Posts

Showing posts from April, 2009

F.R.I.E.N.D.S

Image
This entry i dedicated to my friends..SAYA SANGAT SAYANG KAWAN2 SAYA..ok..kepada kawan2 sila rasa terharu sekarang...hehehe..

I tak tau kalo i hidup without my fren..rasenye i kot org yang 1st jadi mereng kat world ni..sbb i rase kawan i sgt care kat i..so..without my fren..sape lagi nak care n kat mane lagi nak mendapat kasih sayangkan..hehe..cakaplah kalo nak cakap i perasan..but it is my feelings ok..so..jgn siapa kacau!!
To show my fren is a good fren in the world...yang sgt baik hati..yang sgt care di kala susah n senang..yang sgt prihatin...ya..itu semua adalah kawan saya..jadilah yang terbaik seperti my fren k..semalam i rase terharu plak..becoz after i write my entry about IT IS NOT ME..pagi tu i call EMA..then she said..
"Anis..tgh bace entry ko tu..sgt paham perasaan ko..dah la asyik keje je kan..aku dis week tak balik Taiping..takpe nanti kite plan lain"

~TERHARU~
TQ..TQ..even jauh..tak bley buat ape..cukup la sekadar memahami..itu pun i dah rase di appreciate sgt...Th…

It Is Not Me!!!!!

I just talked to my fren on the phone..bercakap ttg diri..mmg..lately i feel yg i am not Anis before..anis yang mempunyai tinggi cita2..high passion...siyes now i dah jammed!!!

Tolong la tuhan..actually i mmg tak suke life i now..sgt busan ok....

Kadang2 i tak tau sama ada i ni tak bersyukur dengan nikmat tuhan or wat..tapi sekarang i cuba untuk mejadi diri sendiri..menjadi anis yg sebelum ini..not anis now..anis now like berpura pura saje..when it have a block..sometimes ur heart akan meronta ronta..n..itulah yang anis rase sekarang...

Anis mmg tak suke dengan life die here...sbbnye..she doesnt have fren here..kawan i tanye tadi...

"kenapa u suke online je?"
mm..sebenarnya anis tidak begini..bukan suka nak online sgt pun..she more like hanging out with fren.lepak2..but...dengan siapa die nak kuar kat sini?place pun tak menarik...~sighhhhhhhh~

sebab itu anis suke online..smbg with her fren here..takpun i layaning my blog..update new movies..at least i have something to do..rather …

Monday Sickness

Image
Tak suke!Tak suke!Tak suke!..i memang tak suke MOnday...entry sebelum ni pun i ader mention why i tak ske Monday.Semalam membuatkan i lagi tak suke hari itu adalah ISNIN.HARI KEJUTAN.Nak kata kejutan ala-ala AF pun ada.Tapi Af tu mcm menggembirakan di akhir kejadian.Berpura-pura teruja.Ni kejutan bertaraf "terkejut beruk'..mmg tak best i rase..bisa menggugurkan jantung ini.Kejutan yang membuatkan i rase Monday tu mmg tak best..


Kejutan Pertama
I cadang arini nak dtg lambat sikit.Masuk sekolah pukul 1.05.Biasanya i akan datang pukul 12.Tapi arini cadang nak datang pukul 12.30.Suddenly bila dah siap berpakaian kemas seperti gaya guru moden and get ready nak p[anaskan enjin kereta..i baru terbaca msg di handfon sony ericson ku...


"Diminta hadir untuk taklimat ISO di bilik mesyuarat jam 12.oo hari ini "

sighhhh....now dah 12.30.minyak kereta plak berkelip kelip mintak di isi..mesti kene singgah Shell dulu..then after that nak amik my fren kat umah die coz her car kan dah br…

Penat...

Permulaan hari yang indah...pagi yang damai dan tenang...( haha..anis sekarang cuba berlagak seperti shakespere )..i plan dengan my mates nak kuar penang arini...meter keterujaan dlm hati naik sket sbb nak kuar berjalan jalan..anis mmg suke keluar..pantang di ajak..kaki dah terasa gegar nak g..yg penting kalo dah berkaitan ngn shopping @ window shopping sekalipun..anis pasti nak g!!!nak g!!!nak g!!!nak g!!!tak kire...hehe

Sebagai seorang pemandu yang berjaya....i pun dengan sederas hati nya membawa kawan2 bagaikan teksi tunai ke penang..memotong tanpa penuh perasaan..mencelah celah di antara kereta comel dan bas...( sbb bw mmg suke speed pun..haha.. )..akhirnye smpi la kat penang bridge..ha..ni baru nak mula kisah penat sampai mencapai meter 100 sbb anis tak tau pun keterujaan hati itu akan bertukar menjadi kepenatan 24/7

Dengan penuh perasaan nye anis memijak padal minyak kereta..laju dan laju lagi...sehingga la sampai ke tempat touch lalu go!!!..suddenly i rase mcm tak sedap je bw ket…

Why Should Be Like Dis??

I pun tak paham why i punye blog tak bley comment..maybe i dah adjust some setting here n dah tak tau how to do with it..i try to change to the old layout but still same..

~sighhhhhhhhhh~
nak buat mcm mane ni??siyes tak reti!!plak tu dah tengah malam otak jem tak bley explore

~esk saja ya..esk anis kene bgn awal..nak g sekolah..be a fasilitator for Program Tazkiyatun Nafsi..tapi dirinye telah mencabut kan melarikan diri untuk tido di tilam empuk di rumah..hehe..~

Anis da Vincci

Image
Lukisan terbaik Anis sepanjang menjadi cikgu...~sighhhhhhh~

Ini adalah gambar lapisan kulit Mona Lisa......

~Anis sudah bertaraf da Vincci sekarang..hehe~

Crazy or Gila Ke?

Perempuan dan isu2 pengoratan mcm tak lari je..tambah2 lagi kalo cun..or hidung tu mancung sket..tak pun mata nye bulat..kulit nye gebus...perghh..lagi ramai la kan org yang nak que..kadang2 siap leh jadi traffic lagi..n..mula lah si jelita akan berkata dalam hati....eh cantik nye aku..bangga2..:)tapi yang [asti anis tiadak berasa begitu kerana anis adalah insan yag biasa2 saja..~dush*dush*dush~sedar diri...hehehe...

Tapi penah tak korang kene ngorat dengan cara yang paling T%SFT%#@....ooopss....bagi i ini bukan lagi mengorat..ni menyemak..menyemak hidup sbb suke mengganggu..rase kalo bley nak halau je org2 macam ni dari menyemak kan inbox..telefon...n hidup...

Nak di jadikan cerita malam tadi mata ni macam mengada ngada sikit..minta untuk di manjakan depan pc..sbb dah lame kot die tak berasmara depan pc..asmara??haha..hanya untuk pembaca 18 tahun ke atas..dan memahami apakah maksud itu dengan erti kata lain..bermanja manja...dan menurut saja kata si mata iaitu layan la pc..tak puas …

Glamour

Petang tadi..time i tgh mengisi Kad 001 students dengan perasaan menyumpah nyumpah dlm hati sbb dah banyak kali i nak kene isi biodata students~sighhhh~..mmg banyak!!dahla byk demand plak tu..nak tahun lahir adik beradik yg lain ( tak tahu ape fungsi )..cita2lah..bidang kegemaran..isk..sape la yg punya idea nak suruh isi benda mcm2 ni kan..so kepada menteri baru..demand dari seorang cikgu..sila permudahkan sistem ya..tak payah buat kerja byk kali...seingat i dr sekolah rendah dulu i ader isi Kad 001..now..sudah 10 thn lame nye..sistem still tak ubah..isk2..sbb masih ku ingat ( ceewah ayat klasik sket )..cikgu i dulu penah tanye...

"anis..kamu nak jadi apa bila besar nanti"
dengan pantas nya i akan menjawab
"doktor..doktor..doktor"
pilihan kedua??
"peguam"
ketiga??
"pramugari"
haha..anis..anis..mmg pernah bercita-cita untuk jadi pramugari...patut tak penah miss tgk citer Awan Dania dulu..n now..rindu nak tgk cite tu lagi..suke sgt dekat Scha..comel…

Perutusan Raja Sehari

Image
Texting : Message received from Yanti 019XXXXXXX ( no telefon dirahsiakan kerana tidak mendapat kebenaran empunya diri :P )



"Aku xksh.nsb baik ada kawan aku yg peramah ni,bley tlg sampaikan jmputan.Kad nex week aku stat edarkan.tp sape2 yg ko jumpa,kwn skola kt,ko jemputlah.Aku wakilkan ko "

Ok..kawan2..itu bukti ye..bukan anis pandai2 or mereka cerita...YANTI dah nak kawin ngn tunang tersayang..( wah..bahagia2 )...30/5 ni..so kepada sume kawan2 sekola yg terchinta..kwn2 KMPP yg knal YANTI..bley la free2 kan mase dtg ke teluk intan time tu..alamat umah die?tak ingat..akan di update kemudian...

Yang penting i sedang menjalankan amanah yang diberikan..hehe...iaitu menjeput kwn2 ke majlis nye..takpe YANTI..ko kan forever fren..so i will help you..ngeh2..

P/s : gambar diatas adalah untuk tujuan publisiti bagi sape2 yang tak knal yanti..( ayat jahat je )

Sweet Beautiful Young Lady With Brain

SWEET BEAUTIFUL YOUNG LADY WITH BRAIN
haha..ayat macam tak bley blah kan..but it is me..biarla orang nak kate i perasan ke ape..ikut suke..it is myself..n..ikut suke i la nak kate ape kan..( mcm emosi je..tapi i'm ok!! )

ish..kenapa plak tiba2 tgh malam ni nak cakap yg bukan2..mamai ke anis ni?takla..anis tidak mamai..tapi anis saje je nak meluahkan perasaan sorang2 tentang dirinye..yeah..dia adalah

SWEET BEAUTIFUL YOUNG LADY WITH BRAIN
diulangi
SWEET BEAUTIFUL YOUNG LADY WITH BRAIN
cukup..anis cukup..ko tak tau ke yang orang dah naik meluat dgr quote tu?tapi hati anis tetap berkata..biarla..itu yg die rase ttg dirinya..ishhhhhhh...kenapa perasan sgt ni??bukan perasan la..this quote mcm seolah olah membangkit kan spirit dalam diri ni..

mmm..mengapa SWEET BEAUTIFUL??
~sbb anis rase die cantik ( anis mmg perasan sekarang..haha ) and sweet iaitu manis..lol..so..why
nak rase gelabah kan bile her relationship is over...she can find someone..wish2~

mengapa pula YOUNG LADY??
~sbb anis masih …

Hari Isnin Yang Indah

Yeay!!Hari ini cuti..i sgt suke cuti..kenapa??sbb i rase mase tu sayang i ble time cuti..yela..byk lebihan masa eventho keje mmg banyak..nak kene tanda buku students dah mcm gunung dah byk nye.. ( tula..gatal sgt bg keje byk2..then tangguh2 nak tanda..haha.. ) then i rase i bley tido..tgk tv..conclusion nye..buang mase!!

So arini..i decide just nak stay kat umah..becoz..start nex week..i dah ader mcm2 program yg nak di plan..nex week maybe nak g hiking kat BUKIT LARUT..best gak sekali sekala wat aktiviti mencabar ni kan..then another week mcm nak ke PENANG..shopping time..nak beli baju + tudung ..collection tudung mcm kurang la...cedey.. :(..so..next week nye..will busy with examination kan..so..keje cikgu tidaklah bersenang lenang..masuk n keluar kelas je..dont judge teacher like that!!!

Yang penting..i suke arini sbb arini CUTI!!...best..best..

Family Day

Today..is my family day..it is rarely my family can gather..chatting together..share problem together and story wat happen in our life now..so..today is the day!!

The day start when my family except my 5th sister who study in MRSM PDRM and 2nd sister who study nursing in MANJUNG..go to fetch my brother in MRSM KEPALA BATAS...

Then..we bring him out..get the refreshing breeze in Pantai Merdeka..this day is more meaningful when my aunt and uncle want to join us...we had a lunch there..at the seaside..i think i have been a long time a didn't go to the seaside..the last time i can remember is when my ex coming back to Malaysia last year..( oh no!!why i am talking about him again!!! )...

The meal that specially cook by my mom is very superb!!!Udang Masak Sambal...Udang Masak Serai..really make brake my promise to myself to start diet today..haha..( i am not having a major diet..juz a minor..NOT EAT TOO MUCH!!! )

After sent my brother back to the hostel..we go to SUNWAY CARNIVAL MALL...buy …

Cikgu Bila Rase Tiada Kerja

Image
me , myslef and i...
teacher anis


teacher anis n teacher zaina

Aktiviti saya bila dah takde kerja or buat2 takde kerja or penat kerja adalah ambil gambar di tempat sendiri..yeah..inilah hasilnye..hehe






Under Maintenance

My BLOG is under maintenance...!!!harap bersabar ye..arini cdg nak upgrade kan tempat luahan isi hatiku ini ..~ahaks~ tapi menjadi wanita yang bekerjaya ni( dah wanita ke??silap2..remaja yang bekerjaya - i tak tua lagi ok!! )..menuntut masa untuk tidur kerana i tgh keletihan sek..badan penat..tak larat nak duduk mengadap pc yang terchinta ni lame2..mase memang mencemburui hidup ini sekarang..suddenly..teringat kat lagu ni..
"INGAT LIMA PERKARA..SEBELUM LIMA PERKARA.." P/S : Lirik yang seterusnya tak ingat kerana saya amatlah jahil mengenai lagu nasyid.. :(

It Already 5.07 a.m..But I'm Still Cannot Sleep

Tidurla ANIS..dah pagi!!!

Wish My Body Like.....

Image
Ahaks...!!
Having problem with my TUMMY and LEG now.. Not like her.. So... NEED EXTRA HARD WORK!!!!

Life Become Soo Boring When You Start Working...

I'm always spend my time 'lepak' with my frens...but it was BEFORE .... I'm always spend my time watching a new movies..but it was BEFORE... I'm always spend my time having a window shopping..but it was BEFORE... I'm always add a new layout in a blog...but it was BEFORE...
BUT...
when i start working...feel time is limit... Monday till Friday...work..work..work.... Saturday....work..work..work...cocuriculum at school Sunday...time to SLEEP and REST !!!!!! and i trying to adapt and change my routine now...back to NORMAL.. p/s : dah byk movies yg tak tgk ni...knowing tak tgk lagi...fast and furious tak tgk lagi...bla..bla..bla.. :(

I Am Addict To....

Image
STARSAILOR!!!! Tell Me It's Not Over
Thought I'd lost you once again...All that drink had brought some trouble to our name...Late at night ...I feel no shame...All my old war stories take me back again....
Now the lights outI discover.....She is sleeping with another.....Tell me it's not over....
What a place to seal your fate.....A deserted car park.....Not even a date.....Please don't tell me it’s too late.....If you love someone.....Don't throw it all away.....
Now the lights out I discover.....Just a weekend Undercover.....Tell me it’s not over
Tell me it’s not over.....Tell me it’s not over
Now the lights out....I discover.....Just a weekend....Undercover....Now the lights out.....Well I discover.....She is sleeping.....With another.....Tell me it’s not over

Patient..

This blog is still new..doesnt look attractive..doesnt have readers..but be patient...i will make it more attractive...after 15/4...after i'm back from interview as a teacher..will show my creativity soon...and i love concept simple and nice.. :)

Extra Work Again and Again...

Today...i get an extra work again..give an extra burden on my back..haha..but this job is simple..

PENOLONG SETIAUSAHA KELAB GURU DAN KAKI TANGAN

Happy Birthday To You

Image
"HAPPY BIRTHDAY TO YOU" May Success be yours.. :)

I Wish My Hair Will Extend Faster

Image
wish my hair gonna be like dis.. :)

Look at my hair..alahai..'cepotet' nyer..wish my hair will extend faster..to do extension?owh..its HAREM ok!!..i want to go to hair saloon to make my hair like MELINA KANAKARDES...i think it is hot having a curly hair..or am i said like this just because i am addicted to CSI NEW YORK??..muacks!!

I Hate MONDAY but Love FRIDAY

I hate MONDAY..because...

..a bundle of work waiting for me on MONDAY and should be finish on a week ( hopefully ).but usually, my work is never finish but still have additional work. I hate MONDAY..because..

...it still have 4 days before FRIDAY..

I hate MONDAY..because...

...i must work until nite...because my work is still is still not finish yet..

Am i being too emotional with MONDAY now...???





I Kiss A Girl

Image
haha..i know..it look like annoyed..but..it show how much u L.O.V.E ur fren...other may said dat i am L****N...but as long as i am not in bed..doing a weird thing..it ok rite??..

tomorrow will be MONDAY..i hate MONDAY!!

I Love My Life Now!!

I love my live now..eventho i am being single now..but life without boys doesnt mean make my life feel bored or suck..i want to start a new life now..a life dat full with cheerfull and happiness because that i am..!!a girl dat full with happiness in her life...

Being a heart broken doesnt mean dat i will keep revenge with love..i still believe in love..coz with love..we can be more stronger and have inspiration in life...love is beautiful n cannot be express by words...n i also hope dat i will meet someone dat will appreciate my heart n my love..because i will being too loyalty when i am in love..ahaks..!!

With a new blog..new inspiration..new spirit..i'm promise to my self to keep update my blog..

LOVE ALL THE READERS..Muah!!!