i..lucky ader stay area queensbay..dekat sungai nibong..so kitaorg decide untuk tgl kereta disutu..dan pulang dengan bantuan dr abg kwnku yg nak amik kitaorg..tq2..kepada sume yg berusaha untuk memberi bantuan..

I??after shopping n buat terapi diri..perasan dah takde pe2..rase best lagi ader....hehe..so..kalo sape nak tau rawatan paling mujarab ketika hati anis tidak tenang..bawalah dia ke mall..kerana di situ hati die pasti tenang...

k..harus bersiap ke sekolah..gambar upload kemudian ya.. :)

No comments:

PHD IS A LONELY JOURNEY