Thursday, April 30, 2009

F.R.I.E.N.D.S

This entry i dedicated to my friends..SAYA SANGAT SAYANG KAWAN2 SAYA..ok..kepada kawan2 sila rasa terharu sekarang...hehehe..

I tak tau kalo i hidup without my fren..rasenye i kot org yang 1st jadi mereng kat world ni..sbb i rase kawan i sgt care kat i..so..without my fren..sape lagi nak care n kat mane lagi nak mendapat kasih sayangkan..hehe..cakaplah kalo nak cakap i perasan..but it is my feelings ok..so..jgn siapa kacau!!

To show my fren is a good fren in the world...yang sgt baik hati..yang sgt care di kala susah n senang..yang sgt prihatin...ya..itu semua adalah kawan saya..jadilah yang terbaik seperti my fren k..semalam i rase terharu plak..becoz after i write my entry about IT IS NOT ME..pagi tu i call EMA..then she said..

"Anis..tgh bace entry ko tu..sgt paham perasaan ko..dah la asyik keje je kan..aku dis week tak balik Taiping..takpe nanti kite plan lain"


~TERHARU~

TQ..TQ..even jauh..tak bley buat ape..cukup la sekadar memahami..itu pun i dah rase di appreciate sgt...Thanks EMA..

To TYA..thanks..u such a good fren..sgt baik ok!!u give me a lot of support when i'm down...then banyak bagi idea2 bernas yg sgt mengembalikan self-esteem ni kan..kalo takde TYA..takde la terwujud nye blog ni..sbb before dis i mmg dah really2 down nak tulis blog lagi..dat why MY HEART terpaksa di tinggalkan....

To ANNIE..although we separate with distance..only meet in YM..tapi sgt berterima kasih ok..tak henti2 mendengar masalah i..walaupun i rase i dah ulang2 banyak kali sampai i sendiri pun tak larat nak cerita..tapi ANNIE tetap melayan...biasala.wanita berhati duka..pasti mcm nak cerita je ape yang terbuku di hati...

To IFA..tak sangka plak both of us jadi close sket now..dulu mcm tak sembang sgt kan..tapi tak sangka ko pun prihatin dgn nasib i ni kan..yela wanita di tindas..n..automaik di sini nak melantik ko sebagai Menteri Pembangunan Wanita dan Masyarakat..coz sikap yg prihatin k..oyeahhh..

To KAK JU...nice to be ur mailto:fren@adik..hehe..nampakmpak manja gituwwww...sgt care with my story yg sedih itu..sgt tak sangka..tq2..nasihat mu mmg best..tahap kaunselor.. :P

To ZAMIR..thanks menjadi pendengar setia walaupun i tau kdg2 dah busan nak dgr kan..hehe..takpe..lepas ni no more sad story from anis..hehe

To LAA,WUKONG,NALIM..sgt berterima kasih menghiburkan n buat lawak time i ngah susah hati..even kdg2 feel tak la lawak sgt..hehe..mesti kecik ati kan..:P..tapi sekurangnye bile laugh with u all.mcm hilang sume benda yang di pikirkan..bile nak lepak THE CURVE lagi??

To NIZA,ZAINA,SHIMA,ZILA n GOPI..thanks be the best fren in school...at least all of u can make me laugh when my heart feel sad...

To my fren yg tak tertulis nama disini..doesnt mean anis dah lupe or belagak sombong or perasan bagus...tidak..tidak..tidak..kamu sume pun memang best ok..

Thanks a lot my fren..kalau kamu sume takde..i rase..i pun tak setabah ini..n i rase my life dah back to normal now..kalo tak ala2 nak mereng pun ade..just want to fins another happiness now..hahahaha..tamak!!yeah,,sape yang tak nak happy tahap dewa kan...tahap teruja..tahap paling hyper active..hehehe
I LOVE MY FRIENDS!!



































Tuesday, April 28, 2009

It Is Not Me!!!!!

I just talked to my fren on the phone..bercakap ttg diri..mmg..lately i feel yg i am not Anis before..anis yang mempunyai tinggi cita2..high passion...siyes now i dah jammed!!!

Tolong la tuhan..actually i mmg tak suke life i now..sgt busan ok....

Kadang2 i tak tau sama ada i ni tak bersyukur dengan nikmat tuhan or wat..tapi sekarang i cuba untuk mejadi diri sendiri..menjadi anis yg sebelum ini..not anis now..anis now like berpura pura saje..when it have a block..sometimes ur heart akan meronta ronta..n..itulah yang anis rase sekarang...

Anis mmg tak suke dengan life die here...sbbnye..she doesnt have fren here..kawan i tanye tadi...

"kenapa u suke online je?"

mm..sebenarnya anis tidak begini..bukan suka nak online sgt pun..she more like hanging out with fren.lepak2..but...dengan siapa die nak kuar kat sini?place pun tak menarik...~sighhhhhhhh~

sebab itu anis suke online..smbg with her fren here..takpun i layaning my blog..update new movies..at least i have something to do..rather than mengadap tv..i'm not tvholic...except for my favourite tv show...so i juz watching sometimes...

Now...i rase my brain pun tak berkembang..my english rase dah makin worst...coz application in daylife dah become less..beside..i now mcm tak byk bergaul with dunia luar sgt..so siyes i cakap..sumetimes it make me jammed..n..itu bukan anis!!!anis is a girl yang sgt suke update ttg fashion n gadget..mostly she update by hanging out..then find a new gadget..i update kat intenet..then i will find it..that is anis..but now..mmg i dah lame tak buat mcm tu....kat mane nak cari benda2 camtu kat cn..now i nak cari tudung with my taste pun takde..terpaksa la pakai tudung bawal..bawal pun bawal la..~sighhhhhhhhh~walaupun dah mcm tak update fashion..uwaaaa!!i'm sick of dis...

Tapi bila disini..Anis mcm dah hilang mood nak wat mcm tu..kemana mood tu hilang..i pun tak tahu...sedih.. :(

Ok..tak mau nagging banyak2..i just want to tell what i'm feeling now..sometimes rase mcm nak pindah tempat keje..but i know..it is imposible..n..bile terpk..sometimes i feel,i ni tak bersyukur ke?i kan dah tgl ngn family..actually..i bukan tak bersyukur..but juz want to be a real anis..then anis sbnrnye..tak suke hidup kebergantungan sgt...n..she really want to feel pengalaman balik kampung..like before...it is the best moment..drive jauh2..takpun berebut rebut cari tiket bas..bw beg besar..n it is nice feeling when u miss ur mom.....

I think i should stop now...it will make me feel more sad.. :( kerana disini anis have to be like not anis.....

Monday Sickness

Tak suke!Tak suke!Tak suke!..i memang tak suke MOnday...entry sebelum ni pun i ader mention why i tak ske Monday.Semalam membuatkan i lagi tak suke hari itu adalah ISNIN.HARI KEJUTAN.Nak kata kejutan ala-ala AF pun ada.Tapi Af tu mcm menggembirakan di akhir kejadian.Berpura-pura teruja.Ni kejutan bertaraf "terkejut beruk'..mmg tak best i rase..bisa menggugurkan jantung ini.Kejutan yang membuatkan i rase Monday tu mmg tak best..


Kejutan Pertama
I cadang arini nak dtg lambat sikit.Masuk sekolah pukul 1.05.Biasanya i akan datang pukul 12.Tapi arini cadang nak datang pukul 12.30.Suddenly bila dah siap berpakaian kemas seperti gaya guru moden and get ready nak p[anaskan enjin kereta..i baru terbaca msg di handfon sony ericson ku...


"Diminta hadir untuk taklimat ISO di bilik mesyuarat jam 12.oo hari ini "


sighhhh....now dah 12.30.minyak kereta plak berkelip kelip mintak di isi..mesti kene singgah Shell dulu..then after that nak amik my fren kat umah die coz her car kan dah brake down..konfem pukul 1 baru sampai sekolah...mean..mesyuarat dah 1 jam berlalu..ntah2 dah hbs..Argh...berkata dalam hati..abaikan..tapi as a profesionalism..anis berusaha untuk sampai ke sekolah on time..


Kejutan Kedua
Accident!!Anis accident buat sekian kali nya lagi dekat depan stesen minyak...kire boleh masuk diary..ini 1st time Anis accident di hometown nya....before this..BANGI menjadi saksi..lucky..ni accident paling ringan untuk cik Anis...Pergh..bley i terlanggar pakcik india yang tgh semangat kayuh basikal..sorry pakcik ye..anis tidak bermaksud untuk berbuat jahat padamu.. :)..lucky pakcik tu pun takla injured..so cepat la i bley blah..tapi sempat juga la kene sound..haha..pekakkan aje telinga itu..i yang slah kan..ok..i salah.. :(





kereta comel ku dah calar..~sighhh~



Kejutan Ketiga
Kakiku!!!Yeah..ini kejutan ketiga.On the way to my fren house..baru i perasan i'm just wearing a slipper to school..Sighhhh...nak patah balik...it will take time..Lambat mmg dah taraf lambat.Nevermind.Otak yang bijak..hati yang cergas berkata....


"xpela..i nak pinjam kasut my fren"


Tapi bila i sampai umah de..she just have a sandal yang suite dgn kaki yang yg comel ini..( ngeh2..ayat cover )...bley la tu..belasah je..emergency case..,,kire okla dari i pakai selipar to scholl kan.Maka bersandal sajalah Cikgu Anis ini on Monday..sighhh..the 'selekehness' day.Tak suke!!!


~kaki yang tidak sempurna~


Hari Isnin mmg begini..bisa buat hati bergoncang...kalo bergoncang tu sbb jumpa lelaki hensem taraf brad pitt ok gak....boleh la i pura2 memengsan kan diri di tgh jalan..supaya si hero boleh dtg selamat kan..haha..berangan!!! sbb tu i tak suke monday..sometimes it will be a very tiring day in a week!!!buweeeeeeekkkkkkk :P

Sunday, April 26, 2009

Penat...

Permulaan hari yang indah...pagi yang damai dan tenang...( haha..anis sekarang cuba berlagak seperti shakespere )..i plan dengan my mates nak kuar penang arini...meter keterujaan dlm hati naik sket sbb nak kuar berjalan jalan..anis mmg suke keluar..pantang di ajak..kaki dah terasa gegar nak g..yg penting kalo dah berkaitan ngn shopping @ window shopping sekalipun..anis pasti nak g!!!nak g!!!nak g!!!nak g!!!tak kire...hehe

Sebagai seorang pemandu yang berjaya....i pun dengan sederas hati nya membawa kawan2 bagaikan teksi tunai ke penang..memotong tanpa penuh perasaan..mencelah celah di antara kereta comel dan bas...( sbb bw mmg suke speed pun..haha.. )..akhirnye smpi la kat penang bridge..ha..ni baru nak mula kisah penat sampai mencapai meter 100 sbb anis tak tau pun keterujaan hati itu akan bertukar menjadi kepenatan 24/7

Dengan penuh perasaan nye anis memijak padal minyak kereta..laju dan laju lagi...sehingga la sampai ke tempat touch lalu go!!!..suddenly i rase mcm tak sedap je bw kete ni..hati mmg dah cuak..yela bw kete member kan..adakah sbb i ni semangat sgt bw kete ke sampai berbunyi bunyi ni..tapi nampak sgt dasar perempuan yg tak tahu ape2 bab kereta kan..i pun slumber la bw kereta tu lagi sampai la ke tgh2 jambatan..dah rase lain mcm sgt..tahap kereta mahu tertanggal...then i stop..bila dah stop..suddely..kereta berasap asap cume bukan taraf nak panggil bomba je lagi...


Pergh..mmg cuak..temperature kereta naik..%$^&HG dalam hati..tapi hati kene tenang..dugaan anis..dugaan..Allah Sayang Kamu..die nak uji kesabaran..mmg tahap kesabaran di uji la..bayangkan duduk 2 jam di penang bridge..tgk laut je..rase nak terjun pun ade..kalo i jadi mermaid..konfem dah lame buat mcm tu..terjun ke laut..berenang renang..g dasar laut..bermain main ngn coral...then lepas 2 jam timbul balik dgn berpakaian manusia...bestnye..kalau lah sebegitu..tak la terasa 2 jam tu lame..rase 2minit je..ngeh2..

~dush*dush*dush~

Setelah agak puas menikmati udara laut walaupun tanpa naik feri...dtgla peronda plus memberi bantuan..n lucky my aunt pun stay in penang....so die pun dtg bagaikan bomba dgn membawa bantuan air..kirenye bantuan dtg serentak selepas 2 jam la..sighhhhhhh..oppss lupa cite..kereta yg dinaiki mmg ada sikit je bekalan simpanan air...so amat tidak cukup la nak menampung tangki yang kering kontang tu....sbb tu kereta boleh tersadai di tepi jalan hanya kerana tiada air...agak mencabar iman sikit kan..cuba bayangkan..anda berada di tgh2 laut..kawasan sekeliling air. anda mmg memerlukan air..tapi air tu tak bley amik pun..sekadar untuk tontonan awam..sighhhhh.. :)

Then kereta dah bley jalan..tapi tak lame pun kitaorg jalan..after 10 minutes...temperature naik balik..si pemandu berjaya yang bernama Anis Schumacher ini cuba la mencari tempat berenti sbb cuak kereta takut meletup then die berjaya menempatkan diri dekat area island read cafe dekat dgn roundbout bukit jambul sbb perut lapar..pikir nak makan je...walaupun makanan kat island read cafe tu tak sedap..tapi sbb perut lapar..sumpah rase nikmat..cuma gg yg sedang sakit tak bley makan manyak..~sighhhhhhhh~

Bantuan kecemasan diminta..try call workshop..lucky ader jugak workshop yg separa bukak on Sunday kan...so..kitaorg pun pegila area giant..prob besar gak..kene tgl kereta tu...n i tau dasar perempuan yg tak tau bab kereta..that mechanic just tukar suiz..then die mintak RM 70..&^%#@$$..die sedang mentipu kami ok!!tapi nak taknak bayar jela..money is not the issue when we are in emergency.,..tapi hati mmg tak ikhlas..sumpah tak ikhlas...

Meter kepenatan dah naik sampai 80 now..mmg rase penat la kehulur kehilir disamping perasaan yg cuak muak kan..ok..anis sedang mengubah sekali lagi ayat bahasa melayu nye..hehe...i pun bwla kereta..tapi mcm tak berubah je keadaan kereta tu..asal bw je temperature naik..ya..mechanic itu mmg sudah mentipu kami..sighhhhh....then untuk ketenangan jiwa..kitaorg pun bw la kereta tu queensbay atas dasar mau semayang..mintak ampun dosa..jauhkan bala...then..nak bagi coolkan kereta n hati...:)

Singgah di Queensbay..mmg mencoolkan hati..sbb nye..bukan saje persekitaran yg sejuk..tapi sbb bley tgk barang n sempat lagi nak shopping gituww..haha..anis mmg begini..sgt tak bley g mall ok..mesti sangkut barang..tak kesah janji terapi hati..n hati sgt lega..kwn i plak..berusaha untuk menyetelkan kereta nye..sbb nak bw balik mmg tak bley melain kan anda bawa kereta 5 minit then berenti 1 jam untuk sejukkan kereta..perghh..sampai bila mau sampai gituwwww...

Bantuan..bantuan..bantuan..diterima lagi..kawan kepada kawan i..lucky ader stay area queensbay..dekat sungai nibong..so kitaorg decide untuk tgl kereta disutu..dan pulang dengan bantuan dr abg kwnku yg nak amik kitaorg..tq2..kepada sume yg berusaha untuk memberi bantuan..

I??after shopping n buat terapi diri..perasan dah takde pe2..rase best lagi ader....hehe..so..kalo sape nak tau rawatan paling mujarab ketika hati anis tidak tenang..bawalah dia ke mall..kerana di situ hati die pasti tenang...

k..harus bersiap ke sekolah..gambar upload kemudian ya.. :)

Friday, April 24, 2009

Why Should Be Like Dis??

I pun tak paham why i punye blog tak bley comment..maybe i dah adjust some setting here n dah tak tau how to do with it..i try to change to the old layout but still same..

~sighhhhhhhhhh~

nak buat mcm mane ni??siyes tak reti!!plak tu dah tengah malam otak jem tak bley explore

~esk saja ya..esk anis kene bgn awal..nak g sekolah..be a fasilitator for Program Tazkiyatun Nafsi..tapi dirinye telah mencabut kan melarikan diri untuk tido di tilam empuk di rumah..hehe..~

Thursday, April 23, 2009

Anis da Vincci

Lukisan terbaik Anis sepanjang menjadi cikgu...~sighhhhhhh~

Ini adalah gambar lapisan kulit Mona Lisa......

~Anis sudah bertaraf da Vincci sekarang..hehe~

Crazy or Gila Ke?

Perempuan dan isu2 pengoratan mcm tak lari je..tambah2 lagi kalo cun..or hidung tu mancung sket..tak pun mata nye bulat..kulit nye gebus...perghh..lagi ramai la kan org yang nak que..kadang2 siap leh jadi traffic lagi..n..mula lah si jelita akan berkata dalam hati....eh cantik nye aku..bangga2..:)tapi yang [asti anis tiadak berasa begitu kerana anis adalah insan yag biasa2 saja..~dush*dush*dush~sedar diri...hehehe...

Tapi penah tak korang kene ngorat dengan cara yang paling T%SFT%#@....ooopss....bagi i ini bukan lagi mengorat..ni menyemak..menyemak hidup sbb suke mengganggu..rase kalo bley nak halau je org2 macam ni dari menyemak kan inbox..telefon...n hidup...

Nak di jadikan cerita malam tadi mata ni macam mengada ngada sikit..minta untuk di manjakan depan pc..sbb dah lame kot die tak berasmara depan pc..asmara??haha..hanya untuk pembaca 18 tahun ke atas..dan memahami apakah maksud itu dengan erti kata lain..bermanja manja...dan menurut saja kata si mata iaitu layan la pc..tak puas ni tgk pc.. :)

Pukul 3 pagi..i dapat call dr no tak di kenali ..tapi malas nak angkat sbb no tak knal...just i texting

'sape ni?'

i texting coz suddenly i teringat..lately kawan i anne suke msg malam2..maybe she use someone phone..so better i tanye...msg itu di balas..

'S**m.Anis kan.Boleh knal?minat u la.."

cis..i mmg dah hilang mood..siyes totally..siyes tak suke cara murahan sebegini..tapi lelaki ni macam naik syook lagi bile i msg

'Sorry..i tak knal'

dengan harapan msg tu dah stop sampai situ

'I selalu jumpa u..kat Parit Buntar..nak tegur..segan nak cakap..sudi ke nak kawan ngn lebih rapat.dah ada pakwe ke?'

siyes..lagi buat i hilang mood..1st i tak suke kalo org nak kawan tapi tanye pakwe..hello..kalo konsep i berkasih biar 1..berkawan biar 1000..bukan seperti my ex yang berkonsep kan berkasih biar 2...owh..tidak!!ape plak nak share2..tak bley ok..eh saya seperti emo sekarang.ok ngaku...mmg emo bila pk kan camtu..kepada pembaca..harap memahami..i br clash ok...kdg2 mmg teremosi..dan sgt beremosi..tapi anis tetap anis..mampu terseyum dan kelihatan cantik...~sighhhhhh~

dan msg itu terhenti di situ..tanpa balasan..suddenly..si emo emo pun membalas lagi...

'Diam takut la tu.Berani kerana benar ma.Boleh jumpa?apa kes ni..sepi ja..takda orang ke?'

Korang rase macam hampeh gile tak ayat tu..buat ayat main kasar lak..dah la tegur org not in a proper way kan...suddenly mmg mcm nak kene senarai hitam kan je no ni kat maxis....maxis..sila tolong saya!!sbb saya dah busan dis no keep miscall n disturb me since 3 hari lepas until now...~sighhhh~

TOLONG!!!!..ader ORANG GILA!!!!!

~b4 end dis entry..juz want to mention....no telefon i dah macam public now sbb i kan ajar tusyen..so no telefon harus di war warkan dan tak mo tukar sbb anis sgt sayang dis no coz dah 10 years pakai~

Wednesday, April 22, 2009

Glamour

Petang tadi..time i tgh mengisi Kad 001 students dengan perasaan menyumpah nyumpah dlm hati sbb dah banyak kali i nak kene isi biodata students~sighhhh~..mmg banyak!!dahla byk demand plak tu..nak tahun lahir adik beradik yg lain ( tak tahu ape fungsi )..cita2lah..bidang kegemaran..isk..sape la yg punya idea nak suruh isi benda mcm2 ni kan..so kepada menteri baru..demand dari seorang cikgu..sila permudahkan sistem ya..tak payah buat kerja byk kali...seingat i dr sekolah rendah dulu i ader isi Kad 001..now..sudah 10 thn lame nye..sistem still tak ubah..isk2..sbb masih ku ingat ( ceewah ayat klasik sket )..cikgu i dulu penah tanye...

"anis..kamu nak jadi apa bila besar nanti"

dengan pantas nya i akan menjawab

"doktor..doktor..doktor"

pilihan kedua??

"peguam"

ketiga??

"pramugari"

haha..anis..anis..mmg pernah bercita-cita untuk jadi pramugari...patut tak penah miss tgk citer Awan Dania dulu..n now..rindu nak tgk cite tu lagi..suke sgt dekat Scha..comel!!!!

~dush*dush*dush~

sebelum i jadi lebih terpesong..baik sedarkan diri..hehe

Pernah dengar tak ayat 'Guru Umpama Ibu dan Bapa'..i rase statement itu boleh digunakan untuk 10 tahun yg lepas saja...dan sekarang dengan rasminye Cik Anis Diyana ini ingin menukar statement ini kepada 'Guru Ialah Kerani,Ibu,Kawan,Kaunselor,Polis,Pegawai Jabatan Kebajikan Masyarakat,Ustazah'.haha..pandai2 je Anis ni nak tukar kan...eh..tak kesah la..aku punye blog..ikut suke aku.haha.( ayat jahat )..Pergh..banyak gila kerja cikgu...ini boleh dikategorikan kepada GIPANG..ya...Anis sedang GIPANG sekarang...ooppss..GIPANG adalah bahasa remaja i yang bermaksud 'Gila Pangkat' bukan 'Gila Talak' or 'Gila Cinta'..owh..tidak sesuai..hehe

Sebenarnye..kerja cikgu mmg memenatkan..yela..too many job in one job..mungkinkah cikgu perlu menjadi seorang Hulk?berubah menjadi colour hijau bila students tak dgr cakap dan die plak sedang memikirkan keje yg tak siap2??ataupun berubah kepada CatWoman yang boleh melompat lompat supaya cepat je siap semua kerja?haha..kalo macam tu gaya nye..i rase...mungkin syarat masuk untuk menjadi seorang guru akan diubah..hanya orang yang mempunyai kuasa tahap gaban saja boleh jadi cikgu...haha..

Ok..tarik nafas dalam2..hembus perlahan lahan..

Think positif..berfikir secara positif...positif..jgn nagging byk sgt mcm nenek tua..sbb ianya akan membuatkan kamu hodoh..nak ke muka mcm witch??oh tidak!!

Actually..job cikgu ni takde la teruk sgt..sometimes..u can feel like an artis bile jadi cikgu ni...

Bayangkan..ader ke job lain yg bile u jalan..sume org nak tegur..'selamat pagi'..'assalamualaikum'..bukan nye sekali dlm sehari..ni byk kali ok!!pulak tu everything yg u buat..u pakai baju ape..u makan macam mane..u jalan macam mana..sumenye diperhatikan ok!!kalo u nak rase mcm artis lagi..cube buat 1 day..u jalan..then ader student tegur..n u terus melambai lambaikan tgn umpama model..owh..tidakkah rasa diri itu diminati?hehe.so..apakah itu tidak seperti artis??hehe

Dunia gosip?mmg tak lari dengan cikgu..'anak murid lari dari rumah'..'students berf**k di sekolah'..ish..tiap ari mmg ade sajela cerita hot..kalo paprazzi tau..konfem resign awal2 la..n..kalo dijilidkan buat majalah..i berani cakapla..akan sold out untuk jualan di sekolah..hahaha...gosip cikgu mmg panas!!

World Of Fashion....ahh..cikgu mmg ske berfashion..paling penting baju kebangsaan ok!!mcm2 gaya ader kalo g skola..pilih saja..yg penting hot...ni dah nak hari guru..hari guru tu umpama AIM dan ABP la..pasti vogue nanti wahai cikgu..mm..teringat lak..i punye baju pun tak cari n tempah lagi..~sighhhhhh~

Signature..sgt penting ok..setiap hari u kene bg u punye signature..tapi biasala..
hidup umpama artis..takkan menggunakan kepanjangan signature untuk menunjukkan keglamoran..cukup cipu2 je..untuk menunjukkan..we are running out of time..byk lagi peminat nak dilayan ok!!haha..ayat keji.. :P

Ok..stop setakat ni...entry ini akan diakhiri dengan

Kerja cikgu glamour gak ape??

hahaha







Monday, April 20, 2009

Perutusan Raja Sehari



Texting : Message received from Yanti 019XXXXXXX ( no telefon dirahsiakan kerana tidak mendapat kebenaran empunya diri :P )




"Aku xksh.nsb baik ada kawan aku yg peramah ni,bley tlg sampaikan jmputan.Kad nex week aku stat edarkan.tp sape2 yg ko jumpa,kwn skola kt,ko jemputlah.Aku wakilkan ko "


Ok..kawan2..itu bukti ye..bukan anis pandai2 or mereka cerita...YANTI dah nak kawin ngn tunang tersayang..( wah..bahagia2 )...30/5 ni..so kepada sume kawan2 sekola yg terchinta..kwn2 KMPP yg knal YANTI..bley la free2 kan mase dtg ke teluk intan time tu..alamat umah die?tak ingat..akan di update kemudian...


Yang penting i sedang menjalankan amanah yang diberikan..hehe...iaitu menjeput kwn2 ke majlis nye..takpe YANTI..ko kan forever fren..so i will help you..ngeh2..


P/s : gambar diatas adalah untuk tujuan publisiti bagi sape2 yang tak knal yanti..( ayat jahat je )

Sweet Beautiful Young Lady With Brain

SWEET BEAUTIFUL YOUNG LADY WITH BRAIN

haha..ayat macam tak bley blah kan..but it is me..biarla orang nak kate i perasan ke ape..ikut suke..it is myself..n..ikut suke i la nak kate ape kan..( mcm emosi je..tapi i'm ok!! )

ish..kenapa plak tiba2 tgh malam ni nak cakap yg bukan2..mamai ke anis ni?takla..anis tidak mamai..tapi anis saje je nak meluahkan perasaan sorang2 tentang dirinye..yeah..dia adalah

SWEET BEAUTIFUL YOUNG LADY WITH BRAIN

diulangi

SWEET BEAUTIFUL YOUNG LADY WITH BRAIN

cukup..anis cukup..ko tak tau ke yang orang dah naik meluat dgr quote tu?tapi hati anis tetap berkata..biarla..itu yg die rase ttg dirinya..ishhhhhhh...kenapa perasan sgt ni??bukan perasan la..this quote mcm seolah olah membangkit kan spirit dalam diri ni..

mmm..mengapa SWEET BEAUTIFUL??

~sbb anis rase die cantik ( anis mmg perasan sekarang..haha ) and sweet iaitu manis..lol..so..why
nak rase gelabah kan bile her relationship is over...she can find someone..wish2~

mengapa pula YOUNG LADY??

~sbb anis masih muda..baru 23..and become 24 soon..so mase panjang lagi..lain la kalo kamu tu
32 or 42..tu kene la risaukan bile relationship is over..mm..bagus2..thumbs up~

WITH BRAIN??

~sbb anis tergolong dalam golongan bijak pandai ( mm..perasan lagi!! ).so anis takkan berpaling
ke belakang or biarkan dirinya di perbodohkan..oh tidak!!!.

ok..sudah jelas sekarang??i have reasons..so it doesnt matter if i said that i am

SWEET BEAUTIFUL YOUNG LADY WITH BRAIN..

~muah~muah~muah~

Sunday, April 19, 2009

Hari Isnin Yang Indah

Yeay!!Hari ini cuti..i sgt suke cuti..kenapa??sbb i rase mase tu sayang i ble time cuti..yela..byk lebihan masa eventho keje mmg banyak..nak kene tanda buku students dah mcm gunung dah byk nye.. ( tula..gatal sgt bg keje byk2..then tangguh2 nak tanda..haha.. ) then i rase i bley tido..tgk tv..conclusion nye..buang mase!!

So arini..i decide just nak stay kat umah..becoz..start nex week..i dah ader mcm2 program yg nak di plan..nex week maybe nak g hiking kat BUKIT LARUT..best gak sekali sekala wat aktiviti mencabar ni kan..then another week mcm nak ke PENANG..shopping time..nak beli baju + tudung ..collection tudung mcm kurang la...cedey.. :(..so..next week nye..will busy with examination kan..so..keje cikgu tidaklah bersenang lenang..masuk n keluar kelas je..dont judge teacher like that!!!

Yang penting..i suke arini sbb arini CUTI!!...best..best..

Family Day

Today..is my family day..it is rarely my family can gather..chatting together..share problem together and story wat happen in our life now..so..today is the day!!

The day start when my family except my 5th sister who study in MRSM PDRM and 2nd sister who study nursing in MANJUNG..go to fetch my brother in MRSM KEPALA BATAS...

Then..we bring him out..get the refreshing breeze in Pantai Merdeka..this day is more meaningful when my aunt and uncle want to join us...we had a lunch there..at the seaside..i think i have been a long time a didn't go to the seaside..the last time i can remember is when my ex coming back to Malaysia last year..( oh no!!why i am talking about him again!!! )...

The meal that specially cook by my mom is very superb!!!Udang Masak Sambal...Udang Masak Serai..really make brake my promise to myself to start diet today..haha..( i am not having a major diet..juz a minor..NOT EAT TOO MUCH!!! )

After sent my brother back to the hostel..we go to SUNWAY CARNIVAL MALL...buy some stuff there....and after that my father decide to go to PACIFIC MEGAMALL..to survey for a new camera and he get it!!..

We back home at 10.00 pm after having a dinner at Bandar Perda..i eat Tomyam..but the service is soo suck..we are waiting for 40minutes before we can get our meal.huhu.but nevermind..'Sabar Itu Tiang Agama' kan..and..my tummy pun dah lapar...so..sanggup je menunggu eventho tahap kelaparan sudah naik ke kepala..hehe..

Oooopss..before i forget..wish luck to my fren for his event..Jelajah Malaysia 2009..hope success be yours...

Friday, April 17, 2009

Cikgu Bila Rase Tiada Kerja

me , myslef and i...
teacher anis


teacher anis n teacher zaina

Aktiviti saya bila dah takde kerja or buat2 takde kerja or penat kerja adalah ambil gambar di tempat sendiri..yeah..inilah hasilnye..hehe







Thursday, April 16, 2009

Under Maintenance

My BLOG is under maintenance...!!!harap bersabar ye..arini cdg nak upgrade kan tempat luahan isi hatiku ini ..~ahaks~ tapi menjadi wanita yang bekerjaya ni ( dah wanita ke??silap2..remaja yang bekerjaya - i tak tua lagi ok!! )..menuntut masa untuk tidur kerana i tgh keletihan sek..badan penat..tak larat nak duduk mengadap pc yang terchinta ni lame2..mase memang mencemburui hidup ini sekarang..suddenly..teringat kat lagu ni..

"INGAT LIMA PERKARA..SEBELUM LIMA PERKARA.."
P/S : Lirik yang seterusnya tak ingat kerana saya amatlah jahil mengenai lagu nasyid.. :(

Sunday, April 12, 2009

Wish My Body Like.....


Ahaks...!!

Having problem with my TUMMY and LEG now..
Not like her..
So...
NEED EXTRA HARD WORK!!!!

Saturday, April 11, 2009

Life Become Soo Boring When You Start Working...

I'm always spend my time 'lepak' with my frens...but it was BEFORE ....
I'm always spend my time watching a new movies..but it was BEFORE...
I'm always spend my time having a window shopping..but it was BEFORE...
I'm always add a new layout in a blog...but it was BEFORE...

BUT...

when i start working...feel time is limit...
Monday till Friday...work..work..work....
Saturday....work..work..work...cocuriculum at school
Sunday...time to SLEEP and REST !!!!!!
and i trying to adapt and change my routine now...back to NORMAL..
p/s : dah byk movies yg tak tgk ni...knowing tak tgk lagi...fast and furious tak tgk lagi...bla..bla..bla.. :(

Friday, April 10, 2009

I Am Addict To....


STARSAILOR!!!!
Tell Me It's Not Over
Thought I'd lost you once again...All that drink had brought some trouble to our name...Late at night ...I feel no shame...All my old war stories take me back again....
Now the lights outI discover.....She is sleeping with another.....Tell me it's not over....
What a place to seal your fate.....A deserted car park.....Not even a date.....Please don't tell me it’s too late.....If you love someone.....Don't throw it all away.....
Now the lights out I discover.....Just a weekend Undercover.....Tell me it’s not over
Tell me it’s not over.....Tell me it’s not over
Now the lights out....I discover.....Just a weekend....Undercover....Now the lights out.....Well I discover.....She is sleeping.....With another.....Tell me it’s not over

Patient..

This blog is still new..doesnt look attractive..doesnt have readers..but be patient...i will make it more attractive...after 15/4...after i'm back from interview as a teacher..will show my creativity soon...and i love concept simple and nice.. :)

Thursday, April 9, 2009

Extra Work Again and Again...

Today...i get an extra work again..give an extra burden on my back..haha..but this job is simple..

PENOLONG SETIAUSAHA KELAB GURU DAN KAKI TANGAN

Tuesday, April 7, 2009

I Wish My Hair Will Extend Faster


wish my hair gonna be like dis.. :)


Look at my hair..alahai..'cepotet' nyer..wish my hair will extend faster..to do extension?owh..its HAREM ok!!..i want to go to hair saloon to make my hair like MELINA KANAKARDES...i think it is hot having a curly hair..or am i said like this just because i am addicted to CSI NEW YORK??..muacks!!

Monday, April 6, 2009

I Hate MONDAY but Love FRIDAY

I hate MONDAY..because...

..a bundle of work waiting for me on MONDAY and should be finish on a week ( hopefully ).but usually, my work is never finish but still have additional work.
I hate MONDAY..because..

...it still have 4 days before FRIDAY..


I hate MONDAY..because...


...i must work until nite...because my work is still is still not finish yet..

Am i being too emotional with MONDAY now...???






Sunday, April 5, 2009

I Kiss A Girl















haha..i know..it look like annoyed..but..it show how much u L.O.V.E ur fren...other may said dat i am L****N...but as long as i am not in bed..doing a weird thing..it ok rite??..

tomorrow will be MONDAY..i hate MONDAY!!

I Love My Life Now!!

I love my live now..eventho i am being single now..but life without boys doesnt mean make my life feel bored or suck..i want to start a new life now..a life dat full with cheerfull and happiness because that i am..!!a girl dat full with happiness in her life...

Being a heart broken doesnt mean dat i will keep revenge with love..i still believe in love..coz with love..we can be more stronger and have inspiration in life...love is beautiful n cannot be express by words...n i also hope dat i will meet someone dat will appreciate my heart n my love..because i will being too loyalty when i am in love..ahaks..!!

With a new blog..new inspiration..new spirit..i'm promise to my self to keep update my blog..

LOVE ALL THE READERS..Muah!!!

PHD IS A LONELY JOURNEY