Monday Sickness

Tak suke!Tak suke!Tak suke!..i memang tak suke MOnday...entry sebelum ni pun i ader mention why i tak ske Monday.Semalam membuatkan i lagi tak suke hari itu adalah ISNIN.HARI KEJUTAN.Nak kata kejutan ala-ala AF pun ada.Tapi Af tu mcm menggembirakan di akhir kejadian.Berpura-pura teruja.Ni kejutan bertaraf "terkejut beruk'..mmg tak best i rase..bisa menggugurkan jantung ini.Kejutan yang membuatkan i rase Monday tu mmg tak best..


Kejutan Pertama
I cadang arini nak dtg lambat sikit.Masuk sekolah pukul 1.05.Biasanya i akan datang pukul 12.Tapi arini cadang nak datang pukul 12.30.Suddenly bila dah siap berpakaian kemas seperti gaya guru moden and get ready nak p[anaskan enjin kereta..i baru terbaca msg di handfon sony ericson ku...


"Diminta hadir untuk taklimat ISO di bilik mesyuarat jam 12.oo hari ini "


sighhhh....now dah 12.30.minyak kereta plak berkelip kelip mintak di isi..mesti kene singgah Shell dulu..then after that nak amik my fren kat umah die coz her car kan dah brake down..konfem pukul 1 baru sampai sekolah...mean..mesyuarat dah 1 jam berlalu..ntah2 dah hbs..Argh...berkata dalam hati..abaikan..tapi as a profesionalism..anis berusaha untuk sampai ke sekolah on time..


Kejutan Kedua
Accident!!Anis accident buat sekian kali nya lagi dekat depan stesen minyak...kire boleh masuk diary..ini 1st time Anis accident di hometown nya....before this..BANGI menjadi saksi..lucky..ni accident paling ringan untuk cik Anis...Pergh..bley i terlanggar pakcik india yang tgh semangat kayuh basikal..sorry pakcik ye..anis tidak bermaksud untuk berbuat jahat padamu.. :)..lucky pakcik tu pun takla injured..so cepat la i bley blah..tapi sempat juga la kene sound..haha..pekakkan aje telinga itu..i yang slah kan..ok..i salah.. :(





kereta comel ku dah calar..~sighhh~



Kejutan Ketiga
Kakiku!!!Yeah..ini kejutan ketiga.On the way to my fren house..baru i perasan i'm just wearing a slipper to school..Sighhhh...nak patah balik...it will take time..Lambat mmg dah taraf lambat.Nevermind.Otak yang bijak..hati yang cergas berkata....


"xpela..i nak pinjam kasut my fren"


Tapi bila i sampai umah de..she just have a sandal yang suite dgn kaki yang yg comel ini..( ngeh2..ayat cover )...bley la tu..belasah je..emergency case..,,kire okla dari i pakai selipar to scholl kan.Maka bersandal sajalah Cikgu Anis ini on Monday..sighhh..the 'selekehness' day.Tak suke!!!


~kaki yang tidak sempurna~


Hari Isnin mmg begini..bisa buat hati bergoncang...kalo bergoncang tu sbb jumpa lelaki hensem taraf brad pitt ok gak....boleh la i pura2 memengsan kan diri di tgh jalan..supaya si hero boleh dtg selamat kan..haha..berangan!!! sbb tu i tak suke monday..sometimes it will be a very tiring day in a week!!!buweeeeeeekkkkkkk :P

Comments

Popular posts from this blog

Info Buat Cikgu Yang Nak Sambung Belajar FREE

Entry Yang Terlambat

Jalan Jalan Di Bandar Muar