Glamour

Petang tadi..time i tgh mengisi Kad 001 students dengan perasaan menyumpah nyumpah dlm hati sbb dah banyak kali i nak kene isi biodata students~sighhhh~..mmg banyak!!dahla byk demand plak tu..nak tahun lahir adik beradik yg lain ( tak tahu ape fungsi )..cita2lah..bidang kegemaran..isk..sape la yg punya idea nak suruh isi benda mcm2 ni kan..so kepada menteri baru..demand dari seorang cikgu..sila permudahkan sistem ya..tak payah buat kerja byk kali...seingat i dr sekolah rendah dulu i ader isi Kad 001..now..sudah 10 thn lame nye..sistem still tak ubah..isk2..sbb masih ku ingat ( ceewah ayat klasik sket )..cikgu i dulu penah tanye...

"anis..kamu nak jadi apa bila besar nanti"

dengan pantas nya i akan menjawab

"doktor..doktor..doktor"

pilihan kedua??

"peguam"

ketiga??

"pramugari"

haha..anis..anis..mmg pernah bercita-cita untuk jadi pramugari...patut tak penah miss tgk citer Awan Dania dulu..n now..rindu nak tgk cite tu lagi..suke sgt dekat Scha..comel!!!!

~dush*dush*dush~

sebelum i jadi lebih terpesong..baik sedarkan diri..hehe

Pernah dengar tak ayat 'Guru Umpama Ibu dan Bapa'..i rase statement itu boleh digunakan untuk 10 tahun yg lepas saja...dan sekarang dengan rasminye Cik Anis Diyana ini ingin menukar statement ini kepada 'Guru Ialah Kerani,Ibu,Kawan,Kaunselor,Polis,Pegawai Jabatan Kebajikan Masyarakat,Ustazah'.haha..pandai2 je Anis ni nak tukar kan...eh..tak kesah la..aku punye blog..ikut suke aku.haha.( ayat jahat )..Pergh..banyak gila kerja cikgu...ini boleh dikategorikan kepada GIPANG..ya...Anis sedang GIPANG sekarang...ooppss..GIPANG adalah bahasa remaja i yang bermaksud 'Gila Pangkat' bukan 'Gila Talak' or 'Gila Cinta'..owh..tidak sesuai..hehe

Sebenarnye..kerja cikgu mmg memenatkan..yela..too many job in one job..mungkinkah cikgu perlu menjadi seorang Hulk?berubah menjadi colour hijau bila students tak dgr cakap dan die plak sedang memikirkan keje yg tak siap2??ataupun berubah kepada CatWoman yang boleh melompat lompat supaya cepat je siap semua kerja?haha..kalo macam tu gaya nye..i rase...mungkin syarat masuk untuk menjadi seorang guru akan diubah..hanya orang yang mempunyai kuasa tahap gaban saja boleh jadi cikgu...haha..

Ok..tarik nafas dalam2..hembus perlahan lahan..

Think positif..berfikir secara positif...positif..jgn nagging byk sgt mcm nenek tua..sbb ianya akan membuatkan kamu hodoh..nak ke muka mcm witch??oh tidak!!

Actually..job cikgu ni takde la teruk sgt..sometimes..u can feel like an artis bile jadi cikgu ni...

Bayangkan..ader ke job lain yg bile u jalan..sume org nak tegur..'selamat pagi'..'assalamualaikum'..bukan nye sekali dlm sehari..ni byk kali ok!!pulak tu everything yg u buat..u pakai baju ape..u makan macam mane..u jalan macam mana..sumenye diperhatikan ok!!kalo u nak rase mcm artis lagi..cube buat 1 day..u jalan..then ader student tegur..n u terus melambai lambaikan tgn umpama model..owh..tidakkah rasa diri itu diminati?hehe.so..apakah itu tidak seperti artis??hehe

Dunia gosip?mmg tak lari dengan cikgu..'anak murid lari dari rumah'..'students berf**k di sekolah'..ish..tiap ari mmg ade sajela cerita hot..kalo paprazzi tau..konfem resign awal2 la..n..kalo dijilidkan buat majalah..i berani cakapla..akan sold out untuk jualan di sekolah..hahaha...gosip cikgu mmg panas!!

World Of Fashion....ahh..cikgu mmg ske berfashion..paling penting baju kebangsaan ok!!mcm2 gaya ader kalo g skola..pilih saja..yg penting hot...ni dah nak hari guru..hari guru tu umpama AIM dan ABP la..pasti vogue nanti wahai cikgu..mm..teringat lak..i punye baju pun tak cari n tempah lagi..~sighhhhhh~

Signature..sgt penting ok..setiap hari u kene bg u punye signature..tapi biasala..
hidup umpama artis..takkan menggunakan kepanjangan signature untuk menunjukkan keglamoran..cukup cipu2 je..untuk menunjukkan..we are running out of time..byk lagi peminat nak dilayan ok!!haha..ayat keji.. :P

Ok..stop setakat ni...entry ini akan diakhiri dengan

Kerja cikgu glamour gak ape??

hahaha







Comments

Popular posts from this blog

Info Buat Cikgu Yang Nak Sambung Belajar FREE

Entry Yang Terlambat

Jalan Jalan Di Bandar Muar